Julkkislääkäri kimpaantui ravintolisästä: "Huuhaata ja humpuukia!"

Arginiini-nimistä aminohappoa mainostetaan verenpaineen ja kolesterolin suitsijana. Maalaistohtori Tapani Kiminkinen tyrmää arginiinivillityksen.Lue koko juttu

Julkkislääkäri kimpaantui ravintolisästä: "Huuhaata ja humpuukia!"

Kommentit (13)

Kumma heppu

Milloinkahan Kiminkinen alkaa itse nauttia elämästä, kun tuntuu, että suupalttia v...tuttaa kaikki. Ainakin jos ovat eri mieltä. Ihme äijä, ja vielä ihmeellisempää että moinen saa palstatilaa.

Aina Kulkevainen

Minulla on omat suosikkitohtorini: Vogel ja Tolonen.  Kiminkistä vähän oudoksun, kun käski pistää meikkiä naamaan ja tanssilavalle iskemään elämänkumppania vanhoille päivilleni. 

Ei tuokaan resepti kaikille sovi.  Ei minunkaan elämääni  tai perhettäni enää kukaan uusi ihminen tule sotkemaan ja määräilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaapo

 Kiminkinen saarnaa terveille ihmisille. Hän painottaa, että erikseen ovat sairaat ja he tarvitsevat asianmukaista hoitoa. Maalaislääkärillä on helpot ja huokeat ohjeet taviksille. Ulkoilua, tavallista kotiruokaa, marjoja, kokojyvätuotteita ym. suomalaista ruokaa siis. Sitä on vain vaikea toteuttaa, koska elämästä on tehty liian monimutkaista. Eipä osata nauttia hetkestä. Mieluummin nössötetään ja sometetaan,  kuin harrastettaisi liikuntaa tai valmistettaisi helppoa ja terveellistä kotiruokaa. Näin yksinkertaisilla konsteilla  myös pikkuhiljaa läski alkaisi sulaa ylipainoisilta, kohta jalattomilta , suomalaisilta.

aaamanda

Kiminkinen nyt on kaikkia järkeviä ja ihmisystävällisiä hoitomuotoja vastaan. Parempi olisi kun ei puuttuisi näihin luontaisiin hoitomuotoihin , jos ja kun ei ymmärrä niiden toimivuudesta yhtään mitään. Kokeilisi itse henkilökohtaisesti niiden toimivuutta ennenkuin lähtee mollaamaan. Luulo ei ole tiedon väärti.

Pulsowiz

Olipa hyvin perusteltu, miks arginiini on humpuukia, HOHHOH. Eiköhän tuosta ole jo reilusti näyttöä että on järkevä aine, tosin ei se pelkästään riitä. Ainoa mikä tässä oli totta että kun terve ihminen syö järkevästi ei lisiä tarvita, näin hän se on, mutta nykypäivänä varsinkin monien eläkelläisien on mahdotonta syödä tarpeeksi monipuolisesti. Ei rahat riitä.

Vierailija

Olen varmasti väärä ihminen  puuttumaan keskusteluun. Olen kuitenkin sitä mieltä, että terveellinen ja monipuolinen ruoka ei ole kallista. Kilohinnat voivat olla isoja, mutta eihän ihminen syö kiloja. Eläkeläinen etenkin tulee yhdellä lämpimällä aterialla toimeen. Se ateria voi olla pari perunaa, 100 -150 gr kalaa/lihaa , paljon tomaattia, kurkkua, salaattia , vaikka puolukkaa. Kerralla joutuu ostamaan enemmän kuin 100-150 gr, mutta ei sitä tarvitse kerralla syödä. En oikein usko, etteikö jokaisella olisi edes pieni pakkasosasto jääkaapissaan. Joku valittaa marjojen hintaa, eihän niitäkään tarvitse litrakaupalla syödä, niinkuin kaikkea muutakin voi syödä kohtuullisesti. Jos on joku allergia, silloin on tilanne toinen, mutta ei jokainen eläkeläinen pode jotakin allergiaa. Itse syön edellä kuvaamallani tavalla, eläke on yhtä pieni , en osta mitään ravintolisiä,, syksyllä ehkä monivitamiinipurkin. Mummu 70

Vierailija

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta lainkaan ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiinimittauksia ei edes tehdä.

Voiko ruokavalio parantaa ?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole merkitystä. Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, olisihan se ihmeellistä jos se mitä suuhunsa laittaa ei mitenkään vaikuttaisi siihen, miten ihminen voi.

Korkea verenpaine ei ole itsenäinen sairaus, vaan oire niinkuin on esimerkiksi kuume.

Molemmissa tapauksissa olisi hyvä selvittää oireen aiheuttaja.

Suomessa noin miljoona ihmistä syö verenpainelääkkeitä!

Liika natrium (nostaa verenpainetta) ei kerry elimistöön vaan poistuu virtsan mukana. Siis normaalisti, kun elimistö on tasapainossa. Näin ei käy jos noudattaa virallisterveellistä tärkkelyspitoista (paljon hiilihydraattia) ruokavaliota ja insuliini on jatkuvasti koholla, sillä kohonnut insuliini pysäyttää munuaisten natriumin erityksen.

Yksinkertainen fakta, tunnettu 1920 -luvulta asti. Ihmisille ei vaan kerrota. 

Miksi?

Esimerkiksi VHH ruokavalion alkuvaiheessa paino laskee nopeasti muutaman kilon. Se ei ole läskiä vaan nestettä, joka poistuu kun insuliinitasot laskevat ja munuaiset ryhtyvät erittämään ylimääräistä natriumia ja sen sitomaa nestettä.

Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana.

Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

Vierailija

Suomessa margariinileipä, puuro ja rasvaton maito perustuu maatalouspolitiikkaan, EI terveyttä edistävään ruokavalioon, tieteellisestä tutkimuksesta puhumattakaan. 

Viljavalmisteita (puuro, leipä, näkkileipä, riisi, pasta, makaroni, mysli jne...) ei raavaskaan mies tarvitse kahta annosta enempää päivässä, koska sisältävät paljon hiilihydraatteja ja vähän ravinteita, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla vähintään puolet aterian koosta. 

Terveelliset ravitsemussuositukset yli 2-vuotiaalle ovat:

Päivittäisestä energiasta lähes 40%  pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).

Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa, sisäelimiä tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa. Proteiinin liian vähäinen saanti johtaa vääjäämättä lihasmassan ja luuntiheyden menettämiseen sekä immuniteetin heikkenemiseen.

Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

Vain alle 10 % suomalaisista syö suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.

Syöthän D-vitamiinia?

Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg / vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,1 - 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 20-30µg / vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.

Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneille sekä kissoille ja pienille koirille.

Ruokavalio ratkaisee jopa 90 % painonhallinnasta, terveydestä, vastustuskyvystä, kasvamisesta (lapset), lihaskunnon kasvattamisesta ja ylläpidosta sekä lihasten palautumisesta, liikunta loput. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa. 

Kun perusruokavalio on kunnossa, niin herkkuja voi syödä hyvällä omalla tunnolla kerran pari viikossa terveyden tai painon siitä heilahtamatta suuntaan taikka toiseen. Liiku kohtuudella. Ihan arkiliikunta riittää. Muista riittävä uni, lepo sekä rentoutuminen.

Looke

Ihmettelen näiden lääketeollisuuden aivopesemien lääkäreiden Arginiinivastaisia asenteita.

Risto Laitila sanoi kerran akuutti-ohjelmassa että ei ole mitään pitävää näyttöä amalgaamin väitetyistä haitoista.

Huh huu. Jopa kaikkien lobbausten isä ja äiti sekä mummo WHO. ilmoittaa jopa 2/3 ihmiseen kertyvästä elohopeasta olevan Amalgaamista peräisin. Se on vielä epäorgaanista elohopeaa kuin luonnossa esiintyvä jonka puoliintumisaika on huomattavasti pidempi kuin orgaanisen elohopean.

Puhi52

Jos alkaa lässyttää: Höpö höpö ja tuo on ihan huuhaata ja humpuukia!, pitää olla myös todisteita ja tutkimuksia tuollaisille lausahduksille. Aivan varmasti ei ole Kiminkinen perehtynyt mihinkään tehtyihin tutkimuksiin saati tajua edes miten arginiini vaikuttaa ym. Todella vastuutonta tuollaista päästää suustaan. Täällähän ei ollut oikeiden asiantuntijoiden haastattelua tai mielipiteitä. Vastuutonta myös ET-lehdeltä julkaista tällaisia yksipuolisia Huuhaa-lääkäreiden juttuja!

Looke kirjoitti:
Ihmettelen näiden lääketeollisuuden aivopesemien lääkäreiden Arginiinivastaisia asenteita.

Risto Laitila sanoi kerran akuutti-ohjelmassa että ei ole mitään pitävää näyttöä amalgaamin väitetyistä haitoista.

Huh huu. Jopa kaikkien lobbausten isä ja äiti sekä mummo WHO. ilmoittaa jopa 2/3 ihmiseen kertyvästä elohopeasta olevan Amalgaamista peräisin. Se on vielä epäorgaanista elohopeaa kuin luonnossa esiintyvä jonka puoliintumisaika on huomattavasti pidempi kuin orgaanisen elohopean.

Olisikohan tuo Laitila vain väittelyä hakeakseen toista mieltä, kuin todisteet puhuvat. Minusta se on aataminaikuista typeryyttä. Itseensä jämähtäneisyyttä! Kieltäen maailman kehityksen! Ja vain saadakseen näkyvyyttä.

isänä15vuottajo

ittellä kovat halut päällä, ikäistä enemmän tulee liikuttua eikä päihteitä. arginiinilisästä olen kuullut että stontis ois parempi ja veri virtais kovempaa sinne..en tiedä 60kpl jäljiltä mutta halut lisääntyi sen verran että huomas

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat