Uutta elämässäni: ”Olen hoivakodissa kuin herran kukkarossa”

Inkeri Ögård, 96, on muuttanut hoivakotiin. Arki on asettunut uomiinsa, mutta yhtä asiaa Inkeri harmittelee.Lue koko juttu

Uutta elämässäni: ”Olen hoivakodissa kuin herran kukkarossa”

Kommentit (10)

Arvokas Vanhuus 2

ME KAIPAAMME VANHAINKOTEJA, HOITAJIA, OMAISHOITAJIEN AVUSTAJIA YM. SEKÄ TIETENKIN OIKEUDENMUKAISUUTTA VÄHÄVARAISTEN VANHUSTEN HOITOON LISÄÄ
Anna siis kannatuksesi; https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672
Kun saamme Kansalaisaloitteelle Arvokas vanhuus 2 sen tarvitsemat 50.000 kannatusta, voin taata, että hallitus ja eduskunta pakotetaan osallistumaan arvokeskusteluun ikäihmisten hoidosta, hoitajamitoituksista, omaishoitajien avuista, kotihoidon työtaakasta ja vähävaraisten maksujen riittämättömyydestä. 
Kannattakaa siis aloitettamme, jonka ovat laittaneet alulle tava kansalaiset; eläkeläiset ja hoitajat ympäri Suomen, ilman politiikkaa.... Kannatusaikaa enää 10.5 2016 asti...
Aikaisemmat kannatukset edelliselle Arvokkaalle vanhuudelle eivät periydy tälle uudelle, joka aloitettiin 10.11 2015. 
Kun aloitteemme saa riittävästi kannatuksia ja se lähetetään eduskuntaan. Lain mukaan eduskunnalla on velvoite ottaa aloite käsiteltäväkseen, mikäli aloite on Väestörekisterikeskuksen vahvistuksen mukaisesti kerännyt tuekseen vähintään 50 000 kannatusilmoitusta
Jos olet epävarma, oletko kannattanut aloitetta, käy laittamassa kannatuksesi, jos olet aikaisemmin kannattanut, niin et pääse uudestaan kannattamaan. Helppoa tarkistaa.
Jos haluat tehdä kannatusilmoituksen paperilomakkeella verkkopalvelun sijaan, tulosta alla olevasta linkistä PDF-lomake; 
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoituslomake/Kansalaisaloite...
Täytä siihen tietosi ja lähetä se oheiseen postiosoitteeseen; 
Anneli Koivunen, Otsontie 3, 05400 Jokela
Postittaminen tapahtuu kannattajan kustannuksella ja vastuulla. 
Yksittäisen lomakkeen lähetyshinta on 1,20€ / lähetys.
Jos et omista tulostinta, ota yhteys paikkakuntasi eläkeläisjärjestöön tai vanhusneuvostoon ja pyydä heitä toimimaan puolestasi. Heille kaikille on mennyt tieto tästä aloitteesta.
Tai kerätkää lähipiirissä yhdessä lomakkeille kannatuksia, joku varmasti lähipiirissä osaa ottaa tulosteita lomakkeesta, ja lähettäkää samassa kuoressa kaikki kerralla taittamattomina A4-kokoisina. 
Postimaksuun 1,80€ mahtuu noi 15 lomaketta ja postimaksuun 2,40€ mahtuu noin 45 lomaketta. 
Lisäksi meillä on 21 YRITYSTÄ Suomessa, missä voi kannattaa lomakkeella ja koko ajan kannatuksia keräävät yritykset lisääntyvät. 
Lisäksi meillä on 10 läänissä 37 kerääjää ja heitäkin ilmoittautuu koko ajan lisää. Ilmoittautuminen tapahtuu minulle sähköpostilla; arvokas.vanhuus(@)kolumbus.fi ( Sulut pois @ ympäriltä.)
Tästä keräyskartalle; https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zfbQNF3UdlqE.kltizhpQkc4I&usp=s...

Vierailija

Puolueen puheenjohtaja  kehui  tv  miten on lautakunta  pistetty  selvittämään  vanhusasiain ongelmia.  Nämä  lautakunnan  ihmiset ei ymmärtäneet aiheesta mitään,  henkilökuntaa ei haastateltu  ettei tulisi  yksipuolista vaikutelmaa.  Vierailuaika  ilmoitettiin viikkoa ennenmin.  Täten laitoksen läpikävely  sujui helposti.  Vanhukset, mikäli oli hereillä, ihmetteli  ryhmää  mutta  kukaan ei kertonut  että mitä. 

Näistä  sitten laadittiin 158  sivuinen  lässynlässyn  selonteko  mistä kukaan ei ymmärtänyt mitään. Toki  puolueen ihminen  heilutti kansiota  tyytyväisenä.  Nyt  on homma kunnossa,  lautakunta  on paneutunut  aiheeseen  tunnollisesti.  Jotakin  pientä hienosäätöä  toki tehtään  mutta  nälkään kuolleista  ei saa  puhua mitään  koska kyseessä  on ruma panettelu. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Turun  tauti on  nyt esillä.  Juuri näin  uutisen  että  vanhus  oli lojunut  2 vrk  lattialla.  Ei aamukahveja, ei ruokaa.

Mitkä  hiton natsit näitä muka hoitaa ?

Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Vierailija

Ihmetellä täytyy  tätä  suomen vanhuspalvelua.  Eikö  moraalia  ole edes ripaus.  Kovat  maksut  vanhukselta tai kelan kautta,  huolenpito  on unohtamista.

Ei juma...   Tässä on ihmiset  kyseessä.

Vierailija

Iltalehdessä  hyvät  artikkelit  vanhusten hoidosta.  Henkilökunta täysiä sadisteja.  Potilaiden rääkkäys  jatkunut 13  vuotta.  Revitty hiuksista,  tönitty nurin (kivilattiat)  eristetty  huvikseen,  pidetty nälässä  ja sen sellaista.

Arvokas Vanhuus 2 - Anneli

Oliko se niin, että kaipaatte hoitajamitoitukseen muutosta ja samalla koko ikäihmistenhoitoon arvokkaassa Suomessamme. 
Anna siis kannatuksesi; https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672
Alla olevasta linkistä kuvallisiin ohjeisiin kannatuksen antamiseksi. linkistä löytyy niin sähköinen kuin paperisenkin kannatuksen ohje;
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.914093665348712.1073741836.829...
Huom. SINÄ SIINÄ 
Haastan sinut lukemaan tämän kirjoitukseni loppuun. Jos sen teet ja olet edelleen sitä mieltä että Suomessamme on kaikki hyvin ikäihmisillä, niin pidä sitten mielipiteesi.
Väkivaltainen ja rikollinen toiminta ikäihmisiä kohden on voimistunut.
Miettikääpä, annammeko me kansalaiset luvan toimia näin?? Sillä jos me hyväksymme ikäihmisten kaltoin kohtelun silloin, kun he apua tarvitsevat turvalliseen hoitoon pääsemiseen, me hyväksymme varmaan mitä vain heidän kohdallaan. Näin ajattelevat rikolliset ja toimivat. 
Tehdään yhdessä muutos parempaan ja turvataan ikäihmisten loppu elämä niin sairauden kuin yksinäisyyden kohdatessa. 
Tässä on turha syyllistää omaisia, sillä syitä on monia, miksi he eivät pysty osallistumaan omien ikäihmistensä hoitoon. He saattavat asua kaukana iäkkäistä vanhemmistaan. He voivat olla itse jo huonokuntoisia ja tarvitsevat itsekin apua. He saattavat itsekin olla omalle perheenjäsenelleen/lapselleen omaishoitajana.  Suku on sammunut ja viimeiset mohikaanit ovat kaikki huonokuntoisia. Syitä on yhtä paljon kuin ikäihmisiäkin, joilla ei ole omaiset tukena. 
Meillä joutuvat pariskunnat eroamaan, kun toinen puolisoista sairastuu lopulta niin vakavasti, että toinen ei enää kykene häntä omaishoitamaan. Onko oikein, että yhteiskunta puuttuu pariskuntien yhteiselämään. Eikö se pitäisi olla niin, että silloin heidän pitää saada turvallinen paikka, missä voivat viettää loppu elämänsä yhdessä nauttien toistensa läheisyydestä tilanteessa kuin tilanteessa.
Omaishoitajat ovat tosi tiukoilla oman hoidettavansa kanssa. Heitä ei yhteiskunta auta tarpeeksi, jotta hoitoa helpotettaisiin. Monet omaishoitajat ovat hoidettavan puolisoja eli jo itsekin huonokuntoisia ja iäkkäitä. Myös he tarvitsevat kodinhoitoon apua, jaksaakseen oman hoidettavansa kanssa pitempään. Suomessa ei kunnioiteta omaishoitajia tarpeeksi, jotta heidät huomioitaisiin.
Onko oikein että kotihoidon hoitajat joutuvat tilanteisiin, joihin ei kukaan ikäihmisiä kunnioittava henkilö kuuluisi  joutua, eli valitsemaan mitä lyhyellä käynnillä tehdään ja mitä puhutaan. Ei toimimaan niin kuin hoitajien etiikka vaatii, huolehtimaan ikäihmisistä kunnolla. 
Onko oikein että sairaalan päivystyksistä laitetaan heikkokuntoisia ikäihmisiä paluukyydillä ambulanssilla takaisin kotiinsa, ilman että heille löytyisi paikka, missä viettää sen akuutimman sairastamisen hoitajien hoivassa. 
Hoitajan eettiset periaatteet ovat: ihmisarvon kunnioittaminen ja ihmistä arvostava kohtaaminen, Itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, vastuullisuus, sekä työyhteisö ja yhteiskunta. Hoitajan tehtävä on edistää asiakkaiden ja potilaiden hyvinvointia, puolustaa asiakkaan oikeuksia ja tarpeiden täyttymistä. Henkilökunta ei henkilökuntavajauksen puitteissa pysty näitä ohjeita noudattamaan. 
Nämä kaikki asiat hoituisivat, jos saisimme päättäjämme ymmärtämään, että näin ei voida jatkaa. 
Vanhuslakia ollaan muokkaamassa ja siinä muokkauksessa haetaan säästöjä, mutta ei välitetä ikäihmisistä, eli niistä kansalaisista, jotka ovat tämän Suomemme eteen antaneet kaikkensa. Kouluttaneet meidät nuoremmat kansalaiset. Antaneet meille nuoremmille kansalaisille turvallisen elämän. Ja nytkö me rankaisemme heitä tästä, sanotaan että raha ei haise, mutta kyllä se nyt haisee…. 
Jotta saamme edes arvokeskustelun aikaiseksi, kannattakaa aloitettamme Arvokas vanhuus 2. Saadessamme 50.000 kannatusta ja saadessamme sen eduskuntaan, joutuvat Suomen lain mukaan eduskunta ja hallitus keskustelemaan  ikäihmisten tilanteesta ja kuuntelemaan meitä kansalaisia, jotka haluamme lakiin kirjattavaksi ne kohdat, jotka auttavat ikäihmisten parempaan hoitoon ja kohteluun. 
Nyt kun olet tämänkin jaksanut lukea loppuun, niin jatka lukemista Kansalaisaloitteellamme Arvokas vanhuus 2, se on pitkä mutta siinä on painavaa asiaa:  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1672
Sen jälkeen anna kannatuksesi sille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat