Kommentit (3)

Irneli

Et lehti 14.7. Juttu. S. 68 perintöresepti . ohjeessa ei kohotusainetta. Ei reunat nouse kuvan mukaisesti. Onko vija leipojassa vai ohjeessa?

Eveliina Linkoheimo
Seuraa 
Liittynyt16.8.2016

Hei molemmille!

ET:n numerossa 14/2017 oleva mustikkapiirakka-perinnereseptissä ei tosiaan ole kohotusainetta, ohje toimii ilman sitä. Kyseessä on ranskalaistyyppinen pohjaresepti. Taikina pitää painella pohjan lisäksi myös reunoille, eli se ei nouse reunoille itsestään. Ohjeen pohja on erilainen kuin esimerkiksi muropohja. 

Sokerimääräkin on oikein, eli tuolla määrällä perintöreseptin antaja itse leipoo piirakkansa. Pohjassa ei ole sokeria, joten makeus tulee mustikoihin lisätystä sokerista. Sokerin määrää voi  varmaankin toki vähentää, jos se tuntuu omaan makuun liian paljolta. 
Ystävällisin terveisin, Eveliina ET:stä 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat