Yrittäjien ja osakkenomistajien ahneus

Vierailija

Pari kuuta sitten tuli ilmi WW-konsernin manipulointi yhtiön autoissa. Huijattiin päästömittauksissa. Sitten käry kävi, että huijattu on. Miljardien korvaukset ja eripura jatkuu edelleenkin.
Nyt Suomessa on paljastunut Nokian autonregashuijaus. Testeihin annettiin erikoisrenkaita, joita ei tavallisille kuluttajille myyty ollenkaan. Testeissä saatiin hyvät pisteet ja kauppa kävi ja miljoonia kertyi johdolle kuin osakkeenomistajillekin.

Tänään ykkösen aamu teeveessä oli ALKON toimitusjohtaja, joka on myös Nokian hallituksen jäsen. Hänen kommenttinsa asiasta oli, että virheelliset käytännöt on lopetettu - jotain siihen suuntaan kuitenkin.
Eli iso firma saa huijata asiakkaitaa ja kun jää siitä kiinni niin se on virheellistä toimintaa.
Asiakkaat maksoivat satoja euroja liikaa huijaustestejen vuoksi rengassarjastaan. Kohta käydään asiasta oikeutta, toivottavasti Suomen ensimmäinen ryhmäkanne onnistuu huijattujen hyväksi.

Kommentit (6)

Vierailija

Yhteiskuntasopimuksessa haettiin yhteistä näkemystä vallanjaolle ja oikeudenmukaisuudelle. Mediassa on ollut näyttävästi esillä työntekijöille esitetyt vaatimukset ja eri yhteiskuntaryhmien, kuten opiskelijoiden ja eläkeläisten, etujen leikkaukset.

Sen sijaan työnantajien sitoutumisesta Suomen ongelmien ratkaisuun ei ole juuri kerrottu. Erityisesti seuraavat kysymykset askarruttavat.

Sitoutuvatko yritykset, jotka saavat valtiolta tukea, maksamaan veronsa Suomeen? Tämä tarkoittaa, ettei erilaisilla keinoilla piiloteta voittoja veroparatiiseihin eikä keinotekoisilla lainoilla kikkailla emoyhtiöille verovähennyksiä.

Sitoutuvatko yritykset työllistämään niin, että ne eivät vain osakekurssin arvon vuoksi irtisano työntekijöitä tai lakkauta tuottavia yksiköitä?

Sitoutuvatko yritykset siihen, että ne eivät jaa osinkoja tai anna etuisuuksia johtajille tai omistajille samaan aikaan, kun ne irtisanovat työntekijöitä?

Sitoutuuko valtio lopettamaan sellaisten yritysten tukemisen, jotka eivät kanna vastuuta työntekijöistään ja ympäristöstä?

Sitoutuuko valtio siihen, että se perii antamansa tuet takaisin niiltä yrityksiltä, jotka samaan aikaan irtisanovat työntekijöitä, maksavat omistajille osinkoja ja kiertävät veroja?

Juha Selenius

Vierailija

Nokia  kieltäytyi korvauksista.  Heidän mukaan petos ei rikos.

Sama juttu aikoinaan kun Nokian renkaita  ei saannut  tasapainotettuun  vaan aina jympytti.

Moraaliton valtio joutaa tuhoutumaan

Vierailija

Miten sitä voisi saada korvuksia jos on ostanut Nokian renkaat autoonsa?  Onko ostolappu tallella, vaikka renkaat ovat olleet jo 5 vuotta käytössä,? Entäs kuluttajan omat toimet, kuinka moni vaihtaa renkaat itse pihalla pakkasessa ja sateessa, tutkiiko että rengas pyörii oikein päin, onko renkaita kierrätetty auton alla? Hei haloo, saatiinhan lehtiin juttuja, kuten myös VWn tapauksessa, alussa puhutaan kyllä jostakin muusta kuin Vokswagen autoista! 

Vierailija

Sanokaa nyt samperin motkottajat, miksi VW ja saman konsernin Skoda ovat yhä nyt alkuvuoden myydyimmät autonmerkit Suomessa? Samalla olisi kiva kuulla, mikä on se Nokian renkaiden ominaisuus, jolla voi vaatia korvauksia valmistajalta? Testijuutut lehdissä ovat usein maksettua mainontaa. Ei niihin voi koskaan luottaa. Se,että ne purevat tyhmimpiin kuluttajiin, on lukijan päässä. Aikanaan hemaisevat pimpparit notkuivat rengasmainoksissa. Enpäs koskaan saanut pimpparia rengasostoksen kaupan päälle.

 ---

Taas tarttis vähän hellittää ikuista herravihaa ja ottaa vakavasti testitulokset, joiden mukaan tuollainen kauna lyhentää elinajan odotetta. Vai onko sekin kusetettu testitulos?

Vierailija

Volkkari  konsernin päästömittausjärjestely  oli veronkiertoa.  Eli muodollisesti  kivaa . Kohde oli oikea.  Toisaalta  kuljettajaa ei haittaa  yhtään.

Nokian  renkaat  meni aika pitkälle, tekivät  satsin hyviä  rengaita.  Sitten laatu tippui,  piti tehdä halvempiä. 

Vilpillinen mainos  on kielletty.  Nämä  on selviä rikkeitä. Kyseessä ei kummassakaan  tapauksessa  ole korukieli ja sen tulkinta.  Asiakkaita on petetty.

Vierailija

Viesti 5/5 vaikuttaa valistuneelta, mutta on huuhaata. Onko Viagra-mainos petos tai laihdutuslisäaineiden mainonta?  Mainonnan olemukseen kuuluu liioittelu - valitettavasti. Moni tuote on "professorin" kehittämä ja testaama. Ei autoteollisuus liitännäisineen ole erilaisessa asemassa. Nokian renkaissa ei ole todettu turvallisuusriskiä. Mielikuvien markkinoilla vain valhe on petoksena rikos.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat