Tarjoaako hallitus auttavan käden verorikollisille?

Markku Hirvonen
 

Hallituksen 2. lokakuuta julkaiseman tiedotteen mukaan valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto on saamassa läpi vuosia valmistelemansa hankkeen suomalaisten osakkeenomistajien oikeudesta siirtää omistamansa osakkeet hallintarekisterin suojiin. Nimettömän omistuksen mahdollistava uudistus olisi käsittämätön tilanteessa, jossa kansainväliset pyrkimykset tähtäävät omistuksen avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämiseen.

Tiedotteessa annetaan harhaanjohtavasti ymmärtää, että hallintarekisteröinti perustuisi EU:n vaatimuksiin. Tämä ei pidä paikkaansa. EU:n arvopaperiasetukseen neuvoteltu poikkeus sallii esimerkiksi Suomen suoraan omistukseen perustuvan järjestelmän säilyttämisen.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan uudistus ei tekisi osakeomistusten piilottamista aiempaa helpommaksi, koska piilottaminen on mahdollista jo nykyisin, jos joku haluaa sen tehdä. Totta, mutta erona on se, että nyt piilottaminen tulisi lailliseksi...

Ensin lopetettiin harmaan talouden tutkinta. Nyt vielä rahat pitäisi saada piilottaa laillisesti.

Kamelin selkä katkeaa, jossain tulee raja vastaan...

Kommentit (2)

Vierailija

Näinhän se toimii Suomalainen porvarihallitus, päällimäisenä häärijänä valtiovarainministeri Stubb, "ison rahan" nöyrä palvelija.

 Nyt muun poliittisen hässäkän varjossa yrittivät saada asian huomaamatta läpi mutta kas kas, Soini huomasi aikeen eikä tule sitä hyväksymään. Ja nyt sitten heti ollaan Soinia syrjäyttämässä pois hallituksesta sillä eihän se passaa, että joku on esteenä suunnitellulle varojen pimitykselle niin verottajalta kuin poliisilta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat