Mitä lahjaksi muistisairaalle – top 6 vinkit

Meneekö sormi suuhun, kun mietit joululahjaa muistisairaalle? Kokeile näitä.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Nämä niksit ihmetyttävät kovin. Ei minulla toki ole kokemusta enemmästä kuin yhdestä muistisairaasta, ja sairaat ja sairaudet ovat yksilöllisiä. Luulin silti olevan yleistä tietoa, että kyky käyttää uusia teknisiä vimpaimia katoaa niin monilla muistisairailla ensimmäisten taitojen joukossa, että sitä pidetään lähes diagnoosin kriteerinä. Oma läheiseni ei oppinut käyttämään cd-soitinta, vaikka lapsenlapsi kärsivällisesti selosti useita kertoja. Kun television kaukosäädin vaihtui, häneltä menivät jatkuvasti television kanavat sekaisin. Tämä tapahtui jo vuosia ennen kuin hän sai muistisairausdiagnoosin. Kyky käyttää tavallista, tuttua lankapuhelinta meni myöskin jo varhain.

Aika ja herkut sen sijaan ovat hyviä vinkkejä. Pala rasvaista siansivua savustettuna tai lämmin grillattu kanankoipi, ne saivat silmät loistamaan  laitoshoidossa ollessa. Nuo herkut eivät siellä tietenkään olleet ruokalistalla.

Vierailija

Aivan samaa mieltä kanssasi. Ihan turhaan mitään tabletteja on muistisairaille edes ajatella. Juurikin lopussa mainitut jutut aivan ihania.

Vierailija

Hypistelymuhvi - lämmin, kaunis, värikäs, muistoja mieleen palauttava. Ja helppo tehdä, edullinen valmistaa, omatekoinen.

pipetape

Minä pelasin famuni kanssa muistipeliä. Se oli hänestä hyvin hauskaa, ja hän iloitsi kuin lapsi osumista. Varmaan myös joku helpohko palapeli voisi olla kiva. Sitten voi siirtyä vaikeampiinkin jos sujuu hyvin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat