Näen kellastuvan viljapellon,
tunnen puhaltavan tuulen.
Syksyn lehtiä se pyörittää.

Syksy täyttymys on, luulen
elämän, luonnon. Miksi vellon
surussa, kun sen ymmärtää.

Multaan päätyy kaunein lehti,
täydellisin kukka, vaikka muut
kukat  tuskin puhjetakaan ehti.

Hedelmää kantaa harvat kovin,
ihmiset tai kasvit, puut
ja täällä kestävät vain tovin.

Tunnen että, outo suru
illan pimetessä tekee työtä,
kalvaen kuin kiven muru.

Sitten, hyvää yötä. 

Kommentit (10)

Missähän täällä on niitä runoketjuja, joihin pitäisi osallistua?   Itseltäni syntyy vain yksittäisiä runoja sattumalta.      Muuten, huomion hakua en oikein ymmärrä, kun itse on sitä pakeneva, vaikka työelämässä se ei tahtonut onnistua.      Täällä onneksi voi kirjoittittaa tuntemattomana.      

     Kaunista syksyä kaikille kirjoittajille ja lukijoille toivoen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mummo

Kaunis runo jälleen. kuvailet luonnon ja vuodenajat aina niin lämpimin sävyin. itse en tunne haikeutta, vaikka kesä on päättynyt nautin juuri tästä vaiheesta syksyssä Eri asia, sitten marraskuussa jos ei luntakaan vielä on vain pimeyttä. Vaan silloin alkaa odottaa joulua joka kaiken luonnon ja ihmismielen harmauden niin  mukavasti  katkaisee

Tapani Mäkinen

Hei mummo, anteeksi hitauteni vastauksessa, mutta syksy ja mökki vievät aikaa eikä siellä ole tietokonetta.  - Rakastan syksyä, mutta runo taas on hetken lapsi, joten siinä näkyy oma, senhetkinen mielentila, ei mikään kokonaisasenne syksyyn, pois siitä.

Mukava saada mielipiteitä, varsinkin positiivisia viestejä, kun nuo nuoliäänestykset ovat niin miinusvoittoisia.  Varmaan jokainen kirjoittaja arvostaa sanallisia mielipiteitä, uskon.

- Ylläpidolle terveisiä:   Entiseen verratuna runopalstan löytäminen on vaikeaa, vaikka nimi on Runopankki.    Ja omalle nimimerkille kirjautuminen vastaamista varten on lähes mahdotonta.  Nytkään en löytänyt tapaa.   Löytääkö joku muu?  Neuvokaa!   Aiemmin se kävi samalla kun avasi sivun, vastasi tai kirjoitti.

                                                                                                              Merikivi

mummo

Olinpa taas vähän ajatelematon niin  minkin usiein  saan runon aiheen silloisesta hetkestä tai juuri eletystä,  Tunteet kuitenkin  eniten ohjaa  kirjoittajaa.    Hyvää syksyä sinulle jään odottelemaan uutta runoasi

Tapani Mäkinen

Hei mummo, taitaapa käydä niin ettei minulta tänne enää runoja tule.    ET-lehti on ilmoittanut, että tämänkaltainen runopalsta lopetetaan ja runoja otetaan vastaan vain tietyn teeman puittieissa, kuten nyt  syksyn.   Ilmeisesti rajallisesti silloinkin.

Joten hyvästit kaikki  lukijani, miten tahansa runot sitten ovatkin kelvanneet.   Kiitos teille!

Merikivi

Maya

Voi Merikivi!

Tulin pitkästä pitkästä aikaa tänne katsomaan, mitä runoille kuuluu.

Mitä voisin sanoa? Ainakin sen, että koen ymmärtäväni Sinut niin kuin itseni ymmärrän. Tämä foorumi,  kaikkinaisten negaatioiden taistelukenttä,  ei ole Sinua ansainnut.

Lainaan runoilija Risto Ahdin sanoja: Maailma ylistää runoutta,  mutta runoilija halutaan tappaa. Ehkä en muista lausetta sanatarkasti, joten lause saattaa olla muistini varioima. Idea kuitenkin sama ja ikävästi totta.

Kaikkea hyvää tielläsi, joka on Sinut valinnut.

T. Maya

mummo

Voi sentään kun tämän ET netin uudistukset menevät aina vaan huononpaan suuntaan  Vaan älä nyt hätäile kyllä sinä vielä tänne kirjoitat mitäs meillä muuta on  kun aikaa   Kiitos kaikista runoistasi   Siunausta elämääsi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat