Paperittomien terveysasemalla huoli kasvaa: "Kuka kaikki hoitaa?"

Paperittomien klinikalle etsitään arabian- ja kurdinkielisiä tulkkeja. Klinikalla valmistaudutaan nyt vastaanottomaan paperittomia turvapaikanhakijoita. Huoli maahan paperitta jäävien hoidosta kasvaa. Lue koko juttu

Paperittomien terveysasemalla huoli kasvaa: "Kuka kaikki hoitaa?"

Kommentit (2)

Hei haloo

Jutussa sanotaan, että suurin osa näistä paperittomista ovat Bulgarian ja Romanian romaneja. Nämä maat ovat Euroopan unionin jäsenmaita! Miten nämä ihmiset voivat siis olla paperittomia? Suomella ei nyt vaan ole rahaa alkaa hoitaa muidenkin eu-maiden kansalaisia. Toivon heidän palaavan omiin kotimaihinsa omien maidensa sairaanhoidon piiriin. Kaikille eu-maille on asetettu tietyt kriteerit kun saivat liittyä Euroopan unioniin. Romanian ja Bulgarian pitäisi alkaa niitä noudattamaan ja pitämään huolta omista kansalaisistaan.

haloo halooo

EU-jäsenmaiden kansalaisilla on kansallisen sairasvakuutuksensa puitteissa mahdollista saada Suomessa myös kiireettömiä perusterveydenhuollon palveluita samalla korvauksella kuin suomalaiset. Systeemi ei kuitenkaan ole aukoton – mm. Romanian ja Bulgarian romanit ovat usein kotimaidensa sairasvakuutuksen ulkopuolella, joten he eivät ole oikeutettuja muiden EU-kansalaisten nauttimiin palveluihin Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat