Jään mieheni kanssa eläkkeelle vuodenvaihteessa.
Olemme harkinneet viettävämme tammi-helmikuun jossakin eteläeuroopan maassa. Viihdymme kaupungissa jossa on riittävästi menoa ja meininkiä, eli tavallista vilkasta arkielämää. Hellettä emme kaipaa, mutta mukavan leppeää säätä ilman lunta ja jäätä. Omistusasuntoa emme halua, vaan mukavan vuokrahuoneiston. Kaksiokin riittäisi oikein hyvin.
Olisiko kenelläkään tietoa tai ehdotusta paikasta joka täyttäisi nämä toiveet?
Olisiko ideaa ET-lehden perustaa "halutaan vuokrata / annetaan vuokralle" palsta, jota voisi hyödyntää vain rekisteröityneet lukijat?
Luulisin olevan muitakin asiasta kiinnostuneita.

Sivut

Kommentit (66)

Hyvämieli

Olisiko ideaa ET-lehden perustaa "halutaan vuokrata / annetaan vuokralle" palsta, jota voisi hyödyntää vain rekisteröityneet lukijat?
Luulisin olevan muitakin asiasta kiinnostuneita.

Mitä mieltä olette, olisko tarvetta? Sen voisi tehdä samanlaiseksi kuin kirpputori-aihe näissä keskusteluissa.

Olin viime syksynä neljä viikkoa Costa Blancalla, Espanjassa. Oli syyskuu ja turankin lämmintä! Olen ymmärtänyt, että siellä on tarjolla vuokrattavaksi eri kokoisia huoneistoja, mekin olimme juuri vuokralla siellä! Siellä on paljon suomalaisten omistamia asuntoja, joita he vuokraavat aikoina, jolloin eivät ole siellä itse. Saako tällä palstalla mainostaa? Voisin heti antaa Sinulle erään siellä toimivan vuokravälittäjän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Välimeren alueella suosittuja talven viettopaikkoja on Espanjan Aurinkorannikon ohella Mallorca, Malta, Cypros.
Kanarian saarilla on useampia paikkoja pitempiaikaiseen oleskeluun. Vaimoni kanssa olemme viihtyneet jo useana
talvena tammi-helmikuussa pääsaaren eteläisessä osassa Puerto Ricossa. Ilmasto on talvellakin kohtalaisen lämmintä
ja aurinkoa on useana päivänä viikossa. Palvelut on hyvät ja kohtuuhintaiset jos viitsii vähän vertailla ensin. Kaupunki
on rakennettu rinteelle jonka johdosta liikkuminen ylempänä on portailla kiipeämistä. Lähellä kävelymatkan päässä
oleva Amadoreksen ranta on palveluineen kelvollinen uintiin.Kielitaidottomanakin pärjää hyvin ja kaupungissa on
useampia suomalaisia ravintoloita ja monipuoliset marketit. Edullisia lentoja on tarjolla kaikkiin oheisiin kohteisiin.´

Voi nyt olisi aikaa matkustella kauas pois Pohjolan kylmyydestä, vaan kun en voi enää lentää, niin jalankin on hiukan hankala lähteä. Jäi Malesian Langkawikin näkemättä, jonne olin suunnitellut unelmamatkaani jo vuosia. Mutta mennyt mikä mennyt, elettävä vain täällä koto-Suomessa, mutta hyvä niinkin.
Terveisin Savosta

Pyrimme mieheni kanssa asumaan noin viisi kuukautta vuodessa etelässä, yleensä syksyllä kaksi ja puoli ja keväällä toiset kaksi ja puoli kuukautta. Järjestely sopii meille hyvin; valosta ja auringosta tulee hyvä mieli ja vaihtelu virkistää.
Olisi varmaan hyvä idea perustaa jonkinlainen vuokra-asunto välitys. Nyt käy usein niin, että kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa toisiaan

Et-toimitukselle!
Toivomus olisi, että matkailuosioon tulisi vuokralle tarjotaan-palsta.
Siinähän voisi halukkaat ilmoitella vuokrattavasta loma asunnostaan olipa se missä maassa tahansa. Jospa löytyisi kiinnostusta vaikka kotimaan kesämökki vuokraukseen.
Itse haluaisin oleskella talven sydän kuukaudet eteläeuroopassa, riittäisi kunhan ei olisi pakkasta. Nuo hengitystiejutut vähän tökkii pakkasella.

Menkää etelään nyt kun vielä jaksatte matkustaa, aina voi tulla yhtäkkiä sairaus, joka estää matkustamisen kauaksi Suomesta. Niin kävi minullekin ahkeralle matkailijalle. Nyt ajattelen tietyllä haikeudella niitä monia matkoja, jotka sain tehdä silloin kun se vielä oli terveyden kannalta mahdollista.
Hyvää sunnuntaipäivää kaikille
Aluisa

Juu, minunkin painavin syyni on kevyt kukkaro (kotimaassa pysyttelemiseen). Ja mahtaisinkohan minä rikkaanakaan lähteä etelään, kun näet kärsin lentopelosta. Juna, bussi ja laiva käyvät kyllä. Kovin pitkäksi aikaa en varmaan raaskisi lähteä matkustelemaan, kun näet lapset ovat täällä. Kun nyt tuosta edes akottuisivat, niin olisin iloinen, ja soisin itselleni muitakin matkoja kuin Ruotsin-risteilyjä.

Montenegro,Barin kaupunki on erinomainen asuinpaikka Suomen kylmän ja märänajan sijaan.
Barissa 270 aurinkoista päivää,lunta näkee vain kauempana vuorilla.
Maisemat ovat mahtavat.
Adrianmeri on hieno ja lämmittää / viilentää.

Elinkustannukset Suomeen nähden noin puolet
Lähellä Kroatian Dubrovnik,Italian Bari,vain yön yli laivamatkan päässä.

Kerron mielelläni lisää Montenegrosta jos kiinnostaa,olen kulkenut siellä nelisen vuotta.

Terveisin MattiV

Hei MattiV,
Eikö Dubrovnik olekin viehättävä kaupunki, tarkoitan sitä vanhaa kaupunkia. Kävin siellä joskus 1980-luvun lopulla. Miten lienee nyksyisin?
Terveisin Aluisa

Lämpimiin maihin sitä vois lähteä joskus katselemaan maailmaa. Eiköhän luotettavia vuokraajia löydy. Minulla on onneksi ystäviä, joilla on kokemusta. Espanja ja muut espanjankieliset kiinnostavat. En ole auringonpalvoja, joten kaikki siellä olevat kaupungit kiinnostaa, esim. Granada ym. Olen haaveillut sinne lähtöä, joten haaveet pitää joskus myös toteuttaa. Pian on aikaa...

Minusta palsta on hyvä idea ja hyödyttäisi molempia osapuolia. Monet vierastavat netin kaikille avoimia vuokrauspalveluja. Välittäjät taas ansaitsevat leipänsä sillä työllä.

Hei
Olisikin tosi hyvä idea.
Käytettävyyden vuoksi pitäisikö olla myös eri osiot ulkomaan ja kotimaan kohteille?

Hei!

Olen samaa mieltä kanssasi ideasta perustaa oma palsta. Jaotteluna vielä kotimaa- ja ulkomaa. Näin käyttäjien helpottamiseksi. Luulisi sitä kautta löytyvän luotettavia vuokraajia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.
Ymmärrän todella hyvin, jos joku haluaa täältä talvisesta Suomesta pois etelän lämpimään.
Oikein mukavia eläkeaikoja teille kummallekin ja toivottavasti saatte vuokrattua mukavasta maasta kivan paikan itsellenne.
Kaikkea hyvää elämäänne muutenkin.

Hei ! Olisihan se ihanaa matkustaa joskus jonnekin , nyt kun ei enää työelämässä ole, mutta ei kaikilla ole mahdollisuutta siihen. Ei ainakaan minulla, joka olen yksin ja ei ole sitä miestä jakamassa kustannuksia. Ei pysty edes kotimaassa matkustamaan, kun eläke on niin pieni, että hyvä kun saa elämisensä täällä jotenkin maksettua. Liekö siis tämä oikea palsta kysellä tuollaisia. Kun on rahaa, niin matkustaa minne haluaa. Varmaan pitäisi luoda oma sivusto varakkaille ja köyhille eläkeläisille, sillä tällaisesta tulee ainakin minulle ja niin varmaan monelle muullekin paha mieli.
Ei millään pahalla !

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat