Apua, nyt ne tulevat!

Ensimmäiset virpojat ovat jo ehkä ovesi takana. Keräsimme listan keinoista, joilla selviät namuanelijoista kunnialla - ja mokaamatta koko perhettä.Lue koko juttu

Apua, nyt ne tulevat!

Kommentit (4)

PäiviL.

Alkuperäisesti virvottaessa käytiin ensin virpomassa ja virvottava sai (koristellun) vitsan. Palkka haettiin myöhemmi. Tämä toistakymmentä vuotta sitten uudelleenhenkiinherätelty traditio ponnistaa ajan hengen mukaisesti enemmän (kuin isoisoäidin aikaan) virpojan saaliista kuin ilon tuöttamisesta. Sentään vielä uusioversion (noidatkin sotkettu mukaan, osuu tosin motivaatiomuutoksen kanssa yksiin ) alkuvuosina koristi virpojien käytyä kukkavaasia pajunvitsat tms. Nykyajan (tarkoitan 2010-lukua) minäkeskeisyyttä kasvatetaan tässäkin. Opetetaan sanomaan vitsa sulle, muttei tarvitse antaa. (Tosin loruakaan ei moni sano enää, tapittaa vain hiljaa.) Voi siis pitää kakun vaikka syö sen. Traditiot toki muuttavat muotoaan, mutta pliis, opetelkaa edes se loru (ja kokonaan!) jos kerjättävä on. Rauhaisaa palmusunnuntaita kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Palkka vasta pääsiäisenä. Ja minulle ainakin jo äiti opetti ettei tuntemattomille avata ovea.

Elviira

Mieluusti ottaisin vastaan virpojan ja ilomielin hänet palkitseisin jos saisin kuulla esim. tällaisen, perinteisen vitsalorun. Mahtaneeko olla liikaa vaadittu 2010-luvun virpojilta?

Virpoi, varpoi, tuoreeks terveeks

isännäl iso vatsa

emännäl perä leviä

Poika tuokoon miniän

tytär hyvän sulhasen.

Siulle vitsat, miulle palkka.

Miulle muna kanasestais

maitotilkka lehmäsestäis.

Vähä voita vakkasestais

kopeekka kukkarostais.

Luoja sinnuu siunatkoon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat