Vierailija

Heh, ainakin parikymmentä vuotta on vouhkattu, että Suomea kohtaa (ihan kohta) ankara työvoimapula, nyt on yhtäkkiä hokattu, että ei vaiskaan, ei kohtaakaan, väärin oli ennustettu. Miten paljon ja miten tärkeitä ja olellisia asioita on tämän työvoimapula-ennustelun pohjalta tehtykään? Ennustaminen on toki vaikeeta ja erehtyminen mahdollista, mut tuntuu hullulta ohjata valtiolaivaa tämmösten ennusteiden perusteella!

Kommentit (2)

Kyllä tosiaan näin on, että vuosikymmenet tai tai ainakin vuosikaudet on vouhkattu työvoimapulasta ja ei se kyllä siltä tunnu. Ei ole näköjään töitä meille kaikille, ei ainakaan näin 50 v. täyttäneelle. Ja eläkeikää vain nostetaan. Mitäköhän sitä seuraavat 15 - 18 vuotta sitten tekisi eläkettä odotellessa?

Työntarjonta ja tekijät eivät kohtaa, alkaa oleen ikärasismia. Kysyvät ikää kun soittelee paikkoihin, iän tultua julki, sanovat me soitellaan sitten, lopputuloksenhan tietää, soittoa ei tule. Iäkkäämpi ihminen kun tarvii myös palkkaa työstään.
Jos yrityksessä on todella tarvetta tekijöistä, sillon palkattas osaajia,vaikka ikää olisikin hiukan enemmän. Monet yritykset ei laita kun s-postiosoitteen työkkärin sivuilla. Sillä tavalla valkataan joukosta halpatyövoimaa, vähänkin "huono suomi" tiedusteluun, niin soitto tulee perään, sanotaan tuu aamulla töihin.Tämä on testattu. Näin toimii moni yrittäjä rak.alalla.
On mielestäni työntekijöiden väheksymistä, kun ei haluta puh, numeroa laittaa, ja keskustella.
Noista muista am.aloista en tiedä sanoa, mutta rak. alalla tuolla tavalla monesti toimitaan.

Turhaa eläkeiän nosto on,pitäs ensin olla niitä työpaikkoja. Eikä kaikilla aloilla pysty enää 6 kymppisenäkään oleen töissä, on niin pahat kulumat ja kolotukset.
Olen 61. tehnyt rappaus ja timpurin hommia ikäni, eipä tee mieli telineille enää, hyvä kun pääsee tasasella jotenkin.
Mulla nyt on mahdollisuus kun täytän 62, jäädä eläkkeelle, sen teen, kun on vielä jonkinmoisessakin kunnossa.

Jaksamista sekä terveyttä kaikille, alasta riippumatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat