Eilen ministeri Berner esiintyi monessa mediassa, tekoiloinen ilme, hymy huulilla, MUTTA jäätävä katse silmissä. Ei tiedä hyvää muille kuin rikkaille.
Kysehän on, että Suomeen perustetaan erillinen väyläyhtiö, joka perii maksuja väylien (=teiden) käytöstä. Vastikkeeksi valtio alentaa polttoaineveroa ja kenties jotain autoiluun liittyviä veroja.
Miten ja mistä se säästö tulee? Tähänhän tulisi uusi toimija väliin, joka tarvitsisi paljon automatiikkaa liikenteen seuraamiseen, autoihin tarvittaisiin uutta tekniikkaa. Ja kyllähän tälläinen uusi yhtiö tekisi tietenkin voittoakin, kenen hyväksi nämä voitot menisivät?
Nykyisin valtio saa autoilijoilta n 6 miljardia erilaisia veroluontaisia maksuja, joista vain 1 miljardi menee tiestöjen parannukseen. Jospa näistä autoilijoiden maksuista vaikkapa 3 miljardia käytettäisiin väylien korjauksiin. Saataisiin tiet kuntoon ja välikäsiä ei tarvittaisi.

Minun villi arvaukseni on, että jälleen kerran meitä taviksia pissitään silmään. Menee muutama vuosi, teitämme aletaan myydä ulkomaalaisille yhtiöille ja he rokottavat isoilla maksuilla tielläliikkujaa. Mummon ja papan Eslaankin tulee joku tunnistussiru ja maksa tienkäyttäjämaksua. Ja pahinta on, että nämä ulkomaalaiset yhtiöt kierrättävät voittonsa veroparatiisien kautta ja Suomi jää Ilman kymmenien - satojen miljoonien verotuloja. Ei hyvältä kuulosta.

Tämä Taxien hinnoittelun vapautus liittyy em kuvioon. En sitä oikein vielä ymmärrä. Varoittava esimerkki löytyy kyllä länsinaapuristamme Ruotsista. Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet vastustavansa ehdotusta.

Asiasta kolmanteen: Poika on taxina Helsingissä. Siellähän on myös paljon maahanmuuttajia kuskeina. Nykyisin nuorten naisten tapana on kurkata sivuikkunasta, onko kuski kotimanen vai mamu. Heillä on myös oikeus valita kotimainen kuski. Ja sitä oikeutta myös käytetään

Kommentit (14)

Vierailija

Eikös tämä ole vähän samanlainen asia, kuin 2-3 vuotta sitten  silloisen liikenneministeri Kyllösen ajama asia. Hänen ehdotuksensa oli myös ajettujen kilometrien mukainen maksu. Seuranta olisi perustunut puhelimen paikannusjärjestelmään. Kaatuiko se siihen ihmisen yksityisyyteen, eli ei ole oikeutta urkkia ihmisen liikkumista puhelimen välityksellä.

Uuno utelias

Jo on syntynyt kuhinaa ja kirjoituksia siitä, että parhaat ja vilkkaammat tiet myydään yksityisille yhtiöille ja tien käyttäjä maksaa. Häviäjiä ovat tien käyttäjät ja Suomen valtio. Hyötyjinä tien omistavat yhtiöt, etenkin kun voitot kierrätetään veroparatiisin kautta ja Suomelta jää verot saamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minusta teiden myyminen siinä kuin minkä tahansa rakennusmaan myyminen ulkolaisille,  on vain Suomen pinta-alan pienenemistä, supistumista! Siihenkö nuo tiehankkeita miettivät ajautuvat ahneuksissaan.  Se on Isänmaan luovuttamista vieraisiin käsiin! Eli Suomi vapaaehtoisesti rahanahneuttaan ja tyhmyyttään luovutetaan pois! 

Vierailija

Sipilän suosikki tämä Luxemburgin veroparatiisijohtaja Berner. Jonka Sipilä nosti suoraan ministeriksi.

Naamasta jo näkee täydellisesti, minkä sortin ihminen hän on. Ketkua peliä kummaltakin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sipilän suosikki tämä Luxemburgin veroparatiisijohtaja Berner. Jonka Sipilä nosti suoraan ministeriksi.

Naamasta jo näkee täydellisesti, minkä sortin ihminen hän on. Ketkua peliä kummaltakin.

Totta maar!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Panama-kuviot myös hallinnassa. Monta Suomen hallituksen jäsenen nimeä listoilla.

Mikä on tietolähteesi ja milloin tieto on julkistettu? Ylen MOT:n sivuilta lainattua:

"Tähän mennessä löydettyjen suomalaisten listalla ei ole poliitikkoja kuten ministereitä tai kansanedustajia tai keskeisiä virkamiehiä. Aineistosta on näiden lisäksi systemaattisesti kartoitettu muun muassa NHL:ssä ja KHL:ssä kiekkoilevat suomalaiset ja suomalaiset valtion- ja muut suuryhtiöt. Nämä on tehty systemaattisilla tietohauilla valtavasta tietoaineistosta."

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Etsi itse.

Niin etsinkin jo ja löysin tiedon, ettei hallituksen jäsenten nimiä ole tullut esille Panama-papereissa. Ylen MOT julkaisi ensimmäisenä tiedot Panaman veroparatiisiyhtiöistä ja kertoi myös keitä sieltä ei ole löytynyt  kumoten näin  hevosmiesten tietotoimiston kuvitelmat.

Vierailija

Mutta on, tämä "rehdin" autourheilun uran uurtaja  K. Rosberg. Ja monta muuta julkimoa, kaivelkaa, kaivelkaa. Jotta rehellisyys ja moraali tulisi taas kunniaan.

Vierailija

Kuka sitä virallista mediaa hallitsee? Vain sitä hyödyttävä "virallinen tieto" annetaan julkisuuteen.

Naurava kulkuri

Tuli juuri eduskunnan kyselytunti.  Ihan vetää vertoja saippuaoopperalle. Parempaa oli kuin kauniit ja rohkeat.   Oikein seurasin Berneriä, ei nauranut, ei hymyillyt.

Noin 400 000 vuositulot, luulisi hieman hymyilyttävän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat