Kommentit (10)

Koivu

Itsellä tulehduksellinen suolistosairaus. Nyt kuitenkin monta vuotta ollut remissiossa jätettyäni vilja- ja maitotuotteet pois. Samalla pystyi jättämään lääkkeetkin. Että näin.

lite

Itsehän olen juuri tällainen pahis, joka ei syö viljaa yhtään. Ennen söin, ja ihmettelin vaihtelevaa suolistoni toimintaa. Sitten olin kuukauden syömättä ja kokeilin taas syödä. Tuloksena valtaisat ilmavaivat ja vaikea olo. Sama toistui pari kertaa, joten jätin kokonaan pois.

"Viljavalmisteita on hankala korvata muulla ruoka-aineella, koska vilja on tiivis paketti energiaa, hiilihydraatteja, kuitua, proteiinia sekä kivennäisaineita ja vitamiineja. Jos viljaa ei syö lainkaan, pitää ruokavalioon mahduttaa todella runsaasti ja monipuolisesti vihanneksia, juureksia, marjoja, hedelmiä, siemeniä ja pähkinöitä."

Voisiko joku nyt kertoa, mihin tarvitaan hiilihydraatteja? Energiaa saa rasvasta, ja se ei saa verensokeria heittelemään, kuten hiilihydraatit. Ihan totta, että marjoja ja kasviksia pitää (=saa) syödä paljon, jotta saa ravinteita riittävästi, mutta mikäpä siinä on ongelmana? Ei mikään.

Suomalaisessa mediassa hehkutetaan täysjyvätuotteita ja etenkin ruisleipää ihan liikaa. Esimerkiksi kookosjauhossa, jota itse käytän leivonnassa ja jälkiruokien lisänä, on kuitua yli 40% painosta. Siihen ei taida mikään täysjyväruisjauho päästä? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Viljattomalla vatsavaivoista p...

Välillä on kyllä vaikea ymmärtää, että missä rinnakkaisuniversumissa nämä "asiantuntijat" oikein elävät. Yksi yleisimmistä syistä vältellä viljatuotteita on juurikin nuo vatsavaivat. Eli ihmiset itse ovat huomanneet, että viljat aiheuttavat heille vatsavaivoja. Sitten joku ravitsemusterapeutti toteaa: "Soo, soo. Kyllä sun täytyy syödä viljaa, muuten voi tulla vatsavaivoja."!

gluteeniton

Tässä on sekä toimittaja että ravitsemusterapeutti ihan pihalla koko asiasta. Vilja ei ole ainoa hiilihydraattilähde, vaikkakin halvin sellainen valkoisen sokerin jälkeen. Kasviksista (=Hedelmistä, marjoista,  vihanneksista, juureksista ja sienistä) saa terveellistä kuitua, vitamiineja, hivenaineita ja hiilihydraatteja luonnollisessa, useimmille sopivassa muodossa. Viljat ei todellakaan ole hyvä osa ruokavaliota jos koostuu suurimmaksi osaksi vehnästä tai valkoisesta riisistä, kuten esim. laitosruokailussa on - kun on halpaaa... Noiden mitäänsanomattomien juttujen anti kuvastqaa toimittajan heikkoa asiantuntemusta. Ravitsemusterapeuttikin voisi vähän enemmän valistaa kuin toimittaja kysyy.

kaikkeasitälukee

Jännä juttu, että jopa tämän crohnia sairastavan suoli rauhoittui, kun jätin sokerin, viljat ja maidon pois ja vaihdoin ne kasviksiin. Tosi vasrallista verrattuna sytostaattien vetämiseen ja suolen leikkaamiseen.

Vierailija

Heinäkasvit ovat 4 mahaisen märehtijän ruokaa, koska niiden ravinteet ovat sitoutuneet fytaatteihin. Tarvitaan 4 mahaa, tai idätys, jotta hyötyisimme heinäkasvien ravinteista. Siksikin ne ovat ihmiselle edelleen korvikeruokaa, emmekä pysty käsittelemään niiden proteiineja kunnolla. Kaikilla viljoja syövillä on tulehdusta ohutsuolessaan, niillä joilla tulehdusta on enemmän, syntynyttä ongelmaa kutsutaan keliakiaksi.Suomessa keliakiaa esiintyy 2 %:lla väestössä. 

Lääkärit toteuttavat heille määrättyä agendaansa ja hoitosuosituksia, eivätkä halua tietää ravitsemustieteestä mitään, muutenhan he suosittelisivat viljoista luopumista.

Arvellaan, että jopa kolmasosa suomalaisista on gluteeniyliherkkiä, joka aiheuttaa ns. vuotavan suolen. Monien autoimmuunisairauksien takana on vuotava suoli. Esim. reuma, kilpirauhasen toiminnan häiriöt, ihosairaudet, suolistosairaudet, astma ja nivelrikko ovat tällaisia. Suomalaisten lääkärien tietämys ravinnon vaikutuksesta eri sairauksiin ja niiden hoitoon ja varsinkin ennaltaehkäisyyn on erittäin heikkoa.

Viljoissa ei tutkimusten mukaan ole yhtäkään ravintoainetta, mitä ei saisi muusta ravinnosta ja huomattavasti paremmin imeytyvänä. Monipuolinen ruokavalio voidaan koostaa muista kasvikunnan tuotteista, joissa on huomattavasti enemmän ravintoaineita kuin viljassa.

Kannatan ruokakokeilua

Itse kannattaa kokeilla onko viljattomasta ruokavaliosta apua suolisto- tai niveloireisiin. Mistään ravintoainepuutoksista tai kuidun puutteista ei kannata huolestua, jos niiden tilalla syö runsaasti kasviksia ja marjoja. Luulenpa, että tässä nyt yritetään pitää yllä suomalaista, voimakkaasti viljatuotteisiin nojaavaa ruokateollisuutta, mistä hyötyy siten omalta osaltaan myös lääketeollisuus.

Asian kieltäminen ja kiertäminen tulee vain meille veronmaksajille äärimmäisen kalliiksi ja aiheuttaa huomattavia inhimillisiä kärsimyksiä. Haluan vielä muistuttaa, että kaikkein herkimmät eivät siedä edes gluteenittomia viljatuotteita, koska ne sisältävät pieniä määriä gluteiinia. Lisäksi viljatuotteet myös nostavat insuliinin korkealla mikä on omiaan edistämään kakkostyypin diabeteksen ja verenpaineen esiintyvyyttä.

Vierailija

Miksi imetysaikaa jatketaan 4 mahaisen märehtijän maidolla ja kasvutekijöillä, jotka eivät sovi meille ihmisille lainkaan?

Vierailija

Homealtistuneen on hyvä myös välttää kotimaisia viljoja, sillä kotimaiset viljat sisältävät torajyvää, jossa on samoja toksiineja kuin homealtistuksesta saatuja.

Vierailija

Tiedetään, että jauhamisen jälkeen 40 % viljan vitamiineista häviää 24 tunnin kuluttua ja 3 päivän kuluttua vitamiineista on jäljellä enään 10 %. Viljan jyvällä on hieno, monikerroksinen rakenne, jossa pitkittäis- ja poikittaiskuitujen vuorotellessa niissä on hapelta ja valolta helposti pilaantuvia rasvoja ja vitaaliaineiden hävikiltä suojaava vaikutus. Kokojyvävehnäjauhon köyhtyminen alkaa jauhamishetkellä. Kun alkio, jossa E-, A-, ja B-vitamiinit, proteiinit ja rasvat ovat, rikotaan, osan niistä pilaantuminen alkaa jo tunneissa. Valkojauho tehdään arvottomaksi jo valmistumishetkellä. Rasvaa sisältävää jauhoa ei voi pilaantumatta säilyttää huoneenlämmössä, joten teollisuus poistaa rasvan ja samalla kaiken muunkin terveellisen teollisessa prosessoinnissaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat