Vierailija

Oletteko koskaan miettineet sitä, ettei tämän maan diabetes ”asiantuntijoilla” todellakaan ole mitään käsitystä siitä, miten potilaita hoidetaan. Ravinto- ja hoitosuositukset tulevat suoraan Diabetesliitosta, joka on lääketeollisuuden markkinointia hoitava etäpääte.

Onko kenellekään kerrottu vaihtoehtoja diabeteksen hoitoon, muuta kuin se iänikuinen jorina, että kun otat nämä ”lääkkeet”, niin voit syödä mitä tahansa, välttäen tietenkin kovia rasvoja.

Sivut

Kommentit (533)

Samaa olen ihmetellyt, syövät karkit ja sulklaat ja makeaa enempi kuin ns terve. Läkkeet, lääkkeet ja vielä yhdet lääkkeet....Ei hyvä. Ennen oli mm makeutusaineet käytössä - miks ei enää?

Harmikseni ole seuranut naapurin rouvan kohtaloa, kohta on sokea, väärillä ravintosuosituksilla. Ravintosuosituksena on ollut koko ikä täysjyväleivät, kasvisrasvat, ja ne muut normaali pasta, peruna, ym ruoat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heh, provot täällä taas keikkuvat. Mutta - otetaan silti kantaa. Jos joku diabeetikko syö noin, on todellakin hänen syytä katsoa peiliin, pitkään ja hartaasti.

Miksi meillä niin herkästi ja melkeinpä aina syytetään toisia, milloin terveydenhoidon laitosta, milloin diabeteshoitajia jne.? Onhan omien aivojen käyttö luvallista ja suotavaakin, tietoa löytyy tänään kaikesta mahdollisesta ja se on j o k a i s e n saatavilla. Jos on varaton voi lainata kirjastosta terveydenhoitoa käsitteleviä lehtiä ja kirjoja. Ei kaikkea tarvitse purematta niellä.
Minulla on erittäin voimakas taipumus keskivartalolihavuuteen, mutta pidän sen kurissa mielelläni :) mm. säännöllisellä liikunnalla (en hampaat irvessä, vaan nauttien) ja ruokavaliolla, josta ei tässä enempää, koska se aiheuttaa närästystä toisille :). Omasta tahdosta on paljon apua jos sitä vain tahtoo käyttää, eikä lähde toisten syyttelyn tielle. En tuomitse ketään, joka tahtoo itsensä lihottaa ja sairastuttaa, niin valinta on hänen. Hyvin harvalla ylipainon syynä on sairaus, elämäntavat sen takana useimmin on. On mielestäni väärin puolustella lihavuuttaan sanomalla, että "mitäpähän on ruoka niin hyvää". Ennemmin (mielestäni) pitäisi sanoa "mitäpähän on niin heikko itsekuri". Apu sairauksiin ja vaivoihin löytyy usein (ei aina) hyvin läheltä, - omasta tahdosta.

Onko tosiaan totta että diabeetikolle annetaan ohjeet että voi syödä mitä vaan kun ottaa lääkkeet ???? Tunnen monta diabetesta sairastavaa ja ihmettelen kun heillä kaikilla on tapana syödä makeita "herkkuja" enemmän kuin itselläni, jolla ei ole dibetesta.

Heitä kehoitetaan myös syömään jatkuvasti (pientä hiilaripitoista välipalaa), koko valveillaolon aikana, ettei vaan veren sokeriarvot heilahtele likaa.

Tällähän varmistetaan, että insuliinia kuluu jotta lääkevalmistajat saavat miljardivoittonsa.

Lainaus:

Heitä kehoitetaan myös syömään jatkuvasti (pientä hiilaripitoista välipalaa), koko valveillaolon aikana, ettei vaan veren sokeriarvot heilahtele likaa.

Tällähän varmistetaan, että insuliinia kuluu jotta lääkevalmistajat saavat miljardivoittonsa.

Mahtoiko olla ihan oikeata tietoa diabeteksen hoidosta?? Minulla on vähän toisenlainen kokemus asiasta

Ymmärrän kyllä lukemaani, varsinkin jos se on kirjoitettu tällä ensimmäisellä kotimaisella :)
Tämä ei todellakaan ole keskustelu lihavuudesta, mutta lihomisen myötä useinkin puhkeaa diabetes. Kommentillani klo 7.58 halusin vain tuoda esille sitä puolta, että vastuu elämäntavoista on itsellä.

Joo, joo, sitten ku se diabetes puhkeaa, syystä tai toisesta, niin tämän jälkeen astuu diabetesohjeistus ja lääkitys kehiin, josta täällä keskustellaan. Ja joka on retuperällä tässä maassa.

kirsikankukka55

Mahtoiko olla ihan oikeata tietoa diabeteksen hoidosta?? Minulla on vähän toisenlainen kokemus asiasta

Eli mikä?


kirsikankukka55

Mahtoiko olla ihan oikeata tietoa diabeteksen hoidosta?? Minulla on vähän toisenlainen kokemus asiasta

Eli mikä?

Eli, ettei kehoiteta syömään koko ajan. Mutta kylläkin aika säännöllisesti. Ja tarkkaillen ruokavalion tasapainoisuutta. Se ei sinänsä ole mitenkään huono asia. Ja uskon, että suosituksia tullaan tarkistamaan ja niin on käsittääkseni jo tehtykin.

Tällaista potaskaa löytyy diabetesliiton sivuilta, huh huh- ei noilla ohjeilla kyllä lääkeistä pääse eroon ja terveys ja paraneminen on sitä myöden menyttä;

•Huolehdi hyvien hiilihydraattien saannista: hedelmät ja marjat sekä täysjyvävilja ja maitotuotteet ovat laadukkaita hiilihydraattilähteitä, niistä saat tärkeitä ravintoaineita.
•Älä vähennä hiilihydraatteja liikaa: ruokavalion monipuolisuus ja elimistön riittävät sokerivarastot taataan noin 130 grammalla hiilihydraatteja päivässä. Sen saat päivän mittaan esimerkiksi seuraavista ruuista: neljä ruisleipäviipaletta, kaksi lasillista maitoa, kaksi hedelmää, 2 dl marjoja, yksi peruna, 200 grammaa juureksia.
•Kiinnitä huomiota rasvan laatuun: vaihda kovaa rasvaa öljymäiseen rasvaan. Rypsiöljyssä on ihanteellinen rasvahappojen suhde. Rasvan kokonaismäärää ei kannata lisätä paljon.
•Valitse proteiinipitoisista ruuista mieluiten vaaleata lihaa ja kalaa.
•Perunan ja riisin poisjättäminen ei ole ravitsemuksellisesti haitallista, jos ruokavalio sisältää täysjyväviljatuotteita, hedelmiä ja marjoja sekä monipuolisesti vihanneksia ja juureksia.
•Selvitä ruuan vaikutus verensokeriin: mittaa verensokeri ennen ruokailua ja 1–2 tuntia sen jälkeen. Aamiaisen hiilihydraattimäärässä kannattaa ottaa huomioon, että aamulla insuliinin – oman ja pistetyn – tarve on suurempi kuin muina vuorokauden aikoina.

Kuitupitoiset, hitaasti imeytyvät hiilihydraattilähteet takaavat, että elimistössä on sen tarvitsemaa ”polttoainetta”, verenglukoosia. Glukoosia tarvitaan fyysisen aktiivisuuden ylläpitoon ja kaikkiin elintoimintoihin, erityisesti aivojen toimintaan.

Aikuisen ihmisen elimistö käyttää lepotilassa glukoosia 6–10 grammaa tunnissa painosta riippuen, ja voimakkaassa rasituksessa sokerin tarve voi olla moninkertainen. Sokeria vapautuu aterioiden välillä maksassa olevasta varastosta, tai maksa tekee sokeria valkuaisaineista insuliinin säätelemänä.

Tiukka vähähiilihydraattinen ruokavalio voi sotkea tyypin 1 diabeetikon sokeritasapainon. Jos ruokavaliossa on hyvin vähän hiilihydraatteja, maksan sokerivarastot käyvät niukoiksi, mikä altistaa vakavalle verensokerin laskulle.

Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, jos tuossa ketjun alussa filosofoivat tietonikkarit sairastuisivat diabetekseen. Mitenkähän hoidon kävisi? Varmasti viimeistään siinä vaiheessa, kun oman puoskaroinnin seurauksena näkö, valtimot ja munuaiset ovat tuusannuuskana, tulevat terveyskeskukseen itkemään että kuinkas tässä näin kävi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat