Parhaat euroviisut kautta aikojen: 12 suosikkia

Parhaat euroviisut kautta aikojen: 12 suosikkia

Parhaat euroviisut. Kuvassa Ranskan Marie Myriam vuonna 1977.

Mitkä ovat parhaat euroviisukappaleet? ET-lehden toimitus valitsi 12 suosikkiaan Abbasta Anneli Saaristoon. Kappaleiden videot huokuvat viisunostalgiaa.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Artsi

18.3.1961  Suomi osallistui ensimmäistä kertaa kuudensissa laulukilpailuissa Cannesissa. Laila Kinnusen Valoa ikkunassa oli toki hieno, mutta Italian  "Al di la" muodostui ikiklassikoksi vasta muiden kuin Betty Curtisin laulamana.  Mm. Suomessa tuolloin erityisen suosittu Umberto Marcato teki siitä oman version.

Luxemburgia edustaneen Jean Glaude Pascalin "Nous les amoureux"-voittokappale oli sekin omalla tavallaan upea.

(Lakkasin seuraamasta viisuja aikoinaan kun pelkät orkesterin korvanneet taustanauhat ja desipelihärpäkkä valosirkuksineen alkoi hallita kisoja. Valtakieleksi vakiintunut englanti vei viimeisetkin intressini koko touhusta.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

 Suomi on aina ja yleensä pitänyt oman linjansa euroviisuissa ja hyvä niin.  Sijoitus ei ole tärkein näissä kisoissa vaan oman, kullekin maalle tunnusomaisen musiikin esittäminen. Jos muut ei tykkää niin siitä viis.

Suosikkini on Viktor Klimenkon vuonna 1965 esittämä Aurinko laskee länteen. Nolla pistettä ja jumbo-sija. Myös Vesa-Matti Loirin nollille jäänyt Huilumies on vertaansa vailla.

Vuosikymmeniä olen ihmetellyt, mikä muuta Eurooppaa vaivaa kun ei ymmärrä hyvän musiikin päälle.

Aaltoska

Minun makuuni eivät nuo Klimenkon ja Loirin esittämät kappaleet ole ollenkaan, mutta kuten tunnettua: makuasioista ei kannata kiistellä.

Äkkiseltään muistan suosikeistani nyt vain Vicky Leandrosin esittämän "Rakkaus on sininen".

Vierailija

Itse olen näiden uudempien kappaleiden perään, sillä en näe järkeä siihen, että jäädään ns. "tuleen makamaan" eli "ennen kaikki oli paremmin". Ei ollut. Nykyviisuissakin on loistavia kappaleita. Monet vanhemmat ovat yleensä rallattelua, nykyään sentään yritetään ennemän (vaikka kyllä epäonnistumisia sattuu mukaan). Tykkään kyllä monesti vanhemmista kappaleista, esim. Ruotsin "En dagista" vuodelta 1989. 

Vierailija

Mulle ei ole jäänyt mieleen ulkolaiset euroviisu biisit, kotimaisistakin vain jokunen. En erityisemmin seuraa koko kisaa.

Nämä nyt muistan ja ovat myös mielestäni hyviä, Jari Sillanpään Take 2 to tango, Krista Siegfridsin Marry Me,   Laura Voutilaisen euroviisu biisi oli ehkä paras, laulun nimeä en vaan muista :) Tämän vuoden Suomen  euroviisu on tosi hyvä myös.

Viisut tulevat ja menevät, harvasta tulee ikivihreä.

Vierailija

Uulallaa ! Rakastuin aikoinaan Turkin voittokappaleeseen ”Everyway that I can ” . Upea esitys ja dramaattinen voittajakappale. Turkissa kun kisattiin, voittajaksi nousi Ukrainan ”Wild dances”. Molemmat toimivat edelleen hyvin korvamatoina. Noiden jälkeen en kyllä muista mittään :D, enpä ole juurikaan katsonut.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat