Helena_Ktet

Olen teologian opiskelija Helsingin yliopistosta, ja teen käytännöllisen teologian alaan kuuluvaa pro gradu - tutkimusta läheisen kuoleman ja uskonnollisuuden / uskonnottomuuden vaikutuksista toisiinsa.
Jos olet menettänyt läheisesi, haluaisitko osallistua tutkimukseeni kirjoittamalla minulle?

Kerro miten läheisesi kuolema ja suruprosessi ovat vaikuttaneet uskonnollisuuteesi. Oletko saanut lohtua uskosta Jumalaan, rukouksesta ja jälleennäkemisen toivosta? Vai menetitkö uskosi läheisesi kuoleman myötä? Vai onko uskoa koskaan ollutkaan?

Millainen on sinun mielestäsi 'hyvä kuolema'? Onko se äkillinen, vai saattohoitokodissa koettu rauhallinen lähtö?

Oletko käynyt seurakunnan tai muun toimijan järjestämissä sururyhmissä, ja jos olet, miten olet kokenut vertaistuen merkityksen surusta selviytymisessä?

Kirjoita niin pitkä tai lyhyt kertomus kuin sinusta tuntuu sopivalta, ja kerro sinulle merkityksellisistä asioista. Kaikki kokemukset ovat tärkeitä.

Tutkimustani ohjaa Helsingin yliopiston dosentti Kati Tervo-Niemelä.
Tutkimukseen osallistuneiden anonymiteetti säilyy ehdottomasti tutkimuksen kaikissa vaiheissa. Voit kirjoittaa myös nimettömänä. Kerro kuitenkin läheisesi sukupuoli ja noin-ikä hänen menehtyessään.

Vastaan mielelläni kysymyksiin myös puhelimitse, p. 046 5608420

Kirjoituksia toivon ensisijaisesti sähköpostin välityksellä, os. helena.kangaskortet@helsinki.fi. Voit kirjoittaa myös perinteisellä maapostilla, os. Helena Kangaskortet, Ohrakuja, 12240 Hausjärvi.

Sydämelliset kiitokset!

Kommentit (3)

Vierailija

Kun kivutta kuolee  nukkuissaan  niin oletan että "hyvä kuolema"   Valitettavasti suomessa  rääkään laitoksissa.

Jumitetaan vuoteeseen,  vietään puhekyky  ja kehutaan kun sai oman huoneenkopperon.   Aatelkaa  itsenne tuohon tohtoreiden ansaan.  Kyllä puistattaa

Vierailija

Kuolema on aina hyvä jos niin haluaa asian ilmaista ja itsessään ajatella. Mutta se kuolemaa edeltävä kamppailu, sairaus tai muut elämän kysymykset, tuskin ne aina ovat hyviä. Käsitykseni mukaan ei kuolemaa voi enää tuntea. Eikä sitä kukaan tai mikään voi toisin sanoa tai todistaa, vai voiko?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesa

Hyvä hoito.  Kouvolassa  lääkitään sängyyn  ja  käsistä  myös   toiminnot seis.   Sitten on kiva  nöyryyttää  kun ihminen on  kapseloitu.   Nälissään, janoissaan  lojuu   vuosia  sänkyyn lukittuna.

Eräät lääkkeet  vie   myös   puhekyvyn.  Ettei   hoitajien  tarvi   kuunella  eikä omaiset  saa tietoa  miten touhu  pelaa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat