Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hallussani on kaksi maalausta. Taiteilija on O.Sjöstrand 1919 (tai 1929). Toinen maalaus esittää huuhkajaa? pesässään ja toinen on aamuinen? järvimaisema. Taulut ovat olleet jo lapsuuteni mummolassa. Mahdollisesti ne ovat olleet jo isovanhemmillani Soanlahdella?
Löytyykö mitään tietoa taiteilijasta? Onko sinulla mahdollisesti saman taiteilijan maalauksia kotonasi? Kaikki tieto olisi tervetulluttu.

Kommentit (17)

Meilläkin on kaksi kyseisen taiteilijan maalausta. Toinen on kahta kotkaa jäniksen raadolla kuvaava maalaus, jonka on signeerannut O.Sjöstrand -31. Toinen esittää kahta hirveä, jotka ylittävät syksyistä suota; tämä työ on sineerattu nimellä O.Sarasjärvi.

Mieheni on kuulut, että taiteilija on syntynyt Kuopiossa ja ollut taidemaalari Matti Karppasen oppilas; maalannut Sarasjärvi-nimisenä. Myöhemmin hän on muuttanut Ruotsiin ja muuttanut nimensä Sjöstrandiksi. Muuta tietoa meillä ei taiteilijasta ole. Internetistä en ole löytänyt mitään, joten meitäkin lisätiedot taiteilijasta ja hänen tuotannostaan kiinnostaisivat.

Hei,
kiitos tosi paljon vastauksestanne. Näköjään taiteilija on maalannut lähinnä eläimiä. Kysyin eräästä lehdestä (kysy asiantuntijalta) maalauksestani ja sen arvosta. Sain vastauksen, että mahdollisesti ruotsalainen taiteilija... ja maalauksen arvoksi n. 400 euroa. Nyt tämä teidän vastauksenne antaa paljonkin lisätietoa, jatkan siis tiedusteluani. Tiedättekö te, oliko taiteilija mies vai nainen? Kehystytin yhden hänen maalaamansa taulun (maisema-aihe) uusiksi ja takaa löytyi muuman sanan mittainen kirje (vähän niinkuin kaipauskirje)!
Terveisin ja kerran vielä, kiitos

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,

minulla on myös kyseisen taiteilijan työ vuodelta 1928. Taulu esittää ruukkukasvia ja hedelmä-asetelmaa. Oletteko saaneet tietää lisää taiteilijasta? Minuakin kiinnostaisi kovasti.

Taiteilija O. Sjöstrand oli mies nimeltään Teodor Oskar Sjöstrand (20/9 1906 - 15/1 1976). Hän syntyi ja eli ensin Suomessa mutta muutti sitten Tukholmaan/Ruotsiin. Hän oli aikonaan
Bruno Liljeforsin oppipoika. Hän maalasi siis enintään eläimiä luonossa, mutta Hän on kansa koristemaalannut suomalaisia kirkkoja.

Anteeksi - minun Suomenkieli oli/on vähän huono edellisessä vastauksessa. Olen Ruotsista (syntynyt täällä) ja O. Sjöstrand on/oli minun ukki. Hän siis ei ollut oppipoika Bruno Liljeforsin luonna - Bruno oli hänen malli ja inspiraatio taiteilija. Mina olen tietysti tosi kiinostunut valokuvista mitä ukkini on maallanut. Ja jos joku muu tietää enemmän histooria hänen taiteilija työsta.

Korjaus entistestä vastauksesta: velini nyt sanoo että ukkini Oskar Sjöstrand OLI Bruno Liljeforsin oppipoika Tukholmassa.

hei, hiukan on aikaa vierähtänyt, mutta lisää viestiä taiteilijaan. Jos kyseessä on ukkisi, niin tiedätkö hänestä, että vaikuttiko hän joskus Kuopiossa ja onko sukunimi joskus ollut Sarasjärvi?
Minulla tosiaan kaksi hänen tauluaan ja maisemataulun takaa löytyi kirjelappunen, joka siis mahdollisesti hänen kirjoittamansa. Kenelle kirje tarkoitettu, sitä en tiedä, mutta esim oma mummini kävi aikoinaan kauppakoulua Kuopiossa, olisiko siis mahdollisesti nuorta lempeä ollut siellä?
Kuopion museossa on myös taulu "Hirvenhiihtäjä" ja sen on maalannut v 1938 Oskar Sarasjärvi.

Hei, teen sukututkimusta Sjöstrandeista. Taidamme ruotsalaisen kirjoittajan kanssa olla pikkuserkkuja, Oscar - kirkonkirjan mukaan koko nimeltään Theodor Alfred Oscar Sjöstrand, myöh. Sarasjärvi ja taas Ruotsissa Sjöstrand - oli isoisäni veli. Olisin tietenkin kiinnostunut kaikesta hänen Ruotsin aikaansa koskevasta. Tietoni loppuvat siihen, että hän muutti vaimonsa Aune Marian kanssa Kuopiosta Pielavedelle v. 1941. Minulla on yksi hänen lintumaalauksensa.

Juuri noin, kirsikankukka. Täällä yksi Suomen puolen sukulainen, Oscar oli äitini eno. Otan yhteyttä sähköpostiin.

Sirpa Kuopiosta

Vierailija

Tietääkseni Edvin Bernhard Sarasjärvi (Sjöstrand) 29.5.1898  oli Oskarin veli.

Edvin oli isoisäni. Meillä on muutama Oskar Sjöstrandin maalama maisema- ja pöllötaulu.

Mikko Sarasjärvi

Taivaanpankko

Minulla on maisema "Taivaanpankko",  ilmeisesti Kuopiosta.  Maalari Th. Sjöstrand ja vuosi 1916. Voisiko olla O.Sjöstrandille sukua tämä taiteilija?

Jouko

Minullakin on "Taivaanpankko",  signeeraus Th. Sjöstrand  1916. Tässä on sellaiset jännät paperista kolmioriman ympäri tehdyt kehykset  45x35 cm.

Järvimaisema harjulta,  saari,

Taulun takana  on epäselvää tekstausta:

Otsikkona jotain.

MUISTO Arvidiltä, Arturilta ja Oskarilta.

KIITOLLISUDELLA

Th. Sjöstrand  1916

+

Minulla on hallussani täällä Espanjassa muutamia tauluja (kuten esim. Hirvet, juokseva jänis etc.), sekä piirustusia (esim. pienehköt maalaukset Kallavedeltä, venessä ilmeisesti Theodor ja Elina?)jotka ovat Gustaf Arthur Sarasjärvi (Sjöstrand) ukin perintönä tulleita tauluja, isäni Hannu Sarasjärven kautta. Meillä Sarasjärven perheessä  on/oli enemminkin näitä tauluja, osa niistä on Ruotsissa, tätini Anita Söderbergin (o.s Sarasjärvi) hallussa. Kaikki taulut ovat isohkoja. Olen valmis luopumaan omistani jossain välissä, koska minulla ei ole niille perillisiä. Harri

Harri Sarasjärvi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat