Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaikki pääsiäisestä

Pääsiäinen on kevään suurin juhla – ruokapöydässäkin. Keräsimme ET-lehden parhaat reseptit tästä hetkestä menneisiin vuosiin. Mukana on yli 20 taivaallista herkkua.Lue koko juttu

Kaikki pääsiäisestä

Kommentit (7)

Artikkelista "kaikki pääsiäisestä" ei kyllä lainkaan selvinnyt,
miksi pääsiäistä vietetään ?

Mämmivaahtoa, karitsapaistia, pääsiäispupuja....miksi?
Tipuja, suklaapupuja, pääsiäiskissoja...siis pajunkissoja....
karitsaa...
Lentävä pääsiäisnoita kera mustan kissan...

"eläimellinen Pääsiäinen ? "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kristillisen pääsiäisen tapahtumilla olisikin historiallista pohjaa, miksi meidän tulisi rääkätä itseämme ja toisiamme sellaisia muistelemalla. Takavuosina tapettiin yhden juutalaismiehen sijasta kuusi miljoonaa juutalaista. Kukaan ei halua muistella sellaista Jumalan lasten murhaamista.

"Mämmivaahtoa, karitsapaistia, pääsiäispupuja....miksi?
Tipuja, suklaapupuja, pääsiäiskissoja...siis pajunkissoja....
karitsaa... "

Kyllä tämän ajan ihmisellä on riittävästi historiallisia syitä irtiottoon ja ilonpitoon pääsiäisen kaikkina (harvoina) pyhinä.

Pääsiäistä voi viettää kevään juhlana, kun pitkä talvi on takana.

Kristillinen juhla antoi uuden sisällön esikristilliselle kevään juhlalle.Nykyiseen pääsiäiseen liittyy useita keväisen luonnon heräävän elämän vertauskuvia. Näitä ovat muun muassa narsissit, rairuoho, keltaiset pääsiäistiput sekä kanit eli puput sekä hiirenkorvalle puhkeavat koivunoksat ja pajunkissat. Kevätpäiväntasauksen jälkeen valo voittaa pimeyden ja lämpö kylmyyden: vertauskuvallisesti elämä voittaa kuoleman. Muna on eri puolilla maailmaa tunnettu hedelmällisyyden ja kasvun vertauskuva.

Wikipedia

Kuinka selvästi huomaankaan, että "Jumala on antanut työntää itsensä maailmasta ristille takaisin.
Vain näin kristinusko voi löytää merkityksensä uudelleen" sanoo Bonhoffer suuri Jumalan mies ja Juutalaisten puolustaja.
>Rääkätä itseään ja toisiamme, synkällä pääsiäisen sanomalla?
Pitkäperjantai on päivä jolloin Jeesus laitettiin ristille - kaikkien ihmisten syntien sovittajana, omasta ja Jumalan tahdosta uhrautua. Antaa elämänsä, jokaisen edestä.
Vertauskuvallisesti Jeesus oli viaton uhrilammas.
Kolmas aamu on ylösnousemuksen ilojuhlaa.

Anonyymi 02.04.2012 21:00, "suuri Jumalan mies" tuskin olisi miellyttänyt Dietrich Bonhoefferia.

- Jos nyt tuot Dietrich Bonhoefferin tähän keskusteluun, olisi kohtuullista, että ymmärtäisit - "kuinka selvästi huomaankaan" - mitä hän lainauksessasi tahtoo sanoa. Bonhoefferin varhaisteologiasta ja vankilakirjoituksista löytyy ristiriitaisiakin ajatuksia. Useimmat meistä tuntevat - sinun tavoin - kristillisen pääsiäisen ikimuistoiset fraseologiat. Luulen, että sinunkin sieluasi virkistäisivät ja uskoasi päivittäisivät Bonhoefferin vankilapohdiskelut:

"Mikä minua lakkaamatta askarruttaa, on kysymys, mitä kristinusko - tai kuka Kristus meille tänä päivänä todella on. Aika on ohi, jolloin saatoimme sanoa ihmisille kaiken sanojen avulla - olivat ne sitten teologisia tai hurskaita sanoja; samoin on ohi sisäisyyden ja omantunnonaika, ja tämä tarkoittaa aivan yksinkertaisesti sitä, että uskonnon aika on ohi. Me kuljemme täysin uskonnotonta aikaa kohti --. 'Kristillisyys' on aina ollut eräs (ehkä tosi ) 'uskonnon' muoto. Kun nyt eräänä päivänä käy ilmeiseksi, ettei tätä 'aprioria' lainkaan ole olemassa, vaan että se on ollut eräs historiasta riippuvainen ja katoava ihmisen itsensä ilmaisemisen muoto, kun siis ihmiset todella tulevat radikaalisti uskonnottomiksi ja uskon, että näin on jo nyt enemmän tai vähemmän asian laita, -- mitä tämä siinä tapauksessa merkitsee 'kristinuskolle'? Meidän koko tähänastiselta 'kristinuskoltamme' vedetään pohja pois, ja voimme enää 'uskonnollisesti' lähestyä vain eräitä 'viimeisiä mohikaaneja' tai eräitä älyllisesti epärehellisiä." - stuntman

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat