Tätä mieltä suomalainen ammattijärjestäjä on KonMari-metodista

Ammattijärjestäjä Elina Alasentien uudessa Joka kodin raivauskirjassa on paljon samaa kuin suursuosion saaneessa, japanilaisessa KonMari-kirjassa. Molemmat auttavat pääsemään eroon turhasta tavarasta.Lue koko juttu

Tätä mieltä suomalainen ammattijärjestäjä on KonMari-metodista

Kommentit (9)

Anne

Olen jo oppinut: Jos aion ostaa jotain uutta, mietin tarvitsenko sitä? Tulenko toimeen ilman sitä? Onko minulla tilaa sille? Jos tilaa ei ole, mistä luovun jotta se mahtuu?

Fubuki

"Poislaitettavien tavaroiden kohtalo jaa KonMarissa hieman pimentoon." Japanissa on tehokas kierrätysjärjestelmä, jopa parempi kuin Suomessa. Googleen voi naputella recycling Japan - sieltä saa faktaa, ettei tarvitse mutupohjalta ladella mielipiteitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
AR

Ajatteli rahastaa Konmarin "suomalaisella" versiolla. Ihmettelen vaan miksi omakotitaloa ei pysty muka Konmarilla tekemään? Aina kun joku menestyy, niin näitä perässä rahastajia löytyy....

Vierailija

Itsellä meneillään kodin järjestäminen ja samalla koetan raivata turhaa tavaraa. Nyt kun raivaan joulukoristeita laatikkoon, on innostusta jatkaa raivaamista yleisemminkin. Olen lainannut ystävältäni KonMarin kirjoja, aion kokeilla saanko meillä toimimaan pieneksi taitellut vaate- ja liinavaaterivistöt ym. Pitää hankkia kapeita laatikoita vaatehuoneen hyllyille ja korihyllyille. Tämä antaa minulle virtaa jo nyt suunnitteluvaiheessa, odotan mielenkiinnolla miltä sitten tuntuu kun saan jotain näkyvää aikaiseksi.

Tuo "Joka kodin raivauskirja" lienee ihan kelpoinen mutta ei siitä minun mielestäni ole kilpailijaksi KonMarille.

Eikö nykyihmisillä ole käsitystä miten kodin vaatekaapit ja muut kaapit tulee olla siistit ja turhakkeista vapaat!

Toisaalta uskon, että tämä aika ja tavaran paljous jota ahnehditaan, vaikka ei tarvita, koska on ylimäärästä rahaa turhaan. Uskon, että ihmiset joilla ei ole ollut koskaan liikaa, he ymmärtävät mitä on siisteys ja miten siitä järjestyksestä nauttii, kun kaikki on paikoillaan siellä ja siinä missä pitääkin.

Minä boheemina ihmisenä olen huuli pyöreänä ihmetellyt tätä villitystä. Minulla kaapit ja komerot ovat täynnä tavaraa, mielestäni minulla ei ole mitään ylimääräistä. Varmalla en heitä mitään pois vaikka mies joskus marmattaakin jotta tarvitseeko yhdellä ihmisellä olla kymmenen talvitakkiakin. Kyllä tarvitsee, alesta voisin ostaa sen yhdennentoistakin.

Vierailija

Miten siinä järjestää mitään, kun toinen puolisoista on hamsteri. Jos heitän omia pois, tulee tilalle vaan lisää toisen kamaa. Ei onnistu mitenkään ainakaan meillä.

Vierailija

Uusimmassa ET_lehdessä nro.23 on monta hyvää esimerkkiä kodeista joissa ei Konmariteta.

Mielenkiintoista, mutta itse en pystyis hengittämään ja asumaan kyseisissä kodeissa

Jokaisella on oikeus elää tavallaan ja kotihan on jokaiselle se pyhäpaikka.

Muuten uudessa lehdessä on paljon hyvää asiaa.

Vierailija

Toki jokainen saa laittaa kotinsa ja tavaransa mieleisellään tyylillä.
Järjestely- ja tavaroiden karsimisoppaat ovatkin suunnatut heille, jotka kokevat olevansa tavarakaaoksessa. Monet kaipaavat vinkkejä ja ideoita kodin raivaukseen jos koti ei tunnu enää viihtyisältä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat