Vierailija

Toki pyyhin pöytäliinasta tahroja normaalisti tiskirätillä päivittäin. Nyt aion vaihtaa kuitenkin liinan joulukauden alkaessa. Voiko liinan laittaa pyykinpesukoneeseen vai meneekö se jotenkin ryttyiseksi? Voiko sellaista silittää? Kokemuksia kaipaan.

Kommentit (6)

Vierailija

Ei ole ikinä tullut mieleenkään pistää pesukoneeseen. Pyyhkimällä puhdistuu ihan riittävästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen pessyt Marimekon muovilla pinnoitettuja vahakankaita ohjeen mukaisesti pesukoneessa 40 asteessa, erillään hienopesuohjelmalla, lyhyellä linkouksella ja silittänyt nurjalta puolelta ykkösellä kosteana. Rypistyy, mutta oikenee silitettäessä ja lopulta pöydällä ajan mittaan.

Kerniliinoista en tiedä, nehän ovat huomattavasti kankeampaa materiaalia kuin vahapinnoitetut puuvillakankaat.

Vierailija

Pitääkö se pestäkkin?!!!!

Minulla on yli 20-vuotta vanha siisti liina  keittiön ruokapöydällä eikä sitä ole koskaan pesty.

Tosin, jokaisen ruokailun ja teen juonnin jne pyyhin sen huolella kosteaksi kastetulla tistiliinalla joka on käytössä vain ja ainoastaan liinaa varten. Epäilen, että liinan taustapuolen kangas heikkenee tai jopa rikkoontuu konepesussa...

Vierailija

En pese koneessa edes sadetakkeja. Tarkoitan, ettei mitään läpipäästämätöntä materiaalia. En myöskään pese iksittäiskappaleita koneessa, se on energian hukkaa. Vahvaa pyykinpesuainetta voi käyttää muutenin pesuun.

Vierailija

Ajatuskin koneessa pesemisestä on vastenmielinen. Aina käytön jälkeen kostella puhdistaa pois sotkut ja sillä siisti. Joskus on joku tippa ehtinyt kuivumaan kiinni mutta en ole edes tiskiainetta käyttänyt ja puhdas on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat