Seuraa 

Oma kissani on nyt 15vee ja syövän takia saattohoidossa. Haluaisin mielelläni jakaa elämäni kissan kanssa senkin jälkeen kun olen saattanut sen kissojen taivaaseen. Haluaisin kuitenkin matkustella lähivuosina hieman enemmän kuin tähän asti ennenkuin liikkuminen tulee liian vaikeaksi ja siksi ajattelin kysellä löytyisikö pääkaupunkiseudulta eläkeläistä joka haluaisin olla kissan toinen omistaja - voisimme matkailla vuorotellen ja kissalla olisi rakastava tuttu koti kuukauden jokaisena päivänä.Olen tämän kissan koko elinajan matkustanut joka kuukausi viikoksi muualle ja kissa on ollut silloin samassa kissahotellissa jota se pitää toisena kotinaan. Kissahotellin vuorokausitaksa on kuitenkin nykyään 35-40e/pv eli usein kissan hoito maksaa enemmän kuin lentolippu. Tiedän että kissa voi kiintyä useampaan ihmiseen ja useampaan paikkaan eli tämä ei todellakaan ole haihattelua tai kissan "hyväksikäyttöä".

Kommentit (17)

Todella sairasta. Ei kissaa voi siirrellä paikasta toiseen mielin määrin. Se aiheuttaa sille todella suurta stressiä. Tuollaista suunnitteleville en kissaa ikinä antaisi. Eläinrääkkäystä!

Kissa oppii matkustamiseen ja paikan vaihdokseen hyvinkin helposti, kun sen aloittaa pentuvaiheessa.
Minusta aloittajan ajatus on äärimmäisen loistava ja varteenotettava.

Tyttärelläni oli opiskelupaikkakunnalla kaksi kissaa.
Lähes joka viikonloppu kissat matkusti tyttäreni mukana ja oli täällä meidän hoivissa.

Nykyisin kissat ovat hyvin kotiutuneet pysyvästi meille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Kissa oppii matkustamiseen ja paikan vaihdokseen hyvinkin helposti, kun sen aloittaa pentuvaiheessa.
Minusta aloittajan ajatus on äärimmäisen loistava ja varteenotettava.

Tyttärelläni oli opiskelupaikkakunnalla kaksi kissaa.
Lähes joka viikonloppu kissat matkusti tyttäreni mukana ja oli täällä meidän hoivissa.

Nykyisin kissat ovat hyvin kotiutuneet pysyvästi meille.

Ei todellakaan ole loistava idea. Mikä ihmeen tarve on ottaa kissa jos sitä pitää silloin kun sattuu huvittamaan? Jos hankkii eläimen niin kyllä siitä silloin pitää kantaa vastuukin. Ymmärrän kyllä että tätä joutuu opettamaan 6-vuotiaalle lapselle, mutta että vielä 60-kymppiselle aikuisellekin! Huh Huh.

Kyllä kissa hyvin tottuu kahdessa kodissa elämään ja viihtyy :-)

Yhdellä ystävälläni on entisen puolisonsa kanssa yhteinen kissa ja
kissan "yhteishuoltajuus". Kissa on elämäänsä ihan tyytyväinen, kun
aina on tuttu ihminen hoitamassa, olipa kummassa kodissa hyvänsä.
Keskustelun aloittajan idea on mielestäni ihan hyvä.

Onhan nykyisin monella avioerolapsellakin kaksi kotia ja ei sitäkään
kukaan ajattele lapsenrääkkäyksenä :-) Erikoinen ajatusmalli tuo 20:32.

Kissat kiintyy,juuh...
Muutettiin.

Seuraavana päivänä soitti ex-naapuri että tein kissa on tullu näköjään takas kotipihalle.
Saatiin hakea Katti useita kertoja takas entisestä pihasta.
piti pakottaa sitten kokonaan sisäkissaks kun karkaili aitauksesta. Sääli, kissan kannalta.

Paikkan kiintyy siis ainakin.
onneks ei muutettu kuin parikyt kilsaa vain.
Olis potuttanu hakee satojen kilsojen päästä.

Onhan nykyisin monella avioerolapsellakin kaksi kotia ja ei sitäkään
kukaan ajattele lapsenrääkkäyksenä :-)

Minusta se ON lastenrääkkäystä pakottaa muksu seilaamaan kahden huushollin väliä jatkuvasti.
Tuntee olonsa juurettomaksi kummassakin kämpässä.

Kyllä pääkaupunkiseudun kissat ovatkin ihan sisäkissoja ja eihän
niitä kai muuallakaan saisi päästää vapaana juoksentelemaan.

Aloittajalla erittäin hyvä idea, olen itse ajatellut vähän samaa, mutta koiran suhteen. Eikä eläin siitä kärsi, että sillä useampi koti/huoltaja/ystävä, päinvastoin, elää rikkaampaa elämää.

Eihän kissa välttämättä tarvitse olla yhteisomistuksessa, vaan se voisi olla hoidossa matkan ajan luotettavan "kissaihmisen" luona. Luulisi että sellaisia ihmisiä löytyy kun ilmoittelee vaikkapa netissä tai paikallislehdessä. Itse en haluaisi kissalleni toista omistajaa.

Lainaus:

Aloittajalla erittäin hyvä idea, olen itse ajatellut vähän samaa, mutta koiran suhteen. Eikä eläin siitä kärsi, että sillä useampi koti/huoltaja/ystävä, päinvastoin, elää rikkaampaa elämää.

Tottakai eläin kärsii siitä että sitä siirrellään paikasta toiseen. Kissoilla ja koirilla on molemmilla oma reviiri jota he puolustavat ja kaipaavat. Ei sitä voi ruveta muuttelemaan joka viikko sen mukaan miten huvittaa. Etenkin jos henkilöt eivät seuraa mukana. Aivan järkyttävää miten täällä kohdellaan eläimiä. Kukaan vastuullinen kasvattaja ei myisi edes sinulle koiraa mistään hinnasta.

Höpsistä kukkuu.
Jos kaksi perhettä tykkää/ihan rakastaa samaa kissaa tai koiraa,se on eläimelle ilo.Maalla ja kaupungissa meidänkin löytökissa ja adoptiokoira kulkevat.Kummassakin paikassa omat reviirit.Toki kaupungissa remmissä,maalla irti pihalla.
Kissa ei ole vain paikkauskollinen,kissa voi jättää esim.maalla kotinsa jos sen ei ole hyvä olla.Koira ei tee sitä vaikka ei omistaja niin ihana olisikaan.
Eläin kulkee mukana omistajiensa kanssa missä vaan,myös kissa,jos se tottuu siihen,mieluimmin pienenä totutettu.Mutta meillä ovat aikuisiässä tottuneet toisiinsakin,sakemanni ja tyttökissa.
Koko ikäni olen elänyt eläinten kanssa,tehnyt eläinsuojelutyötä.Eläin kiintyy,jos sitä rakastetaan.
Ehdottaisin Aloittajalle,etsi ensin hyvä ystävä,jonka kanssa jaat kissanpäivät,se oppii tuntemaan molemmat teidät,molempiin paikkoihin tekee reviirit,ulos tai sisälle.
Viikottaisin et varmaan ajatellut matkustaa.Ei varmasti ole eläinrääkkäystä hyvin kohdeltuna.Kokemuksen äänellä uskallan vakuuttaa,mutta kissalla on oma luontonsa,kaikki ei totu muutoksiin yhtä helposti.Koirasta sanoisin,että siinä on rodusta paljon johtuvaa miten sopeutuu.
Esim.paimenkoira hermostuu jos paimennettavat vaihtuvat ja katoavat vaikka hetkeksi.Kannattaa ottaa selvää mitä ja minkälainen koira sopii tarkoituksiinne.Eläintä ei voi pakottaa siihen mikä on sen luontoa tai tehtävää vastaan.Kissan haluajalle ehdotan pikkukisua löytöeläinkodista,siellä on niitä mussukoita liian paljon ilman omaa kotia.Parempi sen on olla kahdella hyvällä kodilla kuin häkissä elämänsä.

Entä jos nyt vaan matkustelisit ja hankkisit uuden kissan sitten kun rauhoitut paikoillesi? Tämä on yksi ratkaisu.

Kakspiippunen juttu. Toisaalta hyvin tasapainoisella luonteella varustettu kissa voi tottua siihen jos sitä pienestä pitäen opetetaan asumaan kahdessa paikassa, mutta kyllä kissa on niin stressiherkkä eläin, että suurin osa kissoista kärsii paikanvaihdoksista ja stressi ilmenee mm. vääriin paikkoihin pissaamisena, josta sitten kärsii sekä kissa että omistaja(t).

Yhteisomistuksessa hankaluuksia voi tulla myös kun on aika tehdä päätöksiä esim. kissan sairastuessa. Lähdetäänkö kalliisiin hoitoihin vai ei, kuka maksaa jne. Usein näissä tapauksissa käy sitten niin, että siellä eläinlääkärin vastaanotolla kun olisi laskun maksamisen aika, niin kissa ei yhtäkkiä olekaan kenenkään.

Vaihtelu virkistää eläintäkin, en nyt kyllä ihan kissasta tiedä, mutta olisin valmis jakamaan koirani kimppakoiraksi. Tahtomattani oon jäänyt koiran yksinhuoltajaksi ja on välillä vähän vaikeuksia koiran kanssa, työajoista johtuen.

Sorry, mutta tuo 24t joka ikinen päivä kissaa paapomassa on kyllä jo vouhotusten vouhotusta. Ei kissakaan mikään idiootti ole...sen sijaan nuo kotiinsa sulkeutujat tekevät kissoista neuroottisia. Kissa on seurallinen jos se joskus tapaa seuraa ( muitakin kuin hoitajansa).
On hienoa ottaa etukäteen huomioon ettei aina voi olla kotona. Miten tämä "aina kotona"-tyyppi voi tietää milloin itse jää auton alle tai joutuu sairaalaan tai ehkä käy inhimillisistä syistä katsomassa mummoansa, joka on kissa-allerginen tms. Ortodoksi-kissaihmiset voivat olla jopa vahingollisia kissoille.
Yhteishuoltajuus on loistava idea ja hyvin ennakoitu.

Hienoa!

Kannatan ajatustasi ja toivottavasti löydät kissa ihmisen läheltä kotiasi. Mutta kyllä kissa sopeutuu tilavassa kuljetus kopassa pienen matkan matkustamiseesn.

Jos itse asuisin pääkaupunki seudulla niin ottasin kissasi mielellään hoitooni.

Minulla on kaksi tyttö kissaa 3 ja 8v ja niiden ehdoilla sit elelen.
Onneksi on ystävä joka voi yöpyä kotonani kun käyn pari kertaa vuodessa Oulussa,sit turvaverkostooni kuuluupi hyvä naapuri jolla on avain jotta jos jotain sattuisi niin hän pääseepi
lapsiani" hoitamaan.
Joten kissojeni ei tarvi olla kissahotellissa ja muut omat matkustamiset on sit unhoitettu.
Misu ja Söpö ovat kaikkein tärkeimpiä minulle!

Kissalla useita koteja on ihan hyvä ajatus. Ainakin kissasta, joka osaa käyttää hyväkseen kaikki hyvät puolet. Kuvittelen sen katsetta anovaksi, ja kertovan että siellä toisessa paikassa hän sai sitä ja tätä.
Paljonhan nytkin jo kisulit reissaavat eri kodeissa.
Mutta minulla on Julius, joka menee melkein psykoosiin hoitopaikassa ja valvon yöt senkin jälkeen. Mutta Caesar nauttii kun saa olla keskipisteenä useille ihmisille. Hän on siis patsastelija.
Joten mielestäni kissan luonne (mieluummin pentuna opetettava) ratkaisee. Kuitenkin useimmat kissat saattavat nauttia huomiosta kahdessa kodissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat