Vierailija

Koska politiikan foorumi on pitkään puuttunut, voisi tämä olla sellainen, johon kertoa mielipiteensä.Esim. onko presidentistämme tulossa "valvova silmä", jota kiinnostaa valta enemmän kuin pelkkä edustaminen? Muutamien perussuomalaisten käytös puhuttaa jälleen, onko Lerner yksin joukon moraalinen ääni eikä Soini? Löytääkö keskusta enää yhtenäistä linjaa vai jakautuuko puolue konservatiiveihin ja liberaaleihin? Ainakin tulisi olla pyrkimystä pois vanhoillisuudesta. Suurpuolueita tuskin tulee enää yhdestäkään, äänestäjät eivät välttämättä ole puolueuskollisia?
Vihreiden Niinistö voisi poistaa "tiukan pipon" ja laajentaa näkökenttää Soininvaaran ja Haaviston suuntaan? Räsänen tekee kieltolakeja,RKP on nousemassa jaloilleen, Kiurustako joskus SDP:n puheenjohtaja kun nyt ensin tulee valituksi varapuh.johtajaksi? Tapaus Kanerva, kuntavaalit kohta jne.aiheita tulee kaiken aikaa lisää, myös muualta Euroopasta.

Sivut

Kommentit (524)

Ike, " jonka siivet on nyt leikattu ja sydän sanoo, ettei mitään väärää hän ole tehnyt, ei muruakaan", on nyt sitten syyttömänä tuomittu! Tuomarit ovat julmia, mutta ei hätää, tukijoukko äänestää seuraavissa vaaleissa hänet taas eduskuntaan, koska hän on niin mukava "hyvä jätkä". Kokoomus puolueena porhaltaa puhtaana, kun vaan yhdestä harhapolulle joutuneesta on kyse, sen sijaan keskustan koko puolue kärsi vaalirahasotkusta, kun harhautuneita oli enemmän(Kaikkosen ja Viheriälän jutut vielä ratkaisematta ja SDP:tä koskeva Urheilisäätiön sotku). Onko jo päästy vaalirahaväärinkäytöksistä lopullisesti vai vieläkö joskus joudutaan tähän rumbaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uskon, että kiinnijäämisen pelko on viisauden alku ja jonkinlainen puhdistus on tapahtunut. Suomi on myös edelleen vähiten korruptoitunut maa, emme sentään ole eläneet kuin Kreikassa. Skotlantikin, joka haluaisi nyt itsenäistyä, ihailee pienenä maana pienen maamme pärjäämistä talousasioissa ja koulutuksessa .

Kanervan kelvollisuudesta jatkamaan kansanedustajan tehtävää päättää eduskunta tuomion saatua lain voiman, mutta Varsinais-Suomen Maakuntaliitto ei odota hovioikeuden päätöstä, sen hallituksen puheenjohtajuus Kanervan osalta ratkeaa jo maanantaina.

Venäjän Ulkoministeriö on tuominnut Suomen Ympäristökeskuksen tutkijan Seppo Knuuttilan toimet. Hänen väitetään poikenneen aiemmin ovitulta näytteenottoalueelat ja tunkeutuneen Fosforitin lannoitetehtaan vartioidulle alueelle. Oli siellä pidätettynä 20 tuntia ja häneltä vietiin myös tietokone, nyt Suomelta pyydetään lisäselvityksiä.
Tämä asia alkaa olla jo sitä luokkaa, että presidentin ehkä pitäisi ottaa kantaa vai edelleenkö on parempi toimia hienovaraisesti peläten naapuriamme Venäjää. Tämäkö "suomettumista" vai viisautta.

Joo, se on Venäjällä tarkkaa puuhaa miten siellä toimitaan. Lisäksi sekin hankaloittaa asioita kun ne voidaan tulkita vähän eri lailla naapurissa ja meillä. Ei liene harvinaista sekään että muutetaan sääntöjä yksipuolisesti. Kulkevatkohan venäläiset tutkijat muuten meillä mittaamassa päästöjä?

Ainakin on tulossa Suomi -Viro-Venäjä välinen Suomenlahtivuosi 2014, joka tähtää lähivesien tervehdyttämiseen. Etsitään tiedepohjaista ratkaisua miten meriympäristön tila on muuttunut 20 vuodessa. Toivottavasti tämäkin yhteistyö Venäjän kanssa lieventää varauksellisuutta.

Keskustaa ei voi syyttää ainakaan umpimielisyydestä ja sisäänlämpiävyydestä, kaikki on nähtävissä, kuultavissa ja luettavissa mediassa haluaa tai ei! Mutta muilla ei olekaan Väyrystä, joka jo presidentin vaalien aikaan kiersi haukkumassa oman puolueensa tilan ja johdon, kun mikään ei ole kuten 80-luvulla, ja jatkaa edelleen tätä "rakentavaa" tyyliä. Asia on niin, ettei yleensäkään puolueita johdeta kuten ennen. Maanviljelijät ovat keskustapuolueessa yrittäjiä ja me muut kannattajat hyvin monen ammatin edustajia ja kaikki kuulumme myös EU:hun. Olen sitä mieltä, että puolueen johtoon ehdottomasti uudistusmielisiä nuoria henkilöitä , suunta ajankohtaiseksi - tulevaisuuteen.

Jos Väyrynen valitaan, miten onnistuu johtaminen eduskunnan ulkopuolelta? Jos ei valita, yrittääkö hän edelleen jatkaa uudenkin puh.johtajan työn ja puolueen häirintää? Pahoin pelkään.

Eilen mediassa oli esillä kaksikin toteuttamisen arvoista asiaa. Keskustan puh. johtajaksi pyrkivä Sipilä totesi, että poliitikkojen tulisi osata pyytää myös antaaksi ja myöntää virheensä. Vain muutamalla on ollut tähän toistaiseksi selkärankaa.
Liikemies Kakkosen mukaan vaalirahoituksen salamyhkäisyys kätkeytyy säätiöiden ja ay-liikkeen kautta jaettavaan rahoitukseen, joiden ei edes tulisi tukea poliittisia tarkoitusperiä. Vasta vähän on näihin puututtu ja jotkut ovat joutuneet myllytykeen muita enemmän, mutta oikeusministeriössä kyllä valmistellaan jo säätiölain uudistusta.

Lainaus:

Jos kannattaisin kepua, kannattaisin nuorempia ehdokkaita. Väyrysen parasta ennen on jo kaukana takana.

Uuden sukupolven aika on tullut, joten nuorempi puh.johtaja kehiin. Väyrynen on sellainen menneisyyden vanki. Retoriikka juuri sellaista: "ei olis pitänyt tehdä sitä...ei olisi pitänyt silloin vuonna se ja se tehdä niin..."

Se nyt vaan on tosiasia että Väyrynen on, mielipidemittauksien mukaan, suosituin puheenjohtajaksi. On se vaan hyvä että jotkut ymmärtävät hyvän päälle.
Mitenkä asiat kun Kiviniemi on ollut ruorissa, onko keskustapuolueen kannatus noussut? Ei kait voida väittää että hänkin edustaisi "vanhaa sukupolvea".
Valitettavasti nuoruus ei joka asiassa ole valttia, ei välttämättä politiikassakaan.

Väyrynen kehuu nostavansa kepun maan suurimmaksi puolueeksi ja itsensä seuraavaksi pääministeriksi. Kuka uskoo näin käyvän?
Mielestäni urakka on toivoton nykyisestä kannatuksesta katsottuna, vaikka aikaa seuraaviin vaaleihin on todennäköisesti kolme vuotta.
Ennenaikaisiin vaaleihin ei enää kukaan usko, vaikka persut pitivät sitä vain ajan kysymyksenä. Jytkykin sulaa kevätauringossa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat