Ystävänpäivän kahvipöytään suussasulava pehmeä rahkakakku

Juhlista ystävänpäivää iki-ihanalla kahvipöydän klassikolla. Mukavan mausteinen, pehmeä rahkakakku on helppotekoinen ja säilyvä.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tein kakun mutta lämpötila oli liian korkea joten kakusta tuli "kova" ja meinas palaa päältä

Yleensä kakku paistetaan 175 asteessa. Miksiköhän ohjeessa on 200 astetta?

leipuri

Tuli myös liian kova...oisko se karkeissa vehnäjauhoissa syy.. en tee toista kertaa enkä tarjoa vieraille...

Vierailija

Tämä on tosi hyvä kakku, mutta normi kokoiseen kakkuvuokaan, muuten kohoaa uunissa yli. Lämmöksi riittää 175 astetta ja 45 min. Jauhoiksi kelpaa tavalliset vehnäjauhot ja mausteeksi vielä vaikka sitruunan kuorta, jos ei satu kaikkia noita muita mausteita olemaan.

leipurimummi

Tein ja tuli tosi hyvä - ihan kyllä kuin tavallinen piimäkakku. Lämpöä laitoin kanssa vain 180 astetta, mutta kävi ihan hyvin tavalliset vehnäjauhotkin.

Vierailija

leipurimummi kirjoitti:
Tein ja tuli tosi hyvä - ihan kyllä kuin tavallinen piimäkakku. Lämpöä laitoin kanssa vain 180 astetta, mutta kävi ihan hyvin tavalliset vehnäjauhotkin.

Kokeilin eilen ohjetta. Tuli todella hyvää puolisonkin mielestä, alemmassa lämmössä (175 astetta) paistaen ja tavallisia vehnäjauhoja käyttäen. Jauhoja ja sokeria käytin suhteessa pikkuisen vähemmän kuin ohjeessa, paistoaika 50 min.

Joskus kokeilen niin että laitan appelsiininkuorta mausteeksi.  Saattaisi sopia "kakun henkeen".

Rita

Tein tänään tämän kakun. Sattui olemaan kaikki aineet kotona, paitsi rahka oli maustettua, passion-hedelmä, ja jauhot puolikarkeita. Kakusta tuli tosi hyvän makuinen ja kaikin puolin onnistunut. 55 min 200 astetta.

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat