Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen sitä mieltä että säästötalkoot pitäisi nyt ensisijaisesti aloittaa vähentämällä kansanedustajien määrää, sekä avustajien. ON aivan älytötä että Suomen kokoisessa valtiossa ylläpidetään noin suurta eustajien määrää vähemmälläkin saatais asiat hoidettua. Mitkä määrät rahaa syydetään sellaisille, jotka ei käy edes työ paikallaan.

Kommentit (2)

Samaa mieltä. 100 olisi riittävä määrä ja yksi avustaja (=sihteeri pystyisi kyllä hoitamaan parin-kolmen edustajan sihteerin työt. Kyllä edustajat itsekin saisivat tehdä jotain muuta kuin ajella valtion piikkiin.

Lainaus:

Mitkä määrät rahaa syydetään sellaisille, jotka ei käy edes työ paikallaan.

HS 6.1.2012
"Tiedotusvälineet kysyvät silloin tällöin katugallupeissa, mistä pitäisi säästää. Usein kansalaiset mainitsevat kansanedustajien palkat. Budjettikuvasta kuitenkin näkyy, että kansanedustajien menot ovat pikkuruinen siivu budjetissa ja kansanedustajien palkat enää ohuenohut lastunen kaikkien menojen koskessa. Sama pätee presidentin ja hallituksen kuluihin.

... Suomi laittaa rahansa sosiaali- ja terveyspalveluihin ja -etuuksiin sekä koulutukseen. Valtiovarainministeriö valtionosuuksineen ja eläkkeineen, sosiaali- ja terveysministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö haukkaavat yli puolet valtion kaikista menoista."

Valtion menot vuonna 2012:
52,517 miljardia euroa

Kansanedustajien menot 21,7 miljoonaa euroa
Presidentin menot 19,3 miljoonaa euroa

Sosiaali- ja terveysministeriön alueelta esimerkkinä vaikkapa veteraanituki 311,6 miljoonaa euroa, maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomitus 226,3 miljoonaa euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriön alueelta esimerkki: lukiolaisten ja ammattikoululaisten matkatuki 47 miljoonaa euroa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat