Keväällä vietämme ja juhlistamme Äitejämme. Tänää myöhäissyksyn - vaiko alkutalven, sunnuntaina juhlistamme meitä miehiä.
Ihan kiva juttu. Kyllä se ihan mukavalta tuntuu, saada omilta lapsilta ja lapsenlapsilta huomiota. Tuntee jotain tehneensä oikein, kun jälkipolvet muistavat.
Tiedän ja tunnen niitäkin isovanhempia, jotka on jätetty yksin ja huomiotta. Ikävää...

Ne on niitä onnen pipanoita, kun neljännen polven jälkeläinen tulee big papan syliin ja ottaa kaulasta kiinni ja laittaa posken poskea vastaan... Se antaa voimia jatkaa elämää...

Kommentit (6)

Varmaan isät ja isoisätkin saavat niitä itse tehtyjä kortteja myös, nuoremmat isät omilta lapsiltaan ja isoisät sekä isoisoisät myöhemmältä jälkipolveltaan. Toivottavasti kaikkia isiä jotenkin muistetaan!

Työkaverini vuosikymmeniä sitten kertoi kuinka poika oli piirtänyt korttiinsa isän kuvan ruusu rinnassaan. Tekstinä oli," surut pois isi ja kukka rintaan".

Tässä on minun kukkani kaikille isille.

Mama Blue

Kauheata oli aina isänpäivän aikoihin, kun lasten oli esikoulussa ja koulussa pakko askaroida kortteja "näkymättömille" isille/vaareille.

Toivoisin, että äitienpäivä- ja isänpäiväkortit voitaisiin tehdä kotona. Ei tämä tietenkään koske heitä, joiden lapsilla on yhteyttä pitävät isät tai niiden "korvikkeet". Mutta ajateltakoon osattomia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kiitos, Katrinka isänpäiväkukastasi.

En muista, milloin isänpäivä tuli kalentereihin. Oma isäni menehtyi toukokuussa -83, jolloin hänen ensimmäinen lapsenlapsensa oli juuri täyttänyt vuoden, oma esikoiseni. Tytön ensimmäinen sana oli pappa. Isäni oli hyvin liikuttunut siitä. Kun tyttö täytti vuoden, isä tuli hänen syntymäpäivilleen. Hän vietti pitkän aikaa makuuhuoneessa, jossa lapsi seisoi pinnasängyssään, käänteli pieniä käsiään ja sanoi: käsi. Samoin tapahtui toisen käden kohdalla. He tulivat sylikkäin kahvipöytään, tyttö silitti pappaa ryppyisistä poskista. Pieni ihminen ei halunnut pois papan sylistä ennen kuin tuli nälkä. Vain vajaan kolmen viikon kuluttua isäni lähti keskuudestamme niin kuin oli toivonut, saappaat jalassa laskiessaan verkkoja tutulla rannalla. Sotaveteraani pääsi vaimonsa viereen kirkkomaalle hoidettuaan aikuisiksi neljä lastaan iäkkäänä leskimiehenä.

Vein isän haudalle kynttilän tänään. Kerroin, että hänellä on jo kolmannessa polvessa kolme poikaa, jotka saavat kuulla tarinoita mm. Valamossa jatkosodan aikaan rannikkotykistössä palvelleesta miehestä, jolla oli lempeä katse, hellät kirvesmiehen kädet ja rakastava sydän.

Oma isä menehtyi jo nuorena 44 vuotiaana , Muistan hänet innokkaana puutarhan hoitajana . Ammatiltaan hän oli myös puutarhuri .
Aikaa on kulunut jo yli viisikymmentä vuotta hänen lähdöstään mutta muistot säilyvät..
Tämän Prinsessaliljan tahdon antaa kaikille Isille . 
Erikoisesti oman Isän lisäksi  Isille joita ei tänään ole muistettu .

Hyvää Isänpäivän iltaa!

Vierailija

En osaa ajatella millainen lapsuuteni olisi ollut jos isäni olisi ollut erilainen. Toivoin että vanhempani olisivat eronneet jo silloin kun olin vielä ihan pieni. En ollut isäni hautajaisissa enkä löytänyt edes hautapaikkaa kun vuosien perästä kävin katsomassa.

Vierailija

Lapsuuden koti on aina muistoissani, isääni muistelen tänäkin isänpäivänä lämmöllä. Pojat ovat käyneet isänsä luona, isänpäivä on tärkeä päivä.

Onnitteluni kaikille isille ja isoisille, olette sen ansainneet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat