Kommentit (8)

Vierailija

On todella vaikeaa olla varma jos käyttää NEBIDOA tai ei-minulla on annettu tätä läkettä ainakin viisi vuotta-kokeet on otettu-säännöllisesti -arvot on pysyneet aika hyvinä siis PSA -aika lailla normaaleissa rajoissa -välillä nousi vähän oli kait jotain n. kolme-olin ilman piikkiä 7-8 kuukautta -taas on arvot alle kolmen niin erikoisl.urologi tykkäs että voin turvallisesti ottaa taas neb. koska mulla on ollut vain positiivisia kokemuksia lääkkeen käytöstä -jaksaa paljon ememän -ei oo sillei väsynyt ja vetelä-mikä myös on hyvä kalu on kovempi-seisoo aina joka aamu kun käytän nebidoa...käyn nyt kontrollissa joka kolmas kuukausi-ja urol. sanoi että voin ottaa piikin joka 10.s viikko-oon 59v.-vähän kyllä jännää meneekö hyvin-mutta täytyy ajatellla myös elämänlaatua-ilman piikkiä ei tahdo jaksaa juuri mitään-laiska veltto -olo-haluton-niinkuin kaikki tietää jos on PSA -arvot alhaalllla........

Vierailija

Uudet tutkimustulokset osoittavat, että testosteronihoitoa saavat miehet kuolevat muita todennäköisemmin sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

Testosteronia annetaan usein miehille, joiden testosteronitasot ovat niin alhaiset, että se aiheuttaa esimerkiksi erektiohäiriötä ja väsymystä. Testosteronihoitojen on kuitenkin havaittu kasvattavan riskiä kuolla sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

Tutkimukseen osallistui 8709 testosteronivajeesta kärsivää yli 60-vuotiasta miestä. Joka seitsemäs miehistä osallistui testosteronihoitoon ja sai kehon luontaista testosteronia pistoksina tai geelinä. Kaikkien miesten verisuonten kunto oli kartoitettu ennen tutkimuksen aloittamista.

Havaittiin, että 20 prosenttia niistä, jotka eivät käyttäneet testosteronia, kuolivat tutkimusjakson aikana. Vastaavan jakson aikana kuoli jopa 26 prosenttia niistä, jotka eivät käyttäneet testosteronia. Juuri verisuonten tukoksiin testosteronin käyttäjät kuolivat 29 prosenttia todennäköisemmin kuin testosteronia käyttämättömät.

Erot eivät selittyneet verenpaineen tai sydänlääkityksen vaikutuksella. Testosteronin käytön aloittaneet olivat ennen käyttöä paremmassa kunnossa kuin ne, jotka eivät aloittaneet käyttöä.

Suurimmalla osalla tutkimukseen osallistuneista miehistä oli jo ennen tutkimuksen aloittamista ollut sepelvaltimotaudin oireita, korkea verenpaine, diabetes tai muita terveysongelmia. Ei siis ole varmaa, päteekö tutkimustulos nuorempiin ja terveempiin testosteronihoitoa saaviin miehiin.

Testosteronin pitkän aikavälin riskit tunnetaan yleisesti huonosti. Jotkut tutkimustuloksen viittaavat siihen, että testosteronihoito voisi myös pahentaa uniapneaa tai kasvattaa kivessyöpäriskiä.

Lähde: Reuters

Vierailija

Testosteroni on hormoni joka ylläpitää terveyttä ja antaa motivaatiota. Testosteroni myös kohentaa muistia ja oppimiskykyä. Se on myös tekijä lihasmassan ylläpidossa ja hiusten kasvussa. Se vaikuttaa luitten tiheyteen ja punasolutuotantoon. Raskaita painoja nostamalla saa konttorirotan testosteronitasot nostettua normaalitasolle. Jos elimistö ei muodosta testosteronia niin se toinen vaihtoehto on että muodostuu stressihormoni kortisolia ja ylimääräistä estrogeenia. Varsinkaan miehille (ja myös naisille) tämä toinen reitti ei ole hyväksi. Tuloksena on lihasheikkous, nivelrikot, lihavuus, laihuus yms. sairauksia joita sitten lääkitään erivärisillä pillereillä ja sairaslomilla.

Ylipaino voi haitata nuorten miesten seksuaalista kehitystä ja vaikuttaa heidän lisääntymiskykyynsä. Tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa ylipainoisten nuorten testosteronitasot olivat puolet alhaisemmat kuin normaalipainoisilla nuorilla.

Jos testosteronitasot säilyvät näin alhaisina läpi koko teini-iän, tutkijoiden mukaan on olemassa todellinen vaara, että heistä kehittyy impotentteja ja lisääntymiskyvyttömiä aikuisia.

Löydön teki sama Buffalon yliopiston ryhmä, joka havaitsi, että aikuisilla ylipainoisilla ja tyypin 2 diabeetikoilla testosteronitasot ovat huomattavasti alentuneet.

Nyt julkaistu tutkimus on kuitenkin ensimmäinen, jossa lihavuuden ja testosteronin yhteyttä on tutkittu 14–20-vuotiailla pojilla. Tulokset osoittivat, että ylipainoisilla pojilla oli noin 50 prosenttia vähemmän testosteronia kuin normaalipainoisilla pojilla. Koska testosteroni ohjaa poikien sukupuolista kypsymistä, näin alhaiset testosteronitasot voivat vaikuttaa haitallisesti seksuaalisten toimintojen kehittymiseen, tutkijat sanovat.

Painon pudottamisen paremman ravinnon ja liikunnan uskotaan palauttavan testosteronitasot normaaliksi.
http://www.hs.fi/elama/Tutkimus+Ylipainoisilla+pojilla+h%C3%A4lytt%C3%A4...

D-vitamiini ja testosteroni!
Tuoreen itävaltaistutkimuksen mukaan veren D-vitamiinipitoisuus kulkee käsi kädessä testosteronipitoisuuden kanssa. Jos veressä oli runsaasti D-vitamiinia, niin silloin myös veren testosteronipitoisuus ja vapaan androgeenin indeksi (FAI) olivat korkeat. Tutkimuksessa oli mukana 2299 miestä. Vapaan androgeenin indeksi (FAI) lasketaan kokonaistestosteronin ja sukupuolihormoneja sitovan globuliinin (SHBG) suhteesta. FAI kuvastaa erittäin hyvin androgeenivaikutusta. Testosteronituotannon lisääntyessä SHBG:n synteesi vähenee ja FAI suurenee merkkinä lisääntyneestä androgeenivaikutuksesta.
http://manninen-nutraceuticals.blogspot.fi/2010/01/d-vitamiini-ja-testos...

D-vitamiini lisää miesten testosteronia
http://terveyshymy.fi/tohtori-tolonen/d-vitamiini-lisaa-miesten-testoste...

Testosteronipitoisuudet alenevat usein miehillä ikääntymiseen liittyen, ja se voi esimerkiksi vähentää jaksamista ja lisätä väsymystä. Korkeammista testosteronipitoisuuksista on apua esimerkiksi lihasmassan ja luuntiheyden säilyttämisessä. Uuden kontrolloidun itävaltalaistutkimuksen mukaan riittävä D-vitamiinilisä kohottaa testosteronipitoisuuksia miehillä.

Tutkimusryhmään kuuluneet käyttivät 83 mikrogramman suuruista päivittäistä D-vitamiinilisää vuoden ajan. Kontrolliryhmään kuuluneet saivat lumevalmistetta. D-vitamiinilisä kohotti kokonaistestosteronin, bioaktiivisen testosteronin ja vapaan testosteronin määrää. Kontrolliryhmässä ei muutoksia havaittu.
http://ruohikolla.blogspot.fi/2010/12/d-vitamiinilisa-kohottaa-testoster...

Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Vierailija

Dosentti, seksologi ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri Juhana Pihan vastaanotolla selkäkipuinen 40-60 -vuotias miespotilas on tuttu tapaus. Selittämättömät selkä- ja nivelkivut saattavat paljastua testosteronivajeen aiheuttamiksi.

- Yleensä testosteroni liitetään lihaksiin ja seksiin, mutta yksi vajeen oire voi olla alaselän, käsien tai jalkojen säryt ja nivelkivut. Hoidon alettua kivut vähenevät tai loppuvat kokonaan, Piha kertoo.

Miehistä noin kolmanneksella ilmenee testosteronivajeen oireita jossain elämänvaiheessa. Näistä noin 30-40%:lla vaje oireilee muun muassa selkäkipuina.

Testosteroni on yksi luiden hyvinvointiin vaikuttavasta tekijästä. Muita tekijöitä ovat riittävä kalsiumin, D-vitamiinin, C-vitamiinin, magnesiumin, K2-vitamiinin ja proteiinin saanti sekä liikunta. Pitkäaikainen testosteronivaje voi johtaa luuston haurastumiseen eli osteoporoosiin.

Testosteroni vaikuttaa myös lihasten kuntoon ja kestävyyteen. Lihasten yksi tehtävä on tukea luurakenteita ja suojata luita vaurioilta. Jos lihakset haurastuvat eivätkä suojaa luita, tulee ongelmia.

Pistoksena tai ihon kautta annettu hoito saa nivelpinnat, lihakset ja luut voimaan paremmin, mikä saa kivut vaimenemaan.          

Vierailija

http://www.vitamindcouncil.org/blog/study-finds-low-vitamin-d-status-is-associated-the-prevalence-of-hypogonadism-in-chinese-men-08-2015/

 

1.8.2012 Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 100 µg:aan. Ja 1–10-vuotiaiden 50 µg päivässä. Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia. 

Vierailija

Onko suomessa ollenkaan olemassa normaaleja potilas-lääkäri suhteita? Vai mistä nämä kaikki Hillevit oikein nousevat esille kyselemään miesten vaivoista? Onko tosiaan niin että näistä, miesten vaivojen hoidosta, päätetään ihan muualla ja niitä hoidetaan muualla, kuin pitäisi? Kukaan tuskin haluaa arkaluontoisiksi luokiteltavia asioitaan netin keskustelupalstoille "olkoonkin tarkoitus ihan mikä tahansa", naiset, juorutkaa, ja hoitakaa, OMAT asianne. Harva mies menee nettiin kirjoittelemaan naistuttavansa yksityisasioista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat