Kommentit (13)

Vierailija

Avokado on todellista herkkua, voisin elää noilla pelkillä hedelmillä. Kun pussillisen ostaa ne on kovia, mutta sisällä noin parissa päivässä ne kypsyy pehmeiksi.

heikki kärkkäinen

Vierailija kirjoitti:

Hyvä testi!

Tämä hedelmä on juuri sitä mitä kirjoitetaan,suosittelen kaikille ikään ja suku puoleen katsomatta jopa pikku vauvoille pieninä annoksina.Erikoisen hyvää liikuntaa harrastaville pitää rasva elektrolyytti tasapainot  kondiksessa.Luulempa  vaikka en ole tutkija niin pitkän matkan juoksussa  tämä hedelmä auttaa vatsa kramppien estäjänä.esimerkiksi vyölaukkuun pikku rasiaan  hedelmää tulisi valmiiksi raastettuna olla matkassa voi aluksi lisätä janon tunnetta mutta sehän on hyvä vain että on herättäjä matkassa .

Vierailija

Vai että avokado! Tuontihedelmä tai mikä liekään. Ei yhtään houkuttele. Mätä suuhusi kotimaisia marjoja, nauti. Suomalaisten tulisi syödä luonnontuotteita, jotka ovat sieltä kotoisin, josta he itsekin ovat. Sitä syöt, mitä olet.

Naurattaa erään hedelmä- vihannesmyyjän tarina. Hän kertoi kiivistä, jota eräs iäkäs rouva kertoi syöneensä joka päivä rasiallisen. Hän kävi sanallisesti kimppuun tätä tuttavaani kohtaan ja valitti, miten hänen suunsa limakalvot olivat punoittavat, eikä hän voinut laittaa suuhunsa muuta kuin maitoa tai vettä. Suupielet punoittivat, samoin silmät. Ihoa kutitti joka puolelta. 

Rouva kertoi lukeneensa kiivin terveellisyydestä eräästä naistenlehdestä, jossa kerrottiin "muka" totuuksia ravitsemuksesta. Tuttavani oli todennut kertomuksen kuultuaan: - Kohtuus lienee parasta teidänkin tapauksessanne. Ei pullo päivässä, vaikka sekin lie parempi kuin kori kiiviä päivässä.

Suitsuttakaa vain avokadoa. En sorru, ällöttää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kuinka paljon pitäisi päivässä syödä ?

Jostakin luin, että yksi päivässä riittää, koska niissä on tietty määrä rasvaa, joka tosin on sitä tyvää kolestrolia ruokkivaa, on paljon myös kuitua. Olen käyttänyt koko talven, onkin jännä nähdä kun seuraavan kerran otetaan kolestroliarvot, kun hyvää kolestrolia oli viimen liian vähän, jospa se lisääntyisi syömällä säännöllisesti avogadoa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vai että avokado! Tuontihedelmä tai mikä liekään. Ei yhtään houkuttele. Mätä suuhusi kotimaisia marjoja, nauti. Suomalaisten tulisi syödä luonnontuotteita, jotka ovat sieltä kotoisin, josta he itsekin ovat. Sitä syöt, mitä olet.

Naurattaa erään hedelmä- vihannesmyyjän tarina. Hän kertoi kiivistä, jota eräs iäkäs rouva kertoi syöneensä joka päivä rasiallisen. Hän kävi sanallisesti kimppuun tätä tuttavaani kohtaan ja valitti, miten hänen suunsa limakalvot olivat punoittavat, eikä hän voinut laittaa suuhunsa muuta kuin maitoa tai vettä. Suupielet punoittivat, samoin silmät. Ihoa kutitti joka puolelta. 

Rouva kertoi lukeneensa kiivin terveellisyydestä eräästä naistenlehdestä, jossa kerrottiin "muka" totuuksia ravitsemuksesta. Tuttavani oli todennut kertomuksen kuultuaan: - Kohtuus lienee parasta teidänkin tapauksessanne. Ei pullo päivässä, vaikka sekin lie parempi kuin kori kiiviä päivässä.

Suitsuttakaa vain avokadoa. En sorru, ällöttää.

Onhan se niin, että kun "härmäläinen" on tottunut puolukan makuun, kun sitä itse köyhänä hakee metsästä. Täytyyhän sen olla parasta, täytyyhän!

Mutta me joilla kenties on juuremme etelämmässä, ja perimämme näkyy siinä mitä ja millaista ruokaa rakastamme, syömme etelän hedelmiä innolla ja olemme hoikkia ja terveitä.

Ja toisekseen ei koskaan pitäisi kuunnella juoruja, vaan tehdä itse tykönään retki tuohon tuntemattomaan makumaailmaan ja uskaltaa kokeilla. Olla myös itseensä sen verran kuuntelulla, että huomaa jos on allerginen, moni muuten on kiiville, se kasvaa myös Kreikan auringon alla vahvana ja  mehukkaana. Jos on kreikkalaisille allerginen on todella viisasta jättää tuon maan hedelmät rauhaan.

Kaupasta tuotuna verkkopussissa ovat ne aina raakoja. Laitan osan viileään ja toisen puolen kypsymään ja parin päivän päästä ovat parhaimmillaan.

Avokadolle oodin sepittäisin, sen ihanan pehmeä maku, samettinen, makuhermoja hyväilevä tuntu, kaunis väri kun sen kypsänä sen avaa. Kivi pois ja lusikalla suuhun. Suloista!

Vierailija

Jaskalle vastaisin, että joidenkin kauppojen maustehyllyllä on savun makuista suolaa, joka ehkä saisi avokadon muistuttamaan pekonia!

Vierailija

Olen syönyt avokadoa lähes joka päivä niin kauan kun sitä on maahan tuotu, eli aika pitkään.

Tykkään tosi paljon sen miedosta mausta, en tarvitse mitään kylkiäistä siihen, auki vaan ja lusikalla suuhun.

Se  harmittaa, että usein saa pilalle menneitä, kun ostaa sen kuuden tai kahdeksan avokadon verkkopussillisen. Ja hinta on noussut kaiken aikaa. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat