Hyvinvointivaltio

Vierailija

Pienenä koululaisena pääsin joskus äidin mukana kunnalliskotiin tuttuja katsomaan. Siellä oli omalta kylältä muutama mukava ihminen. Rateva oli rakennus muutoinkin. Ihmisiä liikkui paljon, kainalosauvoilla tukea ottain. Puheensorina täytti tilan Käsityöt lähes kaikkilla sylissä, neulepuikot välkkyi auringon valossa. Vällillä oltiin pihalla keinussa tai pompoteltiin palloja. Lämpöisiä muistoja.
Nyt huomattavasti vanhempana olen työkaveria käynyt tervehtimässä. Potilaita on paljon. Laitos on kuin vankila. Kukaan ei liiku, puhetta ei kuulu. Ajatella että keskellä päivää kaikki lojuu peiton alla. Kaverini on saanut oman huoneen. Kukaan ei halua erakoitua mutta hoitohenkilökunta ei halua että heidän kuviot huomataan. Joten outo laitos. Huhuja kiertää että yksinäisiltä on rahat viety. Kävely on estetty lääkkeillä . Sitten masokisti henkilökunta voi huoletta nöyryyttää potilaitaan.

Kommentit (3)

Vierailija

Kunnaliskoti,  vaivaistalo,   vanhustentalo.   Saattoi  tuolla olla  useenpikin nimi,  mutta nythän ovat historiaa  olleet jo monta vuotta.

Vierailija

Laitoksissa nappia menee niin että hirvittää! Vahvoja psykoosilääkkeitä terveille. Pysyvät aloillaan.

Vierailija

Tämä oikeiston valta  pilaa suomen.   Noloa ettei edes maamme  vanhukset voi nauttia elämästä.   

Vanhukset on kuin sotasaksan keskitysleireillä.   Työttömyys on paha mutta porukkaa pihalle  että  eurot riittää casinopeleihin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat