Mamman marjapiirakassa on mummolan maku

klo 15:01 | 23.7.2017
Mummoilusta on tullut lähes muotia. Lestinjärveläinen naisporukka sisustaa, säilöö, neuloo ja elää mummosukupolvien tapaan. Kahvit juodaan oikeista kupeista ja pöydässä on mamman marjapiirasta. Reseptin löydät jutun lopusta!Lue koko juttu
Et lehti 14.7. Juttu. S. 68 perintöresepti . ohjeessa ei kohotusainetta. Ei reunat nouse kuvan mukaisesti. Onko vija leipojassa vai ohjeessa?
Et lehden viime numerossa 14 oli mustikkapiirakan ohje, tuntuu isolta tuo täytteen sokerimäärä,
1/2 l mustikoita 2 dl sokeria 2-3 rkl vehnäjauhoa, onkohan se oikein?
Hei molemmille!
ET:n numerossa 14/2017 oleva mustikkapiirakka-perinnereseptissä ei tosiaan ole kohotusainetta, ohje toimii ilman sitä. Kyseessä on ranskalaistyyppinen pohjaresepti. Taikina pitää painella pohjan lisäksi myös reunoille, eli se ei nouse reunoille itsestään. Ohjeen pohja on erilainen kuin esimerkiksi muropohja.
Sokerimääräkin on oikein, eli tuolla määrällä perintöreseptin antaja itse leipoo piirakkansa. Pohjassa ei ole sokeria, joten makeus tulee mustikoihin lisätystä sokerista. Sokerin määrää voi varmaankin toki vähentää, jos se tuntuu omaan makuun liian paljolta.
Ystävällisin terveisin, Eveliina ET:stä
Tykkään kaiken eniten ihan vanhanaikaisesta mustikkapiirakasta. Löysähkö pullataikina pohja ja paljon mustikkaa päällä.
Tein ohjeen mukaan. Murea. Tuoremarjalisäys oli kiva. Sitruuna ei kuitenkaan tule esiin ollenkaan.