Pitääkö aikuista lasta hoitaa?

Poika jää nurkkiin, ei muuta kotoa, ei hanki työtä eikä koulutusta. Miltä äidistä tuntuu, kun lapsi ei aikuistu eikä oma vanhemmuuden tehtävä täyty?Lue koko juttu

Pitääkö aikuista lasta hoitaa?

Kommentit (14)

Anpoka

Tuo väite ettei omasta lapsesta voi erota, on aivan absurdia tottakai lapsi kasvatetaan niin ettei siitä tule peräkamarin aikamiespoikaa. Poika lähtee töihin muuttaa kotoa pois omaan asuntoon perustaa perheen ja pitää yhteyttä äitiinsä normaalisti. Näin se pitää mennä...ei peräkamarin aikamiespoikia...silloin on kasvatus mennyt täysin pieleen.

äitee

Aikuiset lapsetkin tarvitsevat tukea elämässään; kuka enemmän kuka vähemmän. Aika karseeta, että sanotaan "olet aikuinen, ylös ja ulos". En todellakaan ymmärrä tuollaista asennetta. Aikuinen lapsi on tärkeä,rakas lähimmäinen, ja itse yksin elävänä 60vna tykkäisin vaikka, jos perheetön lapsi asuisi kanssani riittävän tilavassa asunnossa. Suomessa on outoja asenteita; Italiassa etc. maissa perheettömät lapset saattavat asua tosi pitkään vanhempansa luona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
maamo

ei todellakaan pidä! vanhempien ja kasvatuksen tehtävä on itsenäistää lapsi= eli vanhemmat tekevät itse itsestään tarpeettomia! jos tämä ei toteudu ei kasvatustehtävä ole onnistunut! tarvitaan myös rajat vanhemmuudelle lasta ei tule passata piloille,eikä koti ole hotelli jossa vanhemmat passaavat ja paapovat aikuista lastaan! pesästä pois ja lentoon omilla siivillä(näin on luonto sen tarkoittanut)

Vierailija

Juuri noin maamo klo. 10.58. Itse ajattelen ihan samoin , mutta onneksi sinä ehdit asian sanoiksi laatia.

Kiitos

Tinttarella

Upeeta, nyt ratkesi kaikkien ongelmat, tehdään noin kuin maamo sanoo. Maailma on tuon jälkeen parempi paikka elää. Yes, olenkin kovasti miettinyt ja käyttänyt vuosikausia surren lapseni haluttomuutta ottaa itsestään vastuusta. Olen istunut  hänen 6 - 18 v aikana keskimäärin 500 hyvää tarkoittavaa palaveria, näiden lisäksi hän on istunut n. 200 palaveria ilman minua. Joka kerta on mietitty sitä, että "voi voi, mikset sinä nyt vaan halua", tuollainen on todellakin nostanut hänen itsetuntonsa huippuunsa, onhan se nyt hänelle jo 700 kertaa noissa palavereissa kerrottu + sitten muut päälle. En vaan ole käsittänyt, että mun olisi pitänyt heittää hänet ulos ja sanoa, että olet nyt omillasi, ota vastuu itsestäsi, onneksi on tällaisia maamon kaltaisia opastajia niinkaikki muuttuu paremmaksi.

Kohtuus kaikessa

Mikä on aikuinen? Onko se 25-vuotias opiskelija, joka asuntojen kovan hintatason vuoksi vielä sinnittelee hetken vanhemmillaan, vai 40-vuotias työtön ja naimaton? Jälkimmäinen tilanne on aika luonnoton. Siitä seuraa helposti  pahoja riitoja ja taloudellista tai muuta hyväksikäyttöä (lapsen puolelta siis usein valitettavasti). Omaishoitotilanteet on eri asia, siis mikäli 40-v. lapsi asuu sen takia hoitoa tarvitsevan vanhempansa luona tai päinvastoin. Mutta jos on kyseessä hoitoa tarvitsemattomat, toimintakykyiset ihmiset, kuuluu reilusti aikuinen lapsi oman kattonsa alle. 

närkästys

Hei olen niin kyllästynyt kuulemaan  samaa pojastani. Sanonut että kun on tilanne semmoinen muuttaa kyllä. En näe järkeä ajaa omaa lasta ulos ja minusta asia ei edes muille kuulu. Poikani on kunnollinen , opiskelee ja käy välillä töissäkin.  Jokin kirjoittamaton sääntö tuntuu olevan että noin kahdenkympin iässä viimeistään kuuluisi muuttaa.   Minusta  se aika tulee kun on tullakseen eikä lastaan hyljätä.  En näe itseäni vanhempana joka ajaa lapsen pois. Me miehet pärjätään ja sovitaan asiasta ihan kahden kun eteen tulee. Edelliselle vastaajalle, kyllä moni 40 v on työtön ja tilanne ei ole luonnoton yhtään!!   Millä perustelet että 40 vuotias kuuluu työelämään ja naimisiin? Onko noihinkaan ikärajaa tai määritettä kuten ei poismuuttoonkaan?? Onko asioille yhtä ja ainutta oikeaa ikää?

Vierailija

Minun poikani muutti kotoa n.25-vuotiaana. Käytiin meilläkin moninaisia keskusteluja hänen tulevaisuudestaan ja yksin asumisesta. En painostanut koska hän oli työtön ja kaveripiirissä ei ollut oikein ketään oikeasti kaveria.
Sitten tuli ammattikurssi ja sen myötä tuli tarve omalle asunnolle ja omalle yksityisyydelle.
Kaikella on aikansa. Nuoret ovat erilaisia.
Ei ole yhtä tiettyä ikärajaa jolloin kodista on pakko lähteä.
Kun poika asui kotona, jostain syystä meillä kävi niitä heppuja jotka olivat vanhempien eron tai muun takia lennätetty kodeistaan.
Meillä istuttiin iltakahvilla ja ruisleivällä sekä huoliakin ratkottiin.
Olin iloinen kun oli aikaa olla aikuinen myös vieraille nuorille. Aika aikaa kutakin.

JEP

Tietyllä tavalla vielä ymmärrän reilua parikymppistä, joka helmoissa pyörii. Mutta entäs nämä reilut 50-kymppiset, jotka asuvat omillaan vuokralla, käyvät jopa töissä mutta joita jatkuvasti 'autellaan'? Jopa 80-90 v vanhemmat pitävät itsellään jopa autoa ( vaikkei sitä tarvitsekaan itse) jotta aikuinen keski-ikäinen lapsi lainailee ( = tarvitsee). Ymmärtäisin että 50-kymmpisellä on auto, jolla lähtee kyydiksi iäkästä isäänsä. Ei niin että autoa juurikaan tarvitsematon äiti/isä pitää kallista kustannuserää eläkkeestään aikuista lastaan varten.  Kun itse on eläkkeensä ansainnut, tavalla tai toisella siitä pitää vain itsekseen saada nauttia..Jotain vikaa yhtälössäkin jossa reippaasti aikuinen, työssäkäyvä lapsi lainaa rahaa eläkkeellä olevalta vanhemmaltaan. Kuvio yhtä vinksahtanut kuin että työssäkäyvä lainaa rahaa työttömältä.

Vierailija

Liika paapominen lapsena tekee lapsista aloitekyvyttömiä ja heidän on vaikea itsenäistyä. Vanhempien on vaan pakko kannustaa nuoria omaan elämään eikä pitää heistä kynsin ja hampain kiinni. Omilla lapsillani oli aika vapaa kasvatus, tietenkin määrätyt säännöt oli olemassa joita noudatettiin, hyvin ovat pärjänneet elämässä.

Vierailija

Vastuuseen nuoren kouluttaminen on hyvä aloittaa varhain keskustelemalla. Useimmat ilmeisesti aloittavat sängyn petaamisen aamuisin. Kavereiden luota kotia palautumisille tulee olla selvät säännöt. Säännölliset nukkumaan meno ajat helpottavat nuorten opiskelun tehoa.

Mutta on otettava huomioon se, että kaikki eivät vartu aikuisemiseensa yhtä nopeasti. Yleensä tytöt ovat nopeasti kehittyneempiä kuin pojat. Tuonkin suhteen poikkeuksia on.

Jokainen nuori on kehittyvä yksilö jonka ohjaaminen sosiaalisesti hyvin käyttäytyväksi niin kotona kuin kodin ulkopuolella on nuoren vanhemmille ilo ellei jopa kunniaa saavutuksestaan. Sairaan tai vammaantuneen lapsen vanhempien ei silti tarvitse tuntea itseään huonommaksi sillä lasten yksilällisyydet asettavat erillaisia vaatimuksia lasten vanhemmille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat