ET-lehti haluaa tietää, mikä olisi sinun kirjavalintasi autiolle saarelle.

Ei siis kännykkää, ei tietokonetta eikä tablettia – vaan vain yksi kirja.
Minkä ottaisit seuralaiseksi?

Vakiovastauksia ovat Sinuhe ja Raamattu. Mutta onko muitakin kirjoja?
Kerro suosikkisi ja keskustele aiheesta alla.

Paljon kiitoksia vastauksistanne etukäteen! Teemme myöhemmin keväällä juttua aiheesta eri kanaviimme.

Sivut

Kommentit (44)

Jaa etteikö Sinuhea? Sitten ottaisin mukaan Maailman kartaston. Autiolla saarella kävisi aika takuuvarmasti pitkäksi joten tutkisin karttakirjaa ja miettisin matkoja ja maailmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuulikki

Ottaisin mukaan Valittujen palojen julkaiseman kirjan: Tuhattaito, 1000 rahanarvoista neuvoa, oivaa ohjetta ja nerokasta niksiä (528 sivua).  Olen perinyt kirjan eikä koskaan tunnu olevan aikaa lukea kirjaa alusta loppuun, toki olen selaillut niksejä. Neuvoja ja niksejä voisi sitten toteuttaa jälkeenpäin jos joskus pääsee pois autiolta saarelta. Varmaan olisivat iskostuneet takaraivoon jos monta vuotta olisi saarella ja mukana olisi vain yksi kirja.

Vierailija kirjoitti:
Kama  Sutra

Eli irti arjesta.

Hih hii, minua alkoi naurattamaan tämä kommentti. Yksin autiolla saarella lukien Kama Sutraa.....voisi tulla aika levoton olo.

H-R. H

Ottaisin, kirjan nimeltään: Tie seestyvään aamuun. Olen lukenut sen ainakin viisi kertaa. Enkä vieläkään ole kyllästynyt!

Olen Mika Waltarin fani. Pidin kouluaikoina esitelmän koko hänen tuotannostaan. Otan mukaan tämän kirjahyllystäni löytyvän, v.1951 painetun kirjan Mikael Hakim, kymmenen kirjaa Mikael Carvajalin eli Mikael El-Hakimin elämästä vuosina 1527-38. Tämä kirja vetää vertoja Sinuhelle ja luen sen uudelleen aina muutaman vuoden välein.

Vierailija

Jos ei Sinuhea voi niin ottaisin Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Se on toinen mielikirjani Sinuhen jälkeen.

Vierailija

Mökin muori kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kama  Sutra

Eli irti arjesta.

Hih hii, minua alkoi naurattamaan tämä kommentti. Yksin autiolla saarella lukien Kama Sutraa.....voisi tulla aika levoton olo.

Siellä  autiudessa tulisi muutenkin levoton olo.  Toisaalta  kirja mikä naurattaa on hyvää terapiaa.  Jos kirjasta jotain oppii  niin  siinä on syy yrittää  pelastautua  ihmisten ilmoille.

Ehkä  hullu valinta  mutta  pitkälle pohdittu  asia.

Vierailija

Vain yksi kirja? Vaikea valinta kymmenistä suosikeista.

Ottaisin Eeva Joenpellon elämäkerran Eeva Joenpelto - elämän kirjailija. Kirjoittaja on muistaakseni Helena Ruuska.

Olen aina ihaillut  vahvoja naiskirjailijoita. Eeva Joenpellon kirjat olen lukenut lähes kaikki.  Lohja-sarja on kirjahyllyssäni.

Salakuljettaisin jossakin piilossa toisenkin elämäkertateoksen. Se on Minna Canthista kertova, mutta nyt en muista tarkasti nimeä ja tekijää tähän hätään.  Olikohan Maijala: Hellä, herkkä, hehkuvainen?

Kumpikin elämäkertateos on vielä lukematta.

(Johonkin piiloon vaikka paidan alle mahtuisi vielä yksi novellikokoelma. Se on Maria Jotunin Rakkautta. Novellikirjallisuuden helmi! Jos pudotamme kaksi ensin mainittua elämäkertaa pois, jäisi jäljelle Jotuni. )

Vierailija

Kokkikirjaa siellä ei tarvitse, mutta Syötävät kasvit  olis kyllä paikallaan. 

Raamattua en ottais mukaan vaan Axel Fredelholtin Näin olen kuullut, siinä on enemmän asiaa.

Sivistys-sanakirjaa tuskin tarttis tai Käyttäytymisopasta, mutta iltojen ratoksi olis Aikuisten värityskirja aika mukava lisä.

Robinson Grusoe

Haalisin kaikki mahdolliset mukaani, ellei painorajaa olisi.

Ainakin Päätalon Iijokisarjan voisin siellä kokonaisuudessaan uudelleen lukea, ja sitten myöhemmin niitäkin mukaan haalimaniani kirjoja jotka kertovat kuinka selviytyä autiolta saarelta. 

Seppo 64v.

Pitkään mietin tuota vain yhtä ottamaani kirjaa sinne otsikon autiolle saarelle.

Tosi pitkään mietin, ja  niin vaikea niistä vain yksi valita, siksi valitsen vain kirjailijan http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aperson_123175985657968#.Vtsb... kirjoittaman kirjan joka kertoi Sompion vanhasta ennen toisen maailmansodanaikaista kuvausta  aidosta erämaasta, niin herkästi kuvatusta luonnosta ja sen kauneudesta jota kaikkia ei ole vielä menetetty. (Vielä on kansallispuistomme).

Kirjan nimeä en enää muista, mutta se iski kovaa silloiseen erähenkiseen alta kakskymppiseen poikaan, joka silloin olin ja juuri sen kirjan haluaisin mukaani.

Julkkisjuorujen lukija

Vierailija kirjoitti:
Tuulen viemää -kirjan ottaisin mukaan! "haaveilija"

Etkö pelkäisi, että merituuli veisi sen mennessään siellä saarella?

Minä voisin ottaa sen facebookin - vaikka sen lukeminen taitaisi vaatia tuon kielletyn tietokoneen.

Tai sitten ottaisin "Puhdistus"-kirjan, joka minulla on hyllyssäni. En ole päässyt alkua pitemmälle, autiolla saarella sekin tulisi väkisinkin luettua.

Teoksesta "Robinson Crusoe" voisi kyllä olla apua.

Vierailija

Jos ei raamattua niin jotain rauhoittavaa kuitenkin,koska mulle vois uimataidottomana tulla aika levoton  olo siellä saarella.Siis Päätaloa, joku niistä kuusisataa sivuisista,ne on niin rauhoittavaa lukemista ollut ennenkin.Siitä on aikaa kun olen niitä viimeksi lukenut mutta kaikki Päätalot ovat ainakin kertaalleen luettuja,ja ei kyllä kertaus yhtään harmittaisi.

Vierailija

Ottaisin...Mirkka Rekolan...Virran molemmin puolin 700..sivua riittäisi pitkälle. Jos voisi ottaa toisen, olisi se jokin monipuolinen luonto-opas, jossa olisi tietoa maailman eläimistä ja kasveista.-valone-

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat