Vierailija

Onko kellään kokemuksia omatoimimatkailusta Kuubassa?
Lennot on helppo järjestää (varmaankin), mutta miten asuminen paikan päällä? Asuisin mieluummin esim. koti- tai bb-majoituksessa kuin hotellissa, onko sellaisia helppo löytää? Onko kokemusta julkisista liikennevälineistä paikan päällä, onko helppo liikkua ympäri maata? Entäs mikä vuodenaika miellyttävin? Turvallisuus/turvattomuus/rikollisuus?
Olisin kiitollinen mistä tahansa tiedosta, saahan tietysti netistäkin kaikenlaista vinkkiä, mutta tahtoisin kuulla joltain ihan omia kokemuksia.
Toivoo nimimerkki "Matkakuumeessa"

Kommentit (10)

Tulin Kuubasta pari viikkoa sitten, tosin se ei ollut omatoimimatka, mutta kiertelimme siellä aika paljon. Minulle tuli tällaisia kokemuksia.
Sieltä löytää myös kotimajoituksia, talon seinässä on kyltti, joka kertoo, että ko. talossa sellaista tarjolla. Luulisin, että ainakin pienissä kaupungeissa kotimajoitusta löytyy helposti, Havannassa en niinkään kylttejä nähnyt, tosin liikuin enimmäkseenVanhassa Havannassa. Eräs tuttavani otti pelkät lennot Havannaan ja kertoi, että hotellit osasivat "kiskoa" huoneista hyvät hinnat. Kuubassa hintataso suunnilleen Suomen luokkaa.
Junalla matkustaminen ilmeisesti aika hidasta, enkä busseistakaan ole kovin vakuuttunut, siitä päätellen, että tienvarsilla oli matkaan pyrkiviä. Valtion autojen on otettava paikallisia kyytiin, jos autossa tilaa. Mutta lomallahan ei pitäisi kiire ollakkaan, joten varmasti mielenkiintoisia seikkailuja julkisilla liikennevälineillä kokee. Autovuokraamoita löytyy ainakin turistialueiden läheisyydestä, kansainvälisiä ketuja ei ole, mutta joku porukastamme vuokrasi auton ja ilmeisesti asiat toimi ihan ok. Tiet ei niin huippukuntoisia, ihan ajettavia kuitenkin, eikä liikennettä ole hirveästi, pimeällä ajoa ei suositeltu.
Minulle tuli tunne, että Kuubassa on aika turvallisen oloista, matkailijat ovat valtion erityisessä suojelussa, koska turismista iso osa tuloista tulee, taskuvarkaita toki täytyy varoa, niinkuin muuallakin. Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä ja juttelevat mielellään turistien kanssa, koska elintaso on siellä niin kovin alhainen, toki yrittävät "hyötyä" turisteista kaikin tavoin ja odottavat saavansa vähän rahaa "palveluksistaan". Mutta en kokenut sitä mitenkään tunkeilevaksi eikä varsinaisesti kukaan kerjännyt.
Nyt tammikuussa oli miellyttävän lämmintä, ei liian kuumaa, luulisinkin että marras-maaliskuu voi olla parasta aikaa siellä amtkustamiseen. En kylläkään tiedä, miten lämmintä meidän kesäkuukausina siellä on.
Nämä ajatukset ovat pelkästään omaan 2 vk:n Kuuban kiertomatkaan perustuvia kokemiani tunnelmia. Jos minulla olisi rohkeutta,espanjan kielen taitoa ja sopiva matkakumppani, lähtisin mielelläni kiertämään Kuubaa, niin antoisna pidin tätä valmismatkaani!

Kiitos, kiva kun kerroit kokemuksistasi. Tosi mukava kuulla. Ensi talvena ajattelin lähteä. Kuubaan järjestetään myös ns. prikaatimatkoja, jolloin saa myös tehdä työtä matkallaan, sekin kuulostaa mielenkiintoiselta. Minulla ei kyllä myöskään ole espanjan kielen taitoja, onkohan niin, että englannilla on hankala tulla toimeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luulisin, että maaseudulla ja pikkukaupungeissa ainakin ois hyvä, jos edes vähän osaa espanjaa. Matkailijoiden parissa työskentelevät kyllä hallitsivat englannin. Kävin katsomassa Kuuba-seuran sivuilta noita priaattimatkoja, mielenkiintoista. Muistan, että eräs koulukaverini aikanaan oli Kuubassa tuollaisella matkalla joskus 70-luvulla, en tiennytkään, että niitä järjestetään edelleen. Jos olisin vähän nuorempi, voisin lähteä...:)

Kirjoitin Suomi-Kuuba-seuran prikaatimatkoista vastaavalle ja kysyin, olenko 60-vuotiaana liian vanha. Hänen vastauksensa oli, että et, prikaateihin osallistuu kaikenikäisiä ihmisiä. Loppuvuodesta on lähdössä pohjoismaiden prikaati, se on ollut minulla ajatuksissa.

Minuakin kiinnostaa talven prikaati, tosi vähän löytyy netistä tietoa, mutta sain myös Suomi-Kuuna seurasta alustavan ohjelman. Vaikuttaa mielenkiintoiselta!

Jos prikaatimatka minun kohdallani toteutuu, olisi TOSI mukavaa, jos tietäisi jonkun muunkin suomalaisen aikuisikäisen lähtevän matkaan. Voisitko ystävällisesti myöhemmässä vaiheessa kertoa, toteutuuko matkasi?

Tilasin myös eilen tietoa tuosta prikaatimatkasta, kun sen täältä bongasin. Kun saan tietoa lisää, katsotaan olenko minä lähdössä. Varsinkin tuo joulunajan prikaati kiinnostaa. t. Virve57

Hei,

Kuubassa on helppo ja turvallista kulkea itsekseen. Viazul-bussit ovat edullisia ja ilmastoituja, niillä on kätevä kulkea paikasta toiseen. Vähän yli 100 km matka on noin 7 euroa. Casa particulares ovat mainio ja edullinen tapa majoittua. Tulin vastikään Havannasta, jossa maksoin 60 euroa neljän yön majoituksesta, hintaan sisältyivät aamiaiset ja illalliset plus vedet. Paikka oli siisti, hurmaava ja aivan vanhan kaupungin kupeessa. Ruoka oli todella hyvää, huomattavasti parempaa kuin valtion omistamissa ravintoloissa. Perhe puhui espanjan lisäksi hyvää englantia. Valtion omistamat hotellit ja ravintolat olivat suht ok. Hinta esim neljän tähden all inclusive -hotellissa n 40 euroa per pää per yö.
Vuodenajoista talvikausi on varmaankin miellyttävin. Huhtikuussa lämpöasteita on yli 30, mikä voi olla tukalaa etenkin kaupungissa. Toisaalta talvella yöt voivat olla melko viileitä. Tänä vuonna vilpoisin yölämpötila oli vain neljä astetta. Mutta tämä talvi oli poikkeuksellisen kylmä.
Hauskaa matkaa!

Lainaus:

Kiitos, aloittajan matka odottaa yhä toteutumistaan. Ensi talvi tähtäimessä.

Siellähän se "usko" vahvistuu!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat