Pitääkö aikuista lasta hoitaa?

Poika jää nurkkiin, ei muuta kotoa, ei hanki työtä eikä koulutusta. Miltä äidistä tuntuu, kun lapsi ei aikuistu eikä oma vanhemmuuden tehtävä täyty?Lue koko juttu

Kommentit (6)

Anpoka

Tuo väite ettei omasta lapsesta voi erota, on aivan absurdia tottakai lapsi kasvatetaan niin ettei siitä tule peräkamarin aikamiespoikaa. Poika lähtee töihin muuttaa kotoa pois omaan asuntoon perustaa perheen ja pitää yhteyttä äitiinsä normaalisti. Näin se pitää mennä...ei peräkamarin aikamiespoikia...silloin on kasvatus mennyt täysin pieleen.

äitee

Aikuiset lapsetkin tarvitsevat tukea elämässään; kuka enemmän kuka vähemmän. Aika karseeta, että sanotaan "olet aikuinen, ylös ja ulos". En todellakaan ymmärrä tuollaista asennetta. Aikuinen lapsi on tärkeä,rakas lähimmäinen, ja itse yksin elävänä 60vna tykkäisin vaikka, jos perheetön lapsi asuisi kanssani riittävän tilavassa asunnossa. Suomessa on outoja asenteita; Italiassa etc. maissa perheettömät lapset saattavat asua tosi pitkään vanhempansa luona.

maamo

ei todellakaan pidä! vanhempien ja kasvatuksen tehtävä on itsenäistää lapsi= eli vanhemmat tekevät itse itsestään tarpeettomia! jos tämä ei toteudu ei kasvatustehtävä ole onnistunut! tarvitaan myös rajat vanhemmuudelle lasta ei tule passata piloille,eikä koti ole hotelli jossa vanhemmat passaavat ja paapovat aikuista lastaan! pesästä pois ja lentoon omilla siivillä(näin on luonto sen tarkoittanut)

Vierailija

Juuri noin maamo klo. 10.58. Itse ajattelen ihan samoin , mutta onneksi sinä ehdit asian sanoiksi laatia.

Kiitos

Tinttarella

Upeeta, nyt ratkesi kaikkien ongelmat, tehdään noin kuin maamo sanoo. Maailma on tuon jälkeen parempi paikka elää. Yes, olenkin kovasti miettinyt ja käyttänyt vuosikausia surren lapseni haluttomuutta ottaa itsestään vastuusta. Olen istunut  hänen 6 - 18 v aikana keskimäärin 500 hyvää tarkoittavaa palaveria, näiden lisäksi hän on istunut n. 200 palaveria ilman minua. Joka kerta on mietitty sitä, että "voi voi, mikset sinä nyt vaan halua", tuollainen on todellakin nostanut hänen itsetuntonsa huippuunsa, onhan se nyt hänelle jo 700 kertaa noissa palavereissa kerrottu + sitten muut päälle. En vaan ole käsittänyt, että mun olisi pitänyt heittää hänet ulos ja sanoa, että olet nyt omillasi, ota vastuu itsestäsi, onneksi on tällaisia maamon kaltaisia opastajia niinkaikki muuttuu paremmaksi.

Kohtuus kaikessa

Mikä on aikuinen? Onko se 25-vuotias opiskelija, joka asuntojen kovan hintatason vuoksi vielä sinnittelee hetken vanhemmillaan, vai 40-vuotias työtön ja naimaton? Jälkimmäinen tilanne on aika luonnoton. Siitä seuraa helposti  pahoja riitoja ja taloudellista tai muuta hyväksikäyttöä (lapsen puolelta siis usein valitettavasti). Omaishoitotilanteet on eri asia, siis mikäli 40-v. lapsi asuu sen takia hoitoa tarvitsevan vanhempansa luona tai päinvastoin. Mutta jos on kyseessä hoitoa tarvitsemattomat, toimintakykyiset ihmiset, kuuluu reilusti aikuinen lapsi oman kattonsa alle. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat