Vierailija

Niin. Otsikko sen kertoo. Tätini on 78-vuotias yksineläjä ollut koko ikänsä. Nyt häntä on huijattu ottamaan turhia "terveyshoitoja", lähinnä hiuksiin liittyen. Hoidot ovat erittäin kalliita ja kestävät pitkään. Tädin hiukset ovat aina olleet hauraat, eivätkä nämä kalliit hoidot ole pitkästä kestosta huolimatta tuottaneet eivätkä tuota tulosta enää.  Kyse on siis rahastuksesta. Tätini on ollut ikänsä naiivi ja sinisilmäinen ja hiukset ovat olleet hänelle arka paikka. Nyt hän luottaa saavansa paksut hiukset koska joku "asiakaskin" oli kuulema sellaiset saaneet.  Tätini on syömättä tai siis lähinnä kaurapuuroa kuukauden loppupuolella, mutta hoitoihin pitää olla rahaa. Eläke hänellä on siinä 1000 euron paikkeilla, josta hän siis maksaa vielä vuokrat yms. muut kulut. Hän suuttuu,  jos yritämme puhua hänelle tosiasioita, eikä halua kuulla asiasta enenpää.  Uskovaisena ihmisenä hän vielä luovuttaa kymmenyksen tuloistaa jollekin uskontoa tuottavalle tv-kanavalle.  Mikä avuksi?

Kommentit (5)

Vierailija

Täti kantaa vastuunsa itse itsestään ja nauttii hoidoistaan. Miksi huolestua, jos hän muutkin asiansa pystyy itse hoitamaan. Onhan nuo hoidot järkevän ihmisen mielestä huuhaata. Maailma on väärällään huutaata, kuin esim. homeopatia. Tai jokin väriterapia, tai luontaislääkkeet. Noita on vaikka kuinka paljon. Kyllä ihmisiltä osataan eri keinoin saada rahat pois.

Vierailija

Nyt on hankala paikka.  Vanhukset on jääräpäisiä  ja monasti pakkomielteisiä.  Toisaalta  myynti ja markkinointi  hyökkää päälle  kovalla innolla.   Jos ja kun rahat menee  ilmeiseen humpuukiin ja  syömiset  unohtuu  niin ei varmasti   hiukset vahvistu.

Kannattaa ehkä touhuta  ihminen holhouksen alaiseksi.   Uhri mikä uhri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olette olleet rohkeita kun keskustelitte ja koetitte puuttua asiasta, vaikka hän ei uskokaan niin voihan olla, että  jäi pieni epäilys. Olisipa hänellä ystäviä joiden kanssa asia tulisi puheeksi, monesti ulkopuolista kuunnellaan enemmän.

Olen uskova ja pidän hyvänä jos pystyy tukemaan hengellistä työtä. Raamatussa puhutaan kymmenyksien antamisesta, joka  ei ole lainkaan huono asia, tässäkin pitää kuitenkin katsoa oma rahatilanne mitä ja milloin  pystyy laittamaan

Vierailija

Moraalia tällaisilta yrityksiltä kaivataan. Esimerkiksi voisi sanoa, että "Olemme nyt tehneet kaiken sen, mitä näillä meidän hoidoilla on mahdollista. Tulos on tässä".  Mutta turhaa kai sitä on odottaa.  Kuka näistä yksinäisistä vanhuksista huolehtii, jos suku asuu kaukana tai lähisukulaisia on vähän? Ehkä huomioo saa tällaisilta liikkeiltä? Kehutaan ja luvataan. Säälittävimpää on, kun pitää sanoa jotain tädille, kun tämä tulee käymään silmät loistaen, että eikö nämä hiukset olekin nyt tuuhentuneet? Kyllä täti saa hemmoitella itseään. Täti tykkäisi matkustella yms. mutta nyt sitä rahaa ei jää hänelle edes tähän normaaliin elämään. En itse pysty auttamaan häntä rahallisesti, koska itsekin elän pienellä tulolla. On hänellä se vanhuksen tilanteen kartoitus tapaaminen ollut, jota kaupunki järjestää tietyn ikäisille. Täti oli vakuuttanut kaiken olevan hyvin ja pystyvänsä huolehtimaan itsestään. Itsepäiselle vanhukselle on vaikeaa tarjota apua, tosiaankin.

Vierailija

Oletko varma asiastasi tuon huijauksen suhteen? Täällä maailmassa on niin monta asiaa jotka eivät kestä päivänvaloa. Esimerkiksi uskonlahkoja on kymmenittäin ja kaikille lähtökohta on joku 2000 vuotta sitten ollut saarnaaja. Jokaisella lahkolla on omat suunnitelmat pelastumisen suhteen jonka profeetallinen taho on ennustanut.

Oman terveyden suhteen on seleenin saannin turvaaminen ja välttyä maasäteilyltä. On kuparilankojen kauppiasta jotka "maadoittavat" sängyn juuri mittojen mukaan.

Kännykkäkauppiaat myyvät älypuhelimia ja rajattomia puhelinyhteyksiä vanhuksille joiden jutut saattavat olla muutamia kymmeniä puheluita kuukausittain.

Jos jotain tervettä valistusta annettaisiin vaikkapa terveyskeskuksessa mikä on huuhaata ja ohjattaisiin luotettavia konsulentteja pitämään juttutuokioita meille ikäihmisille. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat