Kaura on terveysruokaa – 8 hyvää syytä keittää kaurapuuroa

Kaurapuurolla ei turhaan ole terveellisen ruuan myyttiä. Keräsimme luotettavista lähteistä kahdeksan faktaa kauran terveysvaikutuksista.Lue koko juttu

Kaura on terveysruokaa – 8 hyvää syytä keittää kaurapuuroa

Kommentit (8)

Vierailija

Kaurapuuroa syömme joka aamu, milloin margariinisilmällä, marjoilla, kiisseleillä ja miten milloinkin vaihdelllen. Hyvää ja terveellistä!

Vierailija

Minun päiväni ei käynnisty ilman kauralesepuuroa. Lorautan siihen vähän rypsiöljyä,  vähän rasvatonta raejuustoa ja marjakiisseliä tai marjoja.  Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Teen joskus kaurapuuroa  päivän pääateriaksi niinkuin tänään. Pilkkosin sekaan yhden omenan ja puolukkasurvosta. Kaurapuuro pitää suoliston kunnossa. En ole koskaan kärsinyt ummetuksesta. Kiitos kaurapuuron?

Vierailija

Kuinka suhtaudutte kun kaurahiutaleita syö corn flakesien kanssa maidon mukana?Joskus lapsuudessa syötin pelkkiä kaurahiutaleita maidon ja sokerin kanssa kun murot olivat loppu? Ovatko yhtä terveellisiä?

Bambiina

Olen kauran ystävä ollut lapsuudesta saakka, ja syönyt sitä mitä moninaisemmin. Nykyään olen jättämässä valkoisen vehnäjauhon kokonaan pois ja tilalle olen ottanut esim. leipomiseen kaurajauhon. Vatsani kanssa minulla ei ole ollut koskaan sanottavampia ongelmia. Syön myös omenan päivässä. Rakastan talkkunaa ja viiliä yhdessä, mutta laitan paljon myös ns. kylmäpuuroa näistä aineksista. 

Vähänfiksumpi

Korona176 kirjoitti:
Ei hyvä, koska siinä on sokeria.

Häh?! Mistä ihmeestä tuon väitteen tempaisit?

Missä Luuraa Imelletyt Puurot

Missä luuraa imelletyt puurot. Imellettyihin puuroihin saadaan makeus imeltämällä ja valmistukseen ei ole tarvetta lisätä sokeria ja siirappia. 

Puuron raaka-aineet eli viljavalmisteet sekoitetaan kattilassa 70-75 asteiseen veteen sopivasti notkeahkoksi puuroksi ja laitetaan imeltymään 65-70 asteiseen uuniin noin 3 tunniksi. Suola lisätään imeltymisen jälkeen. Jos valmistetaan marjaisia ja hedelmäisiä puuroja niin marjat ja hedelmäsoseet / hillot voi lisätä ennen imeltämistä tai imeltämisen jälkeen. 

Puurot voi kypsentää vähällä vaivalla 120 - 140 asteisessa uunissa paistamalla  3-4 tuntia. Puurot voi myös kypsentää keittämällä, mutta se on suuritöinen ja sidottu tapa - no...  kypsentäminen vesihauteessa liedellä on kuitenkin aika helppotöinen tapa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat