Koska sivujen uudistuksen myötä hävisi ketju Loviisan vanhoista taloista niin laitan sen uudelleen nähtäville.

Loviisan vanhat talot on tapahtuma joka kerää joka vuosi Loviisan täyteen matkailijoita. Kadut täyttyvät ihmisistä, kojuista ja kirpputoripöydistä.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ihmettä täällä tapahtuu, kuvat tulevat kahteen kertaan, no, sittenpä ei jää kenellekään mitään epäselvää. Tuleekohan Näyttelijä Risto Aaltosen sievä mehiläismökkikin tuplana.

Ne oli niin hyvät kuvat että kannatti varmaan toimituksen laittaa tuplana.

Olen itsekin joskus käynyt niillä seuduilla mutta silloin eivät talot olleet avoinna. Mutta kauniita silti.

Vierailija

Kun tulee pääradan varren nousukkaista kaupungeista, etisistä kauppaloista, perinteitä ja historiaa peilaaviin pikkukaupunkeihin, ihastuu totta kai. Loviisa on yksi, Vaha Porvoo ja Vanha Rauma ehkä eheämpinä kokonaisuuksina ja sitten Pohjanlahden rannikko. Loviisassa asuu hyväosaisia, varsinkin uudisasukkaita, joilla on resursseja kunnostaa  muuten röttelöityviä puuasumuksia. On yhteinen ilo, että saamme kuulla peruskorjausten iloista ja suruista. Loviisan kaupungin suojeluhenki ei ole yhtä puhtoinen. Ne joita vanhan alakaupungin säilyttämisen vaiheet  kiinnostavat, voivat tiedustella kaupungista pois  potkitun kaupunginarkkitehdin Elmar Badermannin mietteitä ja historiaa.

Toivottavasti Loviisan kaupunki ymmärtää tänä päivänä arvostaa Badermannin työtä ja taistelua vanhojen talojen puolesta. Tästäkin vanhan viinatehtaan tornista oli jo ehditty purkaa katto ennenkuin Badermann sai purkamisen estetyksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat