Paljonko saan kansaneläkettä?

Olen eläkeikää lähestyvä kunta-alan työntekijä. Minua askarruttaa tuleva eläkkeeni.
Jos jään eläkkeelle 63-vuotiaana, eläkkeeni on noin 760 euroa. Jos kuitenkin jään eläkkeelle henkilökohtaisessa eläkeiässäni, eläke on noin 916 euroa plus yksityisten alojen työstäni 70 euroa.
Mikä...Lue koko juttu

Paljonko saan kansaneläkettä?

Kommentit (7)

Olen nyt työkyvyttömyyseläkkeellä ja saan Kelasta 452 euroa/kk ja työeläkeyhtiö Veritakselta 392,5 euroa/kk työkyvyttömyyseläkettä eli yhteensä 844,5 euroa /kk.Aivan Syyskuun alussa täytän 65 vuotta. Minkä suuruinen vanhuuseläkkeeni tulee olemaan?

Lainaus:

Olen nyt työkyvyttömyyseläkkeellä ja saan Kelasta 452 euroa/kk ja työeläkeyhtiö Veritakselta 392,5 euroa/kk työkyvyttömyyseläkettä eli yhteensä 844,5 euroa /kk.Aivan Syyskuun alussa täytän 65 vuotta. Minkä suuruinen vanhuuseläkkeeni tulee olemaan?

Kannattaisi kysyä Kelalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riippuu mikä on kokonaiseläkkeesi määrä. Jos kertyy yli 1200 euroa, niin et saa mitään Kelalta. Kelalta kannattaa kysyä koska sieltä saat tarkat tiedot.

Tuskin eläke nousee lähellekään 1200 euroa, kun työeläkeikä täyttyy. Nyt saan työkyvyttömyyeläkettä 392,5 euroa työeläkeyhtiö Veritakselta ja tuo on laskettu työsuhteissa maksettujen palkkasummien mukaan. Joten oletan, että tuo summa on aika tarkkaan lakskettu oikein ja tuon määrän tulen saamaan Veritakselta tulen saamaan melko tarkkaan tuollaisen summan +työeläindeksillä vuosittain korotettuna (jos valtiovarainministeriö ja Katainen ei jäädytä indeksiä) Sensijaan se osuus, minkä kela tulee maksamaan vanhuuseläkettä. En! sentään ala toivomaan, että koko eläke nousisi yht´äkkiä 355,5 euroa/kk kuten anonyymi vastauksessa 26.03.2012 klo 16:20 kirjoittaa

Samaa ihmettelen minäkin. Jokainen voi pyytää suoraan omalta eläkeyhtiöltään minkä suuruista eläkettä tulee saamaan ja lisäksi Kelalta voi tiedustella 65 vuotta täytettyään onko oikeutettu lisäeläkkeeseen. Miten tuollaisia uusavuttomia voi vielä nykyaikana olla kun tietoa on riittävästi saatavilla. Netistäkin sitä löytyy kun klikkaa "työeläke".

Ehkä se on niin, että kun tuo asia ihmistä askarruttaa ja lähellä ei ole ketään ihmistä siihen hätään, hän kirjoittaa nettiin ja yrittää saada juttukaveria asian tiimoilta!
Minun järkeni ja tunteeni mukaan se voisi mennä näin!
Kun meillä ihmisillä on tapana pyöritellä mielessämme tulevia murheita. Jokainen tietää, etä ne selviää, kun lähdetään selvittämään, mutta mistä päästä! Järki käteen!

Te haluatte näköjään vinoilla, se on myös eräänlaista uusavuttomuuta, ei enää osata käyttäytyä kunnolla. Keljuillaan, pottuillaan, vinoillaan ja puhutaan pahaa, kun voidaan kirjoitella nimimerkin suojissa. Kukahan teillekin opettaisi säädylisiä käytöstapoja kanssa ihmisiä kohtaan. Kaikkia ihminen ei voi tietää (varsinkin 70-60% invaliidin), mutta jokaisen pitäisi tietää luonnostaan, miten tulee käyttäytyä toisia ihmisiä kohtaan. Sen osasivat jo 1900 luvun alun ihmiset luonnostaan. Mutta täällä eivät näköjään oppineetkaan ihmiset osaa käyttäytyä. Meitä on kyvyiltään, niin monenlaisia, että myös heidät pitäisi ottaa huomioon - työkyvyttömyyseläkkeellä oleva voi olla pahastikin sairas ja sentakia hän voi elää hyvinkin rajoittunutta ja eritäytynyttä elämää. Useilla on sellaisia sairauksia, jotka tekevät ihmisen tosi avuttomaksi - kunnat ja kaupungit pääsevät luistamaan velvollisuuksistaan melko näppärästi - vedoten joskus lakiin ja joskus rittämättömiin resursseihinsa - monilla ihmisillä on vaikeita sairauksia, jotka vaikuttaa ihmiseen niin, että hän väkisinkin joutuu vähitellen eristettyyn asemaan yteiskunnassa. Monesti eriteityneisyys johtuu mm siitä, että ihmiset "unohtavat" omiin oloihinsa. He vetoavat kuntiin kaupungin sosiaalitoimiin jne mutta ei sieltä aina tule apua kuin manulle illallista". Eikä ihmisten välillä ole enää sellasia sosialisia suhteita kun oli heti sodan jälkeen ja vielä pitkälle 1960 luvulle lopulle asti -ainakin maaseudulla oli näin. Se oli jällenrakentamis kautta mutta myös ihmisestä välitettiin toisella tavalla kuin 2000-luvulla. En ihannoi sitä aikaa ollenkaan, mutta ihmisen henkinen rikkaus oli sillin aivan toisella mallilla. Vaikka nykyään kouluissa,ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa oppiskellaan kuinka, niin ihmisestä on tullut yhä pirullisempi ja pahempi toista ihmistä kohtaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat