Leikkaukset ja harmaa talous, vähän maahanmuuttokin

Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Taas tänään on saanut lukea uusista leikkauksista, 4-500 miljoonaa, ikävintä, että ne kohdistuu kaikkein huono-osaisimpiin. Vammaislta 91 miljoonaa, vanhuspalveluja " kevennetään" 35,2 miljoonaa, Terveydenhuollosta 90 miljoonaa, pelastustehtävien hoidosta 48 miljoonaa jne.
Muistan viime syksyltä Sipilän puheet. Hän sanoi, että se ei ole keneltäkään pois, vaikka Suomeen tulee pakolaisia. No, niitä tuli yli 32 000. Kustannukset tälle vuodelle 800 miljoonaa - 1,5 miljardia. Jostain se on pois, otetaanko se lainaa vai leikataanko. Tälle vuodelle pakolaiskustannukset ovat vielä pienet. Uusia on tulossa kesän tullessa, on perheiden yhdistämistä, kotouttamista. Ensi vuonna kulut ehkä 3 miljardia.
Sähkösiirtoyhtiöt nostavat taksojaan, oliko Corunan korotus 27 %. Kymmenien miljoonien voitoista maksetaan Suomeen veroina 1-2%. Sama se on muillakin suuryhtiöillä. Jopa Suomalainen suuri rakennusyhtiö, SRV, kierrättää rahojaan veroparatiisien kautta. Ja Suomelta jää verotulot saamatta. Tahto asioiden korjaamiseksi puuttuu. Mieluummin leikataan köyhiltä ja sairailta.
Olen moneen kertaan kuullut sanonnan: Laman aikana pitää priorisoida asioita. Eli pannaan asioita tärkeysjärjestykseen.
Nyt hallituksen suojelussa on maahanmuutto ja harmaatalous. Ne pitää hyväksyä ja niistä ei oikein saa puhuakaan. Vaan presidentti Niinistö nosti kissan pöydälle ja antoi luvan keskustella asioista. Asiallisesti tietenkin, ilman itkupotkuraivareita ja vihapuhetta.

Kommentit (5)

Vierailija

Skanska,  Ncc,  Beab  rakennusliikkeet  kelaa voittovarat ruotsiin ja eteenpäin.

Nortea on ruotsalaisohjauksessa.  Telakat  omi saksa ja venäjä.  Onneksi  Talvivaara  taitaa jäädä meille.   Terveyspalvelut  on pitkälti ulkolaisten hallinnassa  ja voitot satoja miljoonia.

Eli metsään on menty  ja nyt EU  helmassa  kituutellaan.

Vierailija

Valitettava totuus on että  hallitus  on  täysin ulkona talouselämästä  eivätkä hallitse   myytiä  eikä isoja lukuja.

Mitään kehittävää  ei syntynyt  viime vuonna.  Painiskellaan  kilpailukykyloikan  kimpussa.  Joitain hintoja  ponpotellaan  sentit sinne ja jostain takaisin.  Eli pallo on hukassa.   Yhtiöt   jakaa hirveät osingot, eli hyvin pyörii,  hallitus vain kuppaa kansaa.

Edes  leipäjonoja  ole siivottu pois.  Kiva nöyryyttää  kansaa.

Vierailija

Suomen talouden syöksykierre  on petrannut vauhtia.  Ei  lupaa hyvää.  Hallinnon palkat  saavat vielä kasaan  terveys ja muita maksuja korottamalla.

Olemme  säästäneet  Kataisen hyvinvointivaltion.

Vierailija

Noilla  yhteiskuntaa kuppaavilla  hallintoherroilla  on yksi yhteinen  piirre.  Narsissiluonteisina  heidän nautinto on suurenpi  kun  kerjäläisiä  on katujen varsilla,  ihmisiä kuolee nälkään,  leipäjonot  innostaa.

Vierailija

Rötöstelijöitä  löytyy  viikottain.  Oli hauska  seurata kun  A Berner  selitti  kuvioita. Jokunen kymmenen miljoonaa oli pomot pelanneet  ja hävinneet.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat