Iltapäivälehdistä luin, että jo Tapanina monet ovat kyllästyneet jouluruokiin ja haluavat pizaa, hampurilaista. Jouluruuat
joutaa roskiin.
Sota-ajan lapsina me kummatkin kahden hengen taloudessa on opetettu siihen, että ruokaa ei saa haaskata. Kyllä meilläkin jää laatikoita, kinkkua ym yli, mutta ne pannaan pakkaseen. Kinkusta saa erinomaisen hyvää hernekeittoa ja laatikot toimii hyvinä lisukkeina tammi helmikuussa.
Jos olisi Herlinin, Nallen tulot niin tuskin näin tarvitsisi tehdä. Nyt pienituloisina eläkeläisinä pitää olla tarkkana, että saa herkkuja edes Jouluna.
Omalta pieneltä osaltani otin osaa pienituloisille jaettaviin joulupakettien jakotehtäviin. Ne kiitollisuuden kyyneleet saajan taholta olivat paras joululahjani. Pienillakin teoilla saa suurta iloa aikaan...Molemminpuoleita.
Hyvää Tapania ja Joulunjatkoa!

Kommentit (3)

Hyvä. La Mer.

Meilläkin tähteet pakastetaan ja hyödynnetään myöhemmin. Silli- ja sienisalaattia ei koskaan jää tähteeksi. Laatikoita teen tarkoituksella pakastamista varten, kun tyttäreni perheineen ovat kasvissyöjiä.

Olen syntynyt kymmenen vuotta sodan jälkeen ja silloinkin vielä vallitsi niukkuus. Suurperheessä ei tuhlattu. Onneksi meillä oli pieni maatila, joten saimme pelloista sekä karjasta paljon syötävää, niin juureksia, kasviksia kuten maitoa, kananmunia ja lihaa. Isä oli innokas kalastaja, niinpä joulupöytään kuului aina graavattua ja savustettua siikaa tai jopa jalokaloja.

Muistan lapsuuteni joulut onnellisina ehkä siksikin, kun ne eivät olleet niin materian täyttämiä kuin nykyisin.

Toivotan "hyyvvää Tahvanaa", kohta tulevat meidän läheiset vieraamme vierailulle.

Vierailija

Meillä ei haaskata jouluruokia  - eikä muulloinkaan.  

Perinteisiä laatikoita ym. syödään niin kauan kuin niitä riittää.

Ei niihin ehdi kyllästymään, koska teen niitä vain jouluksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä kaikki jouluherkut syödään joulupäivän iltaan mennessä. Tänään Tapanina oli arkisilakkaa ja huomenna palataan  tarjousjauhelihaan ja sika-nautalihapulliin. Silti laitettiin pari euroa joulupataan, että jäisi hyvä mieli. Eikä kehdattu edes kysäistä, kelle ne jaetaan, miksei koskaan meille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat