Sama orkidea on kukkinut useita kertoja vuodessa, pari kertaa kukat ovat puhjenneet samaan kukkavarteen. Tällä kerralla kukkineessa Varressa uinuneesta silmusta onkin kehittymässä poikanen. Minkälaisia kokemuksia orkideaharrastajilla on? Mihin paikkaan teillä poikaset ovat tulleet?

Kommentit (5)

Vierailija

Orkidea on käsittääkseni vaativa kukka kasvattaa koska tarvitsee talvisin viileän lepopaikan. Tämän vuoksi sen kasvattaminen kerrostaloasunnoissa on haastavaa.  Miten Ellin orkidea talvehtii?

Kuvan liittäminen keskustelun avaukseen:

1. Kirjaudu sisään 2. aloita uusi keskustelu 3. Sisältö ruudun alapuolella lukee Add Image ja alla on ruutu jossa lukee Selaa 4. Paina selaa kohtaa 5. Avautuvat tietokoneen  tiedostot 6. Valitse tiedosto :kuvat ja avaa se. 7. Valitse ja avaa haluamasi kuva ja siirrä se keskusteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö ruudunalapuolella ei lue Add Image vaan  "Näytä tekstinä". Sitä kun klikkaan, tulee "Näytä html-muodossa" ja tätä klikkaamalla taas Näytä tekstinä. En pääse puuhun enkä pitkään, mutta ei sen väliä, harvemmin näitä keskusteluja aloitan.

Siis olin kirjautunut ja edennyt Aloita uusi keskustelu-kohtaan.

On unohtunut vastaaminen tuohon orkidean talvehtimiseen.

Minulla se on talvehtinut joka vuosi tavallisessa kerrostalon kuivahkossa huoneenlämmössä pohjoisikkunalla, siinä missä on kesälläkin. Kukkinutkin on mihin vuodenaikaan tahansa on sattunut. Ikkunalla on pimeään aikaan tehokas valaistus, pitkä loisteputki ja erillinen kaksihaarainen jalkalamppu.

Nyt ei ole tietoakaan kukkimisesta, kun rupesi poikasta kasvattamaan.

Vierailija

Tuolla ylempänä ihan samanlainen sivuverso kuin minun orkkideassa, niitä on nyt 8 kpl ja yhteen on luultavasti tullut nupun alku. millainen minun perhosorkideasta tulee kun sivuversoja on niin monta? Orkideassa on kolme vartta se on jo kerran kukkinut leikkasin sitä ja lisäksi on kaksi vartta tullut joihin selkeästi tulee nuput.
Minulla on toinenkin osompikukkainen korkeamoi lila orkidea, se kukkii nyt reippaasti ja toinen kukkavarsi on tulossa.
En ole erityisesti hoitanut kumpaakaan. Laitoin ihan tavallista kukkalannoitetta niille, en pidä niitä liian märkänä.
Sivuversot lehtineen kiinnostavat, miltä kukka myöhemmin tulee näyttämään?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat