Kommentit (7)

Pahaa tekee

Totaalisesti vain hyvä osaisille tarkoitettu. Köyhät eläköön missä kykenevät. Niin kokoomuspolitiikkaa että pahaa tekee.
Eläkeläisiltä rahat pois.

Köyhä eläkeläinen

Tulevaisuuden Suomi, entinen hyvinvointivaltio, kahden kerroksen väkeä.

Ne, joilla on rahaa tai maksavia omaisia, saavat vakka mitä palveluja ja heti. Joilla ei ole varaa, saavat hätäänsä ja tarpeeseensa heikompitasoisia, yhteiskunnan entistä vähemmän tukemia palveluita hyvin tarkan tarvehakinnan jälkeen ja vielä jonottavat niitä kuukausia tai jopa vuosia (jotkut ehtivät kuolla jonottaessaan).  Paitsi jotkut erityisryhmät ja mamu-pakolaiset, joille kyllä heti annetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kahden kerroksen väkeä

Huh huh sentään! Artikkelin mukaan senioriasunto (50m2) Helsingissä vuokra 1150 euroa/kk + palvelut (siivous, lounas, apu päivittäin) 1000 euroa/kk. Yhteensä siis 2150/kk!!! Kuinka monella tavallisella taatelintallaajaeläkeläisellä on varaa tällaiseen? Jos lisää päälle sähkölaskun, vesilaskun, lääkkeet, lääkärissäkäynnit, muun ruokailun kuin pelkkä lounas jne, summa noussee 2700 - 3000/kk pintaan! Ei kellään pienellä palkalla montakymmentä vuotta raskasta työtä tehneellä, yksinäisellä eläkeläisellä ole varaa tällaiseen. Ja juuri he,työelämälle terveytensä menettäneet,olisivat kuitenkin mielestäni eniten tällaisen asumisen tarpeessa.

Vierailija

Niin makaa kuin petaa, tai jos voittaa lotossa on mahdollista maksaa kuukaudessa elämästään kolme tonnia, ja kaikki huvi ja kiva laskettava tuon päälle.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Niin makaa kuin petaa, tai jos voittaa lotossa on mahdollista maksaa kuukaudessa elämästään kolme tonnia, ja kaikki huvi ja kiva laskettava tuon päälle.

Pyydän ystävällisesti selventämään lausetta: niin makaa kuin petaa.?

Sotien jälkeinen suuri ikäpolvi uudelleenrakensi Suomen  pienipalkkaisessa tehdastyössä. Vain rikkaalla "aatelistolla" oli varaa hienostella ja kouluttaaa perillisiään. Esim. lukio-opiskelu ei ollut ilmaista  60+70luvuilla vaan siitä joutui maksamaan.  Nykyajan itsestäänselvyydet eivät olleet sitä vuosikymmeniä sitten! Myöskään kouluruokailu ei ollut ilmaista.

Vierailija

Edelläoleva väite, etteivät kaikki halukkaat ja kyvykkäät olisi päässeet oppikouluun. Osa kouluista oli valtionkouluja, halpa lukukausimaksu ja vapaaoppilaaksi saattoi myös päästä. Kirjat toki maksettiin, voitiin tosin käyttää vanhoja kirjoja, oppikirjat eivät muuttuneet joka vuosi.  Vihkoja meni , koska paljon opitusta kirjoitettiin niihin, mikä oli melko tehokas tapa oppia vieraita kieliä, vieraita kasveja ym. MOT

Samaa mieltä vierailijan kanssa

Samaa mieltä vierailijan kanssa

Vaikka olen  1974  ylioppilas  ja ammattiopiston tuolloin ( vastaa AMK), niin eläkkeelläni  40v työuran jälkeen ei kata senioriasumista. Tuolloin ei opintorahaa, vaan lainalla koulutus ja kaikesta maksu. Kuitenkin eläke jää käteen 1500e paikkeille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat