Vierailija

Olisiko kellään ylimääräisiä Arabian Pekka-astioita?

Sivut

Kommentit (22)

Minulla on Pekka-sarjaa kannu (piippuleima), jossa pieni särö nokassa ja matala lautanen. Kodin peruja, ei myynnissä eli ylimääräisiä.
Viime talvena kävi mökillä varkaat ja veivät villasukkia myöden lähes kaikkea - Pekka jäi. Eli olivat varmaan jäljistä päätellen romanialaisia, bulgaareja etc...jotka eivät ymmärrä suomalaisen antiikin päälle. Toin kannun ja lautasen kotiin tämän jälkeen ja kannu toimii kukkamaljakkona kuivakukille.
Se, jolla on Pekka sarjaa, älköön myykö puoli-ilmaisiksi. Esim. sivusto laatutavara.com antaa viitettä hintatasosta, joka kovaa tasoa. Kannattaa ottaa selville hintataso ja myydä itse esim. huutonetin kautta , josta saa parhaan hinnan - muuten voi mennä alennusmyyntiin. Keräilijät kyllä tavoittaa tämän sivuston.
Pekka-sarja keräilysarjaa !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei
Ovatko lautaset hyväkuntoisia (käyttökuntoisia) ja harkitsetko niiden myyntiä?
(Itse täydennän sarjaa juuri sen vuoksi, että olen perinyt Pekka-lautasia muutaman ja haluaisin niitä mökilleni
vähän niin kuin muistoastioiksikin, koska ne ovat ukkini nimikkolautasia ja nimenomaan heidän käyttössään olleita.)
eli eipä tässä ole ollut tarkoitus ns. hamstrata ko. astioita keneltään millään viekkaudella eikä väärydelläkään.

Minulla lautaset ovat käytössä. Ovat ihan hyväkuntoisia. Kolmas lautanen on pojalla. Voisin sen sieltä ottaa takas. Jos hinnoista päästään sopuun, niin voin harkita myyntiä. Googleta Pekka sarjaa, niin saat osviittaa hinnoista. On apuna.

Oletko jo saanut tarvitsemasi määrän Pekka-astioita? Minulla on 7kpl syviä Pekka lautasia. Ne ovat mummollani olleet käytössä, mutta itse en ole niitä käyttänyt. Voin laittaa kuvia, jos vielä tarvitset lautasia.

Joskus, vuosituhannen vaihteessa ehkä, vein syviä Pekka-lautasia kirpparille ja laitoin ihan pilkkahinnan eikä kellekkään kelvannut. Enää en ole niitä myymässä - saavat jäädä perikunnalle....

Minulla olisi tarjota Pekka sarjan iso kulho.
Päällä jotain kulumaa ja pohjassa halkeama.
Oletko kiinnostunut?

Pekka lautaseni ovat matalia, koriste on vihreä, joka näkyy kuvassakin. Halkaisijaltaan ne ovat 24,5 cm. Yhdessä on pieni halkeama, mutta neste pysyy hyvin lautasella. Myyn koko satsin hintaan 200€.

Lainaus:

Pekka lautaseni ovat matalia, koriste on vihreä, joka näkyy kuvassakin. Halkaisijaltaan ne ovat 24,5 cm. Yhdessä on pieni halkeama, mutta neste pysyy hyvin lautasella. Myyn koko satsin hintaan 200€.

Älä unta nää 200 € ja halkeama 60 € saat joltain satsista.

Oi! Kiitos! Luulin tosiaan että Pekkaa on vain sillä tummansinisellä reunuksella! :)
Aina oppii uutta, kiva juttu.

Pekka- lautaseni lähtivät tänään uuteen kotiin hintaan 240€.

Olin laittanut aiemmin pikkuilmoituksen alueemme lehteen niistä ja tänä aamuna eräs rouva soitti ja tarjosi yllä mainitun summan. Hänen vanhempansa olivat saaneet 12- osaisen sarjan häälahjaksi -30-40- lukujen vaihteessa ja matalia lautasia puuttui tästä vihreästä sarjasta.
Hän ihasteli myös muita vanhoja Arabian astioitani, mutta pidän kaikki loput toistaiseksi itselläni.

- mustikkasuu-

Tosiaan. Aina voi oppia uutta. Yllä mainittu lautanen ei suinkaan ole Pekkaa, vaan ns. Punaemalia kultaraidalla, joka oli tuotannossa 1912-31. Varsinainen Pekka oli käytössä myöhemmin eli 1934-56 ja sitä on vain sinistä tai vihreää. Sitten on olemassa vielä Juhla-Pekkaa ja Kulta-Pekkaa (joita en käy tässä tarkemmin selostamaan). Yhteistä näille kaikille on se, että nämä koristeet ovat koristaneet samaa lautasmallia, joka on FQ.

kirpputoreilta olen ostanut tavallista Pekkaa noin 10€ kappale, ison soikean keittokulhon priimakuntoisen sain huutokaupasta 40 eurolla, en kyllä myisi niitä noilla hinnoilla mutta laatutavarassa on nelinkertaiset hinnat oikeisiin verrattuna. omistan myös tuota Kultapekkaa sekä Juhlapekkaa, olen ostanut kun sopivanhintaisia on tullut vastaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat