"Suomen eläkeläisillä tuli mitta täyteen": Mielenosoitus!

Hyvinvointia, ei leikkauksia  mielenosoitus järjestettiin elokuussa.

Asumistuen leikkaussuunnitelmat ovat suututtaneet eläkeläiset, jotka aikovat järjestää Heikoimman puolella -protestin.Lue koko juttu

"Suomen eläkeläisillä tuli mitta täyteen": Mielenosoitus!

Kommentit (10)

Veli Koskinen

Jo on aikakin eläkeläisten ryhdistäytyä ja näyttää mitä mieltä olemme asioidemme hoidosta . Kuorolaulu ja tanhu ei elätä. Missä ovat loput eläkeläisliitot? Heilläkö menee hyvin? Epäilen.

Raija Hukkamäki

Hei kkaikki eläkeläiset.Pidetään nyt heikomman puolta,meidän pitää näkyä ja kuulua.Pienituloisten eläkeläisten toimeentulo vaikeutuu-niin monet hallituksen kaavailemat leikkaukset kohdistuvat juuri kaikkein heikompiosaisiin.

Raija Hukkamäki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pekka Tyllilä

Itse en ole vielä eläkkeellä, mutta olen aidosti huolissani eläkekertymästäni ja siitä, miten valtiovalta pala palalta nakertaa sosiaaliturvaamme, joksi myös eläkkeen tavallaan lasken. Valtion tapa hoitaa maan asioita on nyt huono. Yhtenä isona ongelmana näen järjettömän maahanmuuttopolitiikan, joka tulee enenemässä määrin huonontamaan olojamme. Lääkäri voi hoitaa potilasta kahdella tavalla, joko korjaamalla sairauden syy tai hoitamalla sen oireita. Ensin mainittu tapa on mielestäni se oikea ja tuottaa parhaan lopputuloksen. Mielenosoitus eläkkeiden ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan, on oireiden hoitoa. Mielenosoitus järjetöntä maahanmuuttoa vastaan on paras hoitomuoto, kun halutaan estää kurjistuminen ja parantaa syntyneitä haavoja. Tervetuloa 3.10.2015 Helingin Kampinaukiolle kello 15.00 näyttämään, mitä mieltä eläkeläiset ovat Suomea kurjistavaan järjettömään maahanmuuttoon. Samana päivänä tilaisuudet myös Lahdessa ja Tampereella

Hienoa

Hienoa. Kaikkialta leikataan että maahantunkeutujille voidaan ostaa uusimmat älypuhelimet ja palkata kulttuuritulkkeja jne.

Muistakaa

Kannattaa muistaa, että mitkään leikkaukset ja säästöt eivät kosketa muslimimaahanmuuttajia.

He ovat se syy, että te olette leipäjonoissa.

Kuinka usein olette nähneet tummaihoisia maahanmuuttajia leipäjonossa?

Aivan.

Aino

Kohta varmaan joku täälläkin haukkuu nämä pummeiksi/elämänkoululaisiksi/kommareiksi/viherpiipetäjiksi.

Hei haukkujat hyvät, älkää sitten itkekö, kun sinustakin tulee sellainen, jos vain elinvuosia riittää. 

jukka kolari

No... Nyt emot(isät ja äidit) alkaa hermostumaan, joten kunnioitan ja rakastan tota periaatetta. Eläkeläiset ja me tulevat sellaiset"ehkä". Eläkeläiset on rahansa jo aikoinaan tienannut ja miksi perhana siihen puuttua? T:Työtön.

pientyöeläkeläinenri

Eikö muuta ratkaisua asumiseen todella löydy kuin vuokratasoa ennestään nostava asumistuki. Kun työ ei sido, muuttaakin voi. Kansaneläkeläiselle yhteiskunta voi luoda mielekkäämmän asumismuodon. Kun tuen vähentämisessä ei oteta keneltäkään pois vaan annetaan vähemmän, kapinointi on moraalitonta.

Kansalaisten tuella yli puoluerajojen

Vanhusten viikko 4-11.10 ja Eläkeläisten mielenosoitus to 8.10 Helsingissä Kansalaistorilla klo. 12.30 - 15
 Vähävaraiset, huonokuntoiset  ja muistisairaat eläkeläiset eivät pärjää kotihoidossa. On saatava pitkäaikaishoitopaikkoja, joissa maksut huomioidaan tulojen mukaan. Vielä vuonna 2013 oli kunnan omistamia paikkoja joissa eläkeläiset maksoivat 85% eläkkeestään ja saivat siitä hyvästä ilman Kelan tukia kaiken mitä tarvitsivat; 
hoidon 24/7, myös tarvittaessa erikoissairaanhoidon, lääkkeet, asumisen, puhtauden ym. Siis kaiken mitä tarvitaan hyvään hoitoon. 
Eläkkeestä jäi 15% omaan käyttöön ( 90,00-200,00), tukan siistimiseen, vaatteisiin ja hautauskulujen säästämisen.
Vuonna 2014 tuli suurimpaan osaan kuntia/kaupunkeja pitkäaikaishoitopaikkoja, joissa sitten jokainen alkoikin maksaa itse kaikesta ja osa ei enää hoitopaikkoihin päässytkään, koska rahat eivät yksinkertaisesti riittäneet. Kelalta omaiset hakivat kaikki tuet mitä irti saivat ja niillä yritettiin sitten maksaa hoitopaikka. Kaikilta se ei onnistunut ja sosiaalitoimistosta haettiin vanhuksille toimeentulotukea. Suurin osa näistä vanhuksistamme julistettiin köyhiksi ja minkä takia; 
Koska heidän eläkkeensä oli niin pienet ettei niillä tullut toimeen. 
He ovat kuitenkin niitä jotka tämän Suomen ovat rakentaneet sodan jälkeen. 
Nyt on suuntaus että kotiin hoidetaan kaikki, myös sellaiset henkilöt jotka tarvitsisivat kipeästi 24/7 hoitoa. Kotipalvelut pyörähtävät kotona sen 15 minuuttia 4 kertaa päivässä ja tämäkin tapahtuu vain arkisin. Viikonloput on sitten miten sattuu. Omaisia velvoitetaan hoitamaan, vaikka asuisi 500km päässä ikäihmisestään.  Kotipalvelut veloittavat myös palveluistaan ja sekään ei ole halpaa. Kaiken mitä mitä Kelasta saat etuisuuksina, käytetään tiukkaan ja köyhyysraja senkun lähenee. 
Meillä eläkeläiset jonottavat leipäjonoissa, niillä paikkakunnilla missä niitä on, pakosta koska ihmisen täytyy myös syödä enemmän kuin kerran päivässä. Kaikki vähävaraisten ja huonokuntoisten eläkeläisten rahat menevät lääkkeisiin, sairaalassa käynteihin usean kerran viikossa, kotipalvelumaksuihin, ruokapalvelumaksuihin ym. ja jos ei ole omaisia hakemassa sosiaalitoimiston luukulta rahaa, jää osa maksuista suorittamatta ja maksut viedään ulosottoon. 
KYLMÄÄ KYYTIÄ SUOMEA RAKENTANEILLE IHMISILLE.
Kiitos teille kaikille jotka ymmärrätte asiamme tärkeyden.
Tarvitsemme kaikkia teitä, yli 18 v. äänioikeutettuja Suomen kansalaisia, tukemaan ja antamaan kannatuksenne saadaksemme muutosta aikaiseksi vähävaraisten, huonokuntoisten eläkeläisten olotilan turvaamiseksi 24/7 hoitopaikan saamisen osalta.
Nopeampi tapa kannatuksen antamiseen lakimuutoksen aikaan saamiseksi on tehdä se sähköisesti osoitteessa;  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1282
Voitte myös tuoda Helsinkiin Eläkeläisten mielenosoitukseen 8.10 klo. 12.30-15 Kansalaistorille jo valmiiksi täyttämiänne tulostettuja  ja allekirjoitettuja lomakkeita. 
Tulostettavia ja täytettäviä lomakkeita saa osoitteesta;
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoituslomake/Kansalaisaloite...
Jos teillä ei ole tulostinta, voitte tulla kannattamaan ja allekirjoittamaan to 8.10 klo. 12.30 - 15 Helsinkiin Eläkeläisten Mielenosoitukseen Kansalaistorille Kansalaisaloite Arvokas vanhuus lomakkeita. Kerääjät tunnistaa valko-vihreistä köynnöskuviollisista liiveistä, joissa lukee ARVOKAS VANHUUS. 
Tässä Kansalaistorin kartta:
http://www.hel.fi/static/hkr/luvat/tapahtuma-aluekortit/kansalaistori_ka...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat