Vanha seinäkello

Kuinka vanha tämä seinäkello on? Se oli 1888 syntyneen mummoni omaisuutta.HelmiLue koko juttu

Vanha seinäkello

Kommentit (4)

Kiitos mielenkiintoisista tiedoista.

Minulla on samanlainen, sain sen äidiltäni, mutta jätin sen hänen kotiinsa, olkoon hänen ilonaan niin kauan kuin asuu kotona. Äitini peri kellon sedältään, joka 1910 oli käynyt jossain markkinoilla ja oli sieltä tuonut sen. Kellon takana on nimikirjaimet AK 1891.

Kello alkoi käydä epätasaisesti 1990-luvun puolivälissä ja se oli kai vuoden vetämättäkin. Korjautin kellon koneiston kellosepällä1998. Kelloon ei saanut osia enää suomesta, vaan osa osista piti tilata saksasta. Halusin nimenomaan, että kelloa ei muuteta teknisesti, vaan se säilyy alkuperäisenä. Kelloseppä kertoi joutuneensa itse tekemään jonkun pidikkeen koneistoon, kun sitä ei enää saanut mistään.

Nyt kello käy yhä edelleen mainiosti. Kellosepän mielestä kello on todella hyväkuntoinen ja kannattaa ehdottomasti pitää kunnossa ja nimenomaan alkuperäisosin.

JariS

Hei JariS mihin tämä viestisi liittyy? Tietysti vanhaan seinäkelloon, mutta mihin
tai kenelle kohdistat kiitokset tiedoista? Minullakin on vanha perintönä saatu
seinäkello ja siksi asia kiinnostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Etsin hakukoneella tietoja tästä kotka-kellosta, muita kun tuntuu olevan vaikka kuinka tarjolla joka paikassa. Google ohjasi minut tämän lehden artikkeliin http://www.nettiet.fi/kysy/antiikki/art2893-Vanha-seinakello.html, jossa oli kommentointi-linkki alla, sitä klikkasin ja kerroin oman kelloni tarinan. En kyllä yhtään katsonut, onko ko. artikkeli edes tältä vuosikymmeneltä, saatoin vastata vanhaankin artikkeliin. Lähinnä tuo asiantuntijan vastaus saa kiitokseni.

JariS

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat