"Suhtaudu itseesi kuin pieneen vauvaan, erityisherkkä"

Herkkä ihminen kokee tunteet ja tapahtumat voimakkaasti, erityisen herkkä erityisen voimakkaasti. Erityisherkkyys on ominaisuus, josta saattoi vielä vuosikymmen sitten saada korvilleen.Lue koko juttu

"Suhtaudu itseesi kuin pieneen vauvaan, erityisherkkä"

Kommentit (2)

pöllämystynyt vanhempi

Tyttäreni on erityisherkkä. Iso yläaste oli hänelle erittäin kuormittava. Se johti ahdistukseen ja sosiaalisiin pelkoihin. Terveydenhoitojärjestelmä otti hänet tahdonvastaisesti sairaalaan. Siellä olo oli kamalinta hänelle ikinä. Hän meni täysin lukkoon. Psykiatri ei kuunnellut eikä uskonut mitä tyttäreni kertoi.

Hänen yli on kävelty nyt moneen kertaan. Seuraavaksi hänelle halutaan psykoosiläkitys, vaikka psykoosia ei ole. Puhuvat "esipsykoosista" ja haluavat aloittaa lääkityksen.

Terveydehoitojärjestelmä ei tunnista erityisherkkyyttä eikä ota sitä huomioon tasapäistävissä menetelmissään. Psykiatrisen hoidon toimintapoja en ymmärrä, miksi ne ovat niin kaavamaisia. Yksilöstä, hänen persoonastaan ja elämänhistoriastaan ei olla kiinnostuneita. Ei olla kiinnostuneita siitä kuka ja millainen tämä ihminen on. Katsotaan vain kuinka hän käyttäytyy ulkoisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat