Mamman marjapiirakassa on mummolan maku

Mummoilusta on tullut lähes muotia. Lestinjärveläinen naisporukka sisustaa, säilöö, neuloo ja elää mummosukupolvien tapaan. Kahvit juodaan oikeista kupeista ja pöydässä on mamman marjapiirasta. Reseptin löydät jutun lopusta!Lue koko juttu

Mamman marjapiirakassa on mummolan maku

Kommentit (5)

Irneli

Et lehti 14.7. Juttu. S. 68 perintöresepti . ohjeessa ei kohotusainetta. Ei reunat nouse kuvan mukaisesti. Onko vija leipojassa vai ohjeessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muokattu
klo 8:57 | 15.8.2017

Hei molemmille!

ET:n numerossa 14/2017 oleva mustikkapiirakka-perinnereseptissä ei tosiaan ole kohotusainetta, ohje toimii ilman sitä. Kyseessä on ranskalaistyyppinen pohjaresepti. Taikina pitää painella pohjan lisäksi myös reunoille, eli se ei nouse reunoille itsestään. Ohjeen pohja on erilainen kuin esimerkiksi muropohja. 

Sokerimääräkin on oikein, eli tuolla määrällä perintöreseptin antaja itse leipoo piirakkansa. Pohjassa ei ole sokeria, joten makeus tulee mustikoihin lisätystä sokerista. Sokerin määrää voi  varmaankin toki vähentää, jos se tuntuu omaan makuun liian paljolta. 
Ystävällisin terveisin, Eveliina ET:stä 

Vierailija

Tykkään kaiken eniten ihan vanhanaikaisesta mustikkapiirakasta. Löysähkö pullataikina pohja ja paljon mustikkaa päällä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat