Seija Helminen: "En jaksanut hoitaa miestäni - olinko huono vaimo?"

Seija Helminen ei meinannut uskaltaa jättää vakavasti sairasta miestään toisten hoiviin, vaikka omat voimat hiipuivat. Nykyisin hän nauttii vapaaehtoistyöstä, jossa hän kannustaa läheistensä hoivaajia pitämään huolta myös itsestään. Lue koko juttu

Seija Helminen: "En jaksanut hoitaa miestäni - olinko huono vaimo?"

Kommentit (7)

Arvokas Vanhuus 2 - Anneli

Tässä hyvä ja tarvittava lahja Suomen huonokuntoisille ja vähävaraisille vanhuksille:
Kun saamme Kansalaisaloitteelle Arvokas vanhuus 2 sen tarvitsemat 50.000 kannatusta, voin taata, että hallitus ja eduskunta pakotetaan osallistumaan arvokeskusteluun ikäihmisten hoidosta, hoitajamitoituksista, omaishoitajien avuista, kotihoidon työtaakasta ja vähävaraisten maksujen riittämättömyydestä. 
Kannattakaa siis aloitettamme, jonka ovat laittaneet alulle tava kansalaiset; eläkeläiset ja hoitajat ympäri Suomen, ilman politiikkaa.... Kannatusaikaa enää 10.5 2016 asti...
Aikaisemmat kannatukset edelliselle Arvokkaalle vanhuudelle eivät periydy tälle uudelle, joka aloitettiin 10.11 2015. 
Jos olet epävarma, oletko kannattanut aloitetta, käy laittamassa kannatuksesi, jos olet aikaisemmin kannattanut, niin et pääse uudestaan kannattamaan. Helppoa tarkistaa.
Tästä siis voidaan aloittaa se auttaminen.
Muistathan että aikaisemman Kansalaisaloitteen Arvokas vanhuus kannatukset eivät periydy tälle uudelle. Sähköinen kannatus pankki-/mobiilitunnuksin osoittessa;
Suomeksi; https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672
På Svenska; https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/1672
Jos haluat tehdä kannatusilmoituksen paperilomakkeella verkkopalvelun sijaan, tulosta alla olevasta linkistä PDF-lomake; 
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoituslomake/Kansalaisaloite...
Täytä siihen tietosi ja lähetä se oheiseen postiosoitteeseen; 
Anneli Koivunen, Otsontie 3, 05400 Jokela
Postittaminen tapahtuu kannattajan kustannuksella ja vastuulla. 
Yksittäisen lomakkeen lähetyshinta on 1,20€ / lähetys.
Jos et omista tulostinta, ota yhteys paikkakuntasi eläkeläisjärjestöön tai vanhusneuvostoon ja pyydä heitä toimimaan puolestasi. Heille kaikille on mennyt tieto tästä aloitteesta.
Tai kerätkää lähipiirissä yhdessä lomakkeille kannatuksia, joku varmasti lähipiirissä osaa ottaa tulosteita lomakkeesta, ja lähettäkää samassa kuoressa kaikki kerralla taittamattomina A4-kokoisina. 
Postimaksuun 1,80€ mahtuu noi 15 lomaketta ja postimaksuun 2,40€ mahtuu noin 45 lomaketta. 
Lisäksi meillä on 21 YRITYSTÄ Suomessa, missä voi kannattaa lomakkeella ja koko ajan kannatuksia keräävät yritykset lisääntyvät. 
Lisäksi meillä on 10 läänissä 37 kerääjää ja heitäkin ilmoittautuu koko ajan lisää. Ilmoittautuminen tapahtuu minulle sähköpostilla; arvokas.vanhuus(@)kolumbus.fi ( Sulut pois @ ympäriltä.)

Vierailija

Hyvinvointivaltio, suomiko? Kenelle on ja kenelle ei, ei ainakaan vanhuksille ja heidän hoitajilleen.  Päättäjät, muistakaa että tekin olette joskus vanhuksia, muistisairaita, halvaantuneita, sydänsairaita, rollaattoriporukkaa. Nämä nykyiset sairaat vanhukset ovat joskus saattaneet teidät tähän maailmaan, ei sen tähden että te unohdatte heidät kun olette vielä terveinä jakamassa maallista hyvää muille mutta unohdatte omat vanhukset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
omaishoitaja puolisolle

Ei jaksanut hoitaa muistisairasta puolisoaan,onko huono vaimo?

kuka ja millä kriteeristöllä määrittää huonon tai hyvän vaimon? miltä itsestä tuntuu? painaako syyllisyys yhä? entäpä omaiset,lapset mitä sanovat ajattelevat?

omaishoitajuus on rankka laji ja ei meistä kaikista koskaan ole omaishoitajiksi,voimat tai halut eivät vain riitä!

on pakko miettiä jaksaako tehdä hoitotyötä 24/7 kahdella vapaapäivällä kuukaudessa?ilman kesä,talvi,vuosi,joulu tai muita lomia ja ilman sairasloma oikeuttakin,jaksaako?

kestääkö talous kun joutuu jättämään ansiotyön ja ainut ansio on omaishoidontuki minulla 480e/kk-verot

entäpä oma eläke ja eläkeikä-se ei koita koskaan jos ei puoliso menehdy tai siirry laitoshoitoon lopullisesti,

eli paljosta joutuu tinkimään ja luopumaan myös kaikesta onmasta ajasta ja harrastuksista(ei ole aikaa eikä voimia)

mutta! omaishoitajana kaikki joita rakastan ovat aina lähelläni puoliso(hoidettava) ja rakas koti

tiedän olevani erinomainen vaimo ja puoliso hoitaessani rakasta puolisoani,ja hän on ikionnellinen ettei joutunut laitoshoitoon aivoinfarktin jälkeen,kuntoutuminen on sujunut hyvin ja nyt hän jo pystyy itsekkin liikkumaan lyhyitä matkoja:)

lapset ja lastenlapset voivat ilahduttaa vaaria aina kun haluavat ja vaarin koirakin on heille rakas:)meille saa tulla aina!

omaishoitajuutta on kestänyt nyt jo kahdeksan (8)vuotta ja se alkoi heti häidemme jälkeen,puoliso sairastui vakavasti 3kk vihkimisemme jälkeen:(melkoinen shokki,mutta vastoinkäymisissä rakkaus punnitaan!

omaishoitajuus ei sovi kaikille ja tätä työtä tehdään rakkaudesta

jokainen itse voi arvioida haluaako,jaksaako,pystyykö,kukaan toinen ei sitä voi tietää,,

Vierailija

Oikein! Ei tuollaista muilta ihmisiltä kysellä, kyllä se on itse ratkaistava haluaako ja pystyykö antamaan elämästään toiselle.

Vierailija

Lukekaapa Geronin  Blogi omaishoitajista.  Hyvä ja asiallinen kirjoitus. On aika osoittelevaa  kun sanoo että haluaako hoitaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lukekaapa Geronin  Blogi omaishoitajista.  Hyvä ja asiallinen kirjoitus. On aika osoittelevaa  kun sanoo että haluaako hoitaa.

"haluaako ja pystyykö antamaan elämästään toiselle"

Vierailija

On kaksi eri merkitystä "haluaako" ja "pystyykö"

Monihan voi haluta mutta ei pysty, mutta jos sanotaan että ei halua hoitaa, niin estettä  ei olisi hoitamiselle mutta halu puuttuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat