50 paikkaa, jotka sinun on nähtävä ennen kuolemaasi

Tältä näyttää Havannassa, Kuubassa.

ET Matkaopas-lehden toimitus listasi 50 paikkaa, joissa jokaisen pitäisi käydä ennen kuolemaansa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (32)

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Kaksi oleellista paikkaa on unohdettu, kummatkin Egyptissä. Pyramidit Kairossa ja Kuninkaiden haudat Luxorissa.

Monta paikkaa tuolla listalla on jo nähty mutta enemmän on niitä näkemättömiä. Hinku maailmalle on kova...

Vierailija

Listalta puuttuu intiaanien rakentama jumalten kaupunki Teotihuacan Mexicossa. Näin siellä mm. Auringon ja kuun pyramidit, temppeleitä ja muinaisia asuinrakennuksia. Taas kerran ihmettelin mitä ihmeellistä on pystytty rakentamaan alkeellisilla työkaluilla.

Gizan pyramidit Egyptissä ovat yksi jäljellä olevista maailman seitsemästä ihmeestä, joten kuuluisivat ehdottamasti listaan.

Mielestäni missään ei pitäisi käydä ennen kuolemaansa vaan jokainen käy siellä minne on varaa omien mieltymyksiensä mukaan.

pitulo

Vierailija

Suomenlinnassa ja Turun Linnassa olen käynyt ja ei todellakaan tarvitse toista kertaa mennä. Turun linnassa miltei paniikissa, koska pääsee ulos. Kamala kylmä kiviraunio. ei mitään muuta. Suomenlinnankaan ihailijaa ei minusta saa. Ainoa hyvä oli siellä merinäkymä.

Vierailija

"50 paikkaa sinun on nähtävä".

Melkoisen varakas pitää ihmisen olla,  jos tuon väittämän päähän aikoisi päästä.

Sanottaisiin vaikka, että ainakin ulkomaisista paikoista jo viidessä on tekemistä, jos matkustaminen on jäänyt syystä tai toisesta kypsään ikään.

Vierailija

Suomi unohtui eilisestä viestistäni, joten: Etelä-Savossa sijaitseva PUNKAHARJU, joka kulkee Puruveden poikki. Kesällä maisema on sanoinkuvaamattoman kaunis. Samalla reissulla kannattaa käydä syömässä Punkaharjun valtionhotellissa, joka on rakennettu Nikolai I:n aikaan 1800-luvun lopulla.  Historian havinaa ja ihania maisemia.

pitulo

Tetta

Wieliczkan suolakaivos Puola, Venetsia, Lago d ´ Orta Italia, Pyreneet, Montenegron luonnonsuojelualueet, Canyon Matka Makedonia, San Sebastian Espanja, Skotlannin Ylämaat, Sedlecin luukirkko Tsekki, Cesky Krumlov Tsekki, Amsterdam, Sitra Portugali....näitä riittää, ensi kesänä Italia ja Cinque Terre

Tetta

vastaan omaani: halvalla ollaan käyty, Ryanairin lennot tai oma auto/vuokrattu auto ja tai teltalla tai hostelleissa tai maatilamatkailupaikoissa...3 lasta mukana, jotka eivät marise, jotka syövät mitä vain, nukkuvat missä vain...partiolaiset... ei kannata ottaa valmismatkoja, liian kalliita. Itse kannattaa suunnitella omat matkat, Eurooppa on hyvä kohde, hirveästi näkemistä!
p.s. Liettuan Ristimäki koskettava!

Tapsa

Kuuban Trinidad, Villa la DE Santissima Trinidad (Pyhän kolminaisuuden kaupunki) on UNESCOn  maailmanperintökohde, noin 320km Havannasta.  Maantie kaupunkiin on tehty vasta v. 1956, Tämän johdosta  kaupungissa on enemmän hevoskulkuneuvoja kuin autoja. Upea museo, sekä erittäin kaunis pitkä hiekkaranta Playa Ancon n, 11km keskustasta.  Varaa vähintään kolme päivää tutustumiseen. Havannassa on erittäin upea kansainvälinen  museo vastapäätä Ernest Hemingway ravintolaa El Floridita de Cuba, La Habana Vieja. Havannassa myös uimaranta, Playa del Este n.20km, bussit kulkevat nonstop´ina. Yöpykää Casoissa (perhemajoitus) n.30€/vrk/kahdelta, ovat siistejä, herkulliset aamupalat n.5€/hlö. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat