Puutarhamessuilla

Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Perjantaina kävin Tampereella Puutarhamessuilla toteamassa, että vähentyneet ovat sen alan osallistujat. Kaikkea muuta kuin asiaan liittyvää oli paljon tarjolla. Keskityin katselemaan vain itseäni kiinnostavia kohteita. Messuvieraita oli tungokseen asti jo avajaispäivänä. Tänään on varmaan vielä enemmän väkeä, kun onhan siellä halli myös antiikille ja keräilylle sekä matkailulle.

Ensimmäisen kerran yli 20 vuoteen osui kohdalleni samanlaiselta vaikuttava ruusunnuppupelargoni kuin mikä minulla on. Ostinkin yhden taimen, että saan verrata, ovatko kukat todella samanlaisia kuin omillani. Näin siis vain valokuvan kukasta ja nyt on mielenkiintoinen seuranta edessä.

Olen kuullut sellaista, etteivät alan kauppiaat ja puutarhurit innokkaasti tulisi messuille, koska osallistuminen on kallista ja mainosarvo ei ole odotusten mukainen. En tiedä, pitääkö tuo paikkansa, mutta kovin vähän suomalaisia yrittäjiä mukana oli. Sitäkin sitkeämmin olivat esim. hollantilaiset mukana sipuleineen.

Ihan piristävää oli käydä katselemassa, mutta vähän pettynyt olo siitä jäi.

Kommentit (1)

St.Paulia

Ymmärrän Vanhan ellin turhautuneisyyden. En ole käynyt Tampereen puutarhamessuilla mutta kävin viime vuonna vastaavanlaisilla Helsingissä. Tänä vuonna jätin väliin.

Harmitti, kun oli tehty monia hienoja puutarhoja malleiksi mutta eihän niitä tavallinen kesämökin omistaja tai omakotitalolainen voi toteuttaa. Pitäisi olla lotto-voittaja tai muuten vaan rikas.

Samoin kuin Elliä kaikkea muu asiaan kuulumaton häiritsi, eritoten myyntikojut siellä kaiken keskellä: leipää, hilloja, suklaata jne. En mennyt puutarhamessuille ostaakseni näitä tuotteita ja eiköhän muillakin kävijöillä kiinnostus ole muualla.

Luulin, että messuilta voisi ostaa edullisesti taimenia tai kukkia. Katin kontin. Olivat paljon kalliimpia kuin puutarhamyymälöissä. Tiedä sitten, johtuiko tuosta Vanhan ellin mainitsemasta kalliista osallistumismaksusta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat