Palveluasumisen maksut hirvittävät – jopa omakotitalon hinta vuodessa

Kun yksin ei enää pärjää, voi edessä olla muutto palveluasuntoon. Niiden vuosimaksut voivat olla musertavan suuria.Lue koko juttu

Palveluasumisen maksut hirvittävät – jopa omakotitalon hinta vuodessa

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Oikeistohallinto   riistää  tuhkatkin  pesästä.  Ensin jonotetaan  leipäjonoissa  sitten tyhjätään vanhuudenvarat  riistohuoneistossa.  Kun rahat loppuu  lentää pihalle.  Hyvinvointisuomi

Olen ihmetellyt  miksei ihmiset asu kotona ja  palkkaa  avustajaa.  Alle kahden tuhannen löytää varmasti.

Arvokas Vanhuus- Anneli

Tässä hyvä Ystävänpäivä lahja Suomen huonokuntoisille vanhuksille:
Kun saamme Kansalaisaloitteelle Arvokas vanhuus 2 sen tarvitsemat 50.000 kannatusta, voin taata, että hallitus ja eduskunta pakotetaan osallistumaan arvokeskusteluun ikäihmisten hoidosta, hoitajamitoituksista, omaishoitajien avuista, kotihoidon työtaakasta ja vähävaraisten maksujen riittämättömyydestä. 
Kannattakaa siis aloitettamme, jonka ovat laittaneet alulle tava kansalaiset; eläkeläiset ja hoitajat ympäri Suomen, ilman politiikkaa.... Kannatusaikaa enää 10.5 2016 asti...
Aikaisemmat kannatukset edelliselle Arvokkaalle vanhuudelle eivät periydy tälle uudelle, joka aloitettiin 10.11 2015. 
Jos olet epävarma, oletko kannattanut aloitetta, käy laittamassa kannatuksesi, jos olet aikaisemmin kannattanut, niin et pääse uudestaan kannattamaan. Helppoa tarkistaa.
Tästä kannattamaan; https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pelottelua hämmästelevä

Minkä ihmeen takia Te pelottelette ikäihmisiä?! Mikäli vanhuksen toimintakyky on niin heikko, ettei hän pärjää yksin kotona, hän on oikeutettu kunnalliseen palveluasumispaikkaan tai palveluseteliin. Mikäli säästöt ja eläke eivät riitä, on asiakasmaksua alennettava tai palveluseteliin arvoa nostettava siten että vanhukselle jää vähintään 105 euroa/kk käteen pakollisten menojen jälkeen. Eli vanhus saa hoidon, ruuan, lääkkeet, välttämättömän terveydenhuollon ja terveydenhuollon matkat ym. katettua. Ikävä kyllä puhelinlaskut, lehdet, parturi ym. viihdyke täytyy kattaa tuolla 105 eurolla. Harva palveluasunnossa asuva niitä edes tarvitsee kun terveys on jo kovin heikko. Suurimpana ongelmana pidän ikäihmisten omistamia kiinteistöjä, joiden ylläpitokustannuksia ei laskelmissa huomioida, ainoastaan asumiskustannukset yhdestä paikasta, eli palveluasunnosta. Perinnönsaajia ei useinkaan kiinnosta perintönsä ylläpidosta kumma kyllä maksaa, vaikka se vanhuksen kuoltua avosylin otetaan vastaan...

vanhuksen omainen

jämsässä tehostetunnpalveluasumisen taloissa aiemin oli käyttövara 214e tänä vuonna sote lautakunta linjasi että käyttövara on 107e jos tilillä on 5001e tai enemmön ja on ehdotetu jos tili tietuja ei anna niin käyttövara on 107 kun vanhus j
jijoitettiin laitoshoidosta ko yksikköön niin luvattiin että käyttovara on kaksinkertainen laitoshoidon käyttövaraan nähden 2 oikaisuvaatimusta on tehty saa nähdä tuleeko lautakunnan päätös näkyviin näin vaalien aikana ja siitä käyttövarasta pitäis pysty maksamaan mm lääkkeet yms toisin kuin laitoshoidossa ja laki ei juuri säätele maksuja

Aivan älytöntä

Minulla ei ole varaa hakea äidilleni palveluasumista ollenkaan, koska maksut on kovat, 85% nettotuloista. Siis mitä??????  Juuri kävi niin, että äitini kotisairaanhoidon hinta on 5x kalliimpaa kuin heinäkuussa. (tarve kasvoi) Äitini jumppaa tabletin avulla. Hän ei edes ymmärrä mikä on tabletti. Nyt siis henkilö lukee tabletin kautta äidilleni paperista mitä pitää tehdä!!!!! 

Vierailija

Näin se on. Kuka hyötyy yksityiset palveluntuottajat. Tuottaja saa henkilöstä suunnattomat  7000 euroa kuussa jos on halvempi hoito niin sitten 4500 euroa.

Olen tiuku tarkkaan seurannut palvelun kelpoisuutta. Ruoka palvelutalossa huonoa - ei riittävää vitamiinin ja mineraalien saantia. Jatkuvaa löysää laatikkoa, yleensä kaalia mukana.

Jos henkilö sanoo ettei juuri  nyt halua nousta sängystä - on aamun aika, niin verhot on kiinni vielä iltapäivällä. Saat maata pehkuissa eikä kukaan välitä sinusta.

Palvelutaloihin tarvitaan toiminta-keskustelu taitoisia henkilöitä  - juuri tähän tarkoitukseen. Hoitajat keskustelevat omia juttujaan - on yleistä, ettei hoidettavan kanssa jutella muuta kuin, mitä kuuluu...

Hoitajien päiuvät ovat ali-organisoituja. Jatkuvaa rampaamista tietsikalle -päälle-pois - jne.

Näillä mahdottomiulla maksuilla ei ole mitään hoitokatetta. Itse pulitetaan 85%, kätreen on kuitenkin jäätävä noin 230 euroa.

Kyllä on huonosti hoidettavien asiat. Jos esittä jotain muutosta, niin joutuu mustalle listalle. Kaikki kirjoitetaan ylös mitä omainen on sanonut.

Sitten ne lääkkeet, niillä tainnutetaan viimeinenkin halu olla yhteisössä mukana. Jos on kipuja niin päätä pyörällr vaan.

Virtsatietulehdus!!! on tärkeä asia hoidettavaksi, siihenkin annetaan päätä sekottavaa, kunnes pakosta henkilökunta huomaa, vettä hupsis sairaus menikin munuaisiin.

Ei ole hyvin asiat.

Yksi miettii

Mieheni isä oli hoivakodissa pari viimeistä elinvuottaan. Kun sain kaikki paperit käteeni,  laskin, että hoivakodin kaikki maksut olivat 4500 euroa kuukaudessa. Siihen sisältyi pieni huone kylpyhuoneineen ja ruoka sekä vaatimaton hoito. Huoneen vuokran maksuun saatiin asumistuki ja Kela, kunta ja joku muu viranomaispuoli. Hänen eläke oli n. 1000 euroa kuukaudessa ja loput tulivat sitten haettuna viranomaistahoilta. Hänelle jätettiin n. 70 euroa kuukaudessa käyttörahaa, joka ei riittänyt hänen lääke, hammas ja muihin asioihin.

Vierailija

Rahat haisemaan jo eläessä. Asunto myyntiin ja eiku tuhlaamaan.

Ulkomailta tulevat saavat samat eläke-edut kuin suomalaiset, vaikka eivät ole päivääkään niitä maksaneet ja samoin pääsevät palveluasumisiin ym. Miksi pitäisi säästää hoitoonsa?

Vierailija

Joskus menneisyydessä pelättiin jos joutui kunnalliskotiin. Nykyisin ei ole varaa hoitokotiin,niin se maailma muuttuu.Pitää saada köyhäinapua kunnalta että pystyy asumaan hoitokodissa.Aina huonokuntoisia vanhuksia jollain lailla nöyryytetään,niin surullista.Kyllä sillä eläkkeellä pitäisi olla mahdollisuus tulla toimeen,eli eläkkeet suuremmiksi koska hoito on nyt niin kallista.Ja verot pois kokonaan pienistä alle 1500euron eläkkeistä.

autettu_asuminen_tampere

Vammaisten asiat vasta huonosti ovatkin. Eräskin Autetun Asumisen Yksikkö heitti vaikeavammaisen asukkaan kodittomaksi. Suullisesti vain ilmoitettiin että asumisoikeus loppuu. Vuokrat maksettu kuten pitääkin. Ilmoitettiin vain:

Vuokrauskohde sijaitsee palveluyksikössä joka ei voi vastata asumisessa tarvittavan välittömän avun ja tuen tuottamisesta ja näin ollen peruste vuokrasopimukselle on päättynyt.

Asukas koditon. Eikä päästetä takaisin kotiinsa vaikka sellainen on vielä.

Erittäin järkyttävää.

aivoton maailma

Avustaja kotiin olisi ihmismäistä,mutta siitä ei saa pörssiyhtiö ja talouskeinottelu rahaa.Yhteiskunta ne hyväosaiset eivät osaakkaan ajatella toista.Tungetaan ihmiset sinne kaupunkiin harmaisiin koppeihin.Toitotetaan palveluista.Valheellista , ihmiset on " aivopesty"hyväksymään.Kaksi päättää hienosti kolmas saa korvilleen niin että läsähtää. ÄLÄ puutu nyt meidän hienoihin päätöksiin.Asiat ovat eivät enää metsätien päässä vaan digitaalisen kurvin mutkassa.Kaikista olisi pitänyt tehdä ammattisihteereitä.Muun ammatin hoitajalla ei ole intressejä istua päätteillä...

Vierailija

Olen samaa mieltä, jos ei kykene itse enää toimimaan niin on elämä jotenkin vaikeaa. Vanhus/vammainen sijoitetaan mihin sattuu. Huonoa on hoito, eikä se vastaa sitä mitä palveluntuottajalle maksetaan. Jouduin hoitamaan omauiseni asioita laidasta laitaan. Ei suostuneet hoitamaan, joskus oli vielä unohtaneet vaatettaa omaiseni kun oli lähtö invataksiin.

Ei ole perusteltua puolustaa hoitohenkilökuntaa kun on tekijöitä, jotka eivät välitä työstään ja hoidettavistaan ollenkaan, edes ammatin takia. Valitettavasti hyvät hoitajat ovat vähissä , mutta ovat kullan arvoisia.

Mihin ne 4500 tai jopa 7500 käytetään, yksityisen rikastmiseksi. Hoito ei vastaa rahallista arvoa ja tämä on myös muissa Euroopan maissa sama petkutus.

Akateeminen 86v.

Eläkeläisen on järjen vielä toimiessa testamentin lisäksi annettava tarkat ohjeet hoidostaan, kun tarve tulee. Palvelutaloketjuja ei kiinnosta hoitaminen, vaan hoitomaksujen maksimointi ja tuloksen kierrätys hallinnon ” kuluihin ”. On ehdottomasti kierrettävä ketjut ja sovittava esim. eläkkeellä olevan sairaanhoitajan kanssa hoidon järjestelyistä tai valvonnasta. Näin rahoilleen saa parhaan vastineen. Näin aion itse tehdä.

Vierailija

Eipä taida löytyä avustajaa tekemään työtä ympäri vuorokauden, ilman vapaapäiviä tonnin bruttopalkalla. Sivukulujen kanssa silloin olisi alle kaksi tonnia. Kolmivuororyö vaatii 4-5 työntekijän ringin.

Vierailija

Älkää hyvät ihmiset myykö omaisuuttanne. Rahat kun kloksahtaa tilille niin hoitomaksut maksatte viimeiseen ropoon itse. Omaa asuntoa ei saa vihjailla edes että myytäisiin kun rahat ei riitä hoitoon. Kaikkien pitäisi tietää että ei tarvi myydä vaan Kela sosku maksaa puuttuvan osan. Vaan jos myytte saatte rahaa eikä Kela sosku enää maksa mitään.

Vierailija

Elämä on taistelua, kehdosta hautaan....

Ensin verotetaan työn teosta ja jos elää eläkeläiseksi niin ei sais vaatia lääkkeisiin ja leipään rahaa ja asumiseenkin pitäs olla rahaa. Ja jos vielä on elossa niin omilla varoilla pitäs vielä hautaankin päästä....

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat