Kommentit (2)

Suhteellisuutta

Hei haloo! Yhtälailla vaikkapa kuumentamaton salaattikin voi sairastuttaa. Suomalaisen kuumentamattoman raakamaidon riskit ovat tilastollisesti paljon pienemmät kuin monen muun vielä yleisemmässä käytössä olevan elintarvikkeen, ja joista ei edes varoitella näin hysteerisesti.

Vierailija

Jos kaikki käyttäisivät raakamaitoa, olisi uusia ruokamyrkytystapauksia vähintään tuhat vuodessa nykyisellä hygienian ja valvonnan tasolla. Tämä olettaen että myrkytystapauksia on vuosittain eviran tilastoima "ruokamyrkytysepidemioiden" määrä eli max 10/vuosi nykyisellä noin 1l/hlö/vuosi raakamaidon käytöllä. Tietysti kaikkia ruokamyrkytystapauksia ei raportoida, jolloin lievien ruokamyrkytysten määrä olisi aivan valtava. Onneksi kaikki eivät asu maitotiloilla niin ei lapset kuole poies. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat