Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tietääkö kukaan miksi horoskooppi ei ala kuukauden alusta vaan näin.

Oinas 21.3.-20.4.
Härkä 21.4.-20.5.
Kaksoset 21.5.-21.6.
Rapu 22.6.-22.7.
Leijona 23.7.-22.8.
Neitsyt 23.8.-22.9.
Vaaka 23.9.-22.10.
Skorpioni 23.10.-22.11.
Jousimies 23.11.-22.12.
Kauris 22.12.-19.1.
Vesimies 20.1.-19.2.
Kalat 20.2.-20.3.

Sivut

Kommentit (25)

Tottakai tietää. Miljoonat ihmiset lukee horoskooppeja. Mikä info-katsaus tuokin sinulta on? Ookkosä vähän hoopo?

Lainaus:
Anonyymi 30.04.2012 18:24
Tietääkö kukaan miksi horoskooppi ei ala kuukauden alusta vaan näin...

Anonyymi 30.04.2012 22:50
Tottakai tietää.

No miksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Tietääkö kukaan miksi horoskooppi ei ala kuukauden alusta vaan näin.

Eläinradan merkit ovat saaneet nimensä niiden tähdistöjen mukaan, joiden kanssa ne likipitäen sattuivat yhteen noin 2200 vuotta sitten. Ne on kuitenkin kiinteästi määritelty niin, että Aurinko saapuu esimerkiksi Oinaan merkkiin aina kevätpäiväntasauksen, Kravun merkkiin kesäpäivänseisauksen, Vaa'an merkkiin syyspäiväntasauksen ja Kauriin merkkiin aina talvipäivänseisauksen aikaan. Täten astrologien eläinrata on sidottu luonnolliseen vuodenkiertoon.
(Wikipedia)

Aurinko ja tähtikuviot eivät seuraile ihmisten laatimaa kalenteria.

Vierailija

Babylonilainen tähtitiede oli korkeatasoista, he mm. kykenivät seuraamaan Auringon näennäistä rataa, joka sijaitsi 18° leveän vyöhykkeen sisällä ulottuen 9° ekliptikan kummallekin puolelle. 2100 vuotta sitten Kreikassa Horuskooppi jaettiin 30°:n mittaisiin osiin ja nimettiin 12 tähdistön nimen mukaisesti eläimiksi.

Päiväntasauspisteiden prekession vuoksi vuoksi tähdistöt siirtyvät vähitellen itään n. asteen 70 vuodessa, joten mm. Oinaan merkki on siirtynyt 2000 vuoden aikana noin 30° Kalojen tähdistöön.

Horroskooppi sanoo esim. nukkumisesta, että "Oinas: vain viikonloppuisin. Kalat: 7 tuntia yössä." Mutta tuo päti vain 2000 vuotta sitten. Todellisuudessa, koska horoskooppimerkkiä ei olla kalibroitu 2000 vuoteen, väite olisi nyt: "Oinas: 7 tuntia yössä. Vesimies: Pitäisikö sitä nukkuakin?"

Onhan se erikoista, että ennustelijat rahastavat asiakkaitaan myymällä uskomusta, että ihmisen Kohtalo ja persoonallisuus on määrätty syntymähetken horoskooppimerkin mukaan, varsinkin kalibroimattoman. Uskoisitko henkilöä joka klo 15.00 vastaa kellonaikaa kysyttäessä, että 16.00?

Eri kansojen horoskooppien vertailu paljastaa niiden naurettavuuden. Lännen horoskoopissa kun ihminen syntyy Auringon ollessa Härän merkissä, hän on härkämäinen, mutta Aasian versiossa hän syntyy Kanan merkissä eli on kanamainen.

Luultavasti tämä kommentti päätyy roskikseen ääntä nopeammin, onhan spiritistien vaikutusvalta kasvanut tähtitieteellisiin sfääreihin viime vuosina.

Vierailija

Hauskaa ja oivaltavaa pilaa huuhaalla, edellinen! 😄
Uskallan toivoa, että lehtien julkaisemat horoskoopit ovat useimmille vain kevyttä ajanvietettä. Spiritismin lisääntymiseen en usko. Eiköhän tiedon lisääntyminen kuitenkin vähentäne taikauskoisuutta.

Vierailija

Astrologia ei ole taikauskoa, se on astrologiaa, kiehtovaa kohtalotietoa! Ennustaminen ja muut huuhaat eivät ole astrologiaa.

Vierailija

15:25 vastaus

Olet varmsti "tositietoinesi" velvoitettu ojentamaan heitä jotka hakevat elämäänsä jotakin, minkä turvin katsella tulevaa, päiviä ja tapahtumia. Astrologian ollessa huvin ammennuspaikka! Onko siinä jotakin pahaa?

Minusta ei, olen tehnyt karttoja syntymähetken mukaan, eikä siinäkään ole mitään pahaa. Pahaa on sitten jos ne asiat ovat joka heki mielessä, eikä osata elää "normaalisti".

Vierailija

Kuntelen joskus näitä aamun astrologeja teeveestä. Joku kertoi että syntymäajan saa tietää jostain arkistosta, mutta mistä ja miten kun itsellä ei ole tiedossa omaa syntymähetken kelloaikaa, päivä vain? Olisi mielenkiintoista tietää mitä  astrologi kertoilisi siitä kartasta, mitä näkee, ja verrata omaan vaikka elettyyn elämään onko mitään yhteistä.

Vierailija

On viisasta kysyä vanhemmilta ennen kuin on myöhäistä. Esim. lasten neuvola korteista saa tarkat ajat, jos ne on tallella. Nyt kun ovat jo keski-ikäisiä on ollut mukava tunnistella luonteita ja elämäänsä taivaan kappaleiden mukaan. On helpompi suhtautua ja elää, kun tuntee itsensä ja läheisensä luonteet.

Vierailija

Ei pidä sekoittaa toisiinsa lehtien päivähoroskooppeja ja syntymäajan perusteella la adittuja astrologisia karttoja .
Sitten vielä erikseen on merkkikohtaiset luonnekuvaukset.
Humpuukina pidän lehtien päivähoroskooppeja mutta nämä muut luonnehdinnat ovat ihan asiaa.

Vierailija

Horoskooppi: Neitsyt. Keksit jatkuvasti hyviä tekosyitä elämänmuutoksen lykkäämiseen. Tiedät hyvin pettäväsi siten itseäsi. On aika kaivaa esiin vanha ongelma, joka on kummitellut paljon.

Neitsyenä sinulla voi olla Kaksoset, joten on sama hinku kuin muillakin horoskooppimerkeillä. Lemmenliekkisi ei ehkä roihua aivan täydellä teholla, mutta tuleva Härkä tuo siihen pienen piristyksen.

Suurimpiin vahvuuksiin kuuluu herkkyys, ystävällisyys, auttavaisuus ja kiltteys kuuluvat sinun vahvuuksiin.
Dementia ei enää vaivaa sinua.

Jaksat luottaa että huominen on parempi kuin tämä kurja päivä. Haluat viettää aikaa läheisten kanssa, joita sinun on kuitenkin vaikea saada. Virtsankarkailu haittaa arjen pienten ilojen arvostamista, mutta käytännöllisyytesi ja kurinalaisuutesi auttaa ongelmaan.

Kun jotain lupaat, sanasi myös pitää. Olet työnarkomaani, eikä haittaa jos rakennekynnet katkeilevat raatamisessa. Pitkäjänteisyytesi et jätä mitään kesken, mutta et kroonisen väsymyksen vuoksi voi nauttia niistä. Mutta vankkumaton uskosi siihen, että kaikki kääntyy hyväksi, auttaa edelleen luottamaan ideoihisi.

Kaivat toistenkin asioita juurta jaksaen, silti olisit mukavaa seuraa, jos olisi aikaa sellaiseen. Olet mystinen, älykkö, diplomaattinen, karismaattinen, hyvä kaveri, jolle toiset uskovat villeimmätkin salaisuutensa.

Sinuun ihastutaan jatkuvasti, joten on vaikeaa olla neitsyt. Siksi herkkänä tirauttelet kyyneleitä usein. Olet luontainen johtajatar. Otat mielelläsi vastuuta, jota sinulle herkästi myös annetaan. Pärjäät hyvin taloudellisesti laatimalla horoskooppeja toisille. Naistenlehdet ovat ehtymätön idealähde siihen.

Taipumus ylipainoisuuteen ei haittaa jatkamista ja jaksamista Neitsyenä, pikemminkin päinvastoin. Olet innokas kokeilemaan uusia asioita, hammasta purren jopa terveytesi kustannuksella. Tämä on tehnyt sinusta itsehoidon asiantuntijan, jonka puoleen muut horoskooppimerkit kääntyvät aina, tuntiessaan kolotusta, huimausta, muistikatkoksia tai heikkoutta.

Vierailija

Lännen povarit antaa tiettyjä ominaisuuksia kullekin niistä 12 tähtikuviosta, joiden kautta Aurinko näyttää kulkevan yhden vuoden aikana. Kreikkalaiset kuvittelivat tähtikuviot ihmnisiki ja eläimiksi ja antoivat niille uskomuksensa mukaiset nimet niille.

Kun vertaamme Lännen povaajien ja Idän povaajien eläinratoja ja niiden vaikutusta ihmisiin, on mielenkiintoisia eroavuuksia. Jos oletamme, että lapsi syntyy 9 kkn ikäisenä, eikä esim kuukautta aikaisemmin, Lännen horoskoopin mukaan Härän kuviossa syntynyt on härkämäinen, mutta samaan aikaan syntynyt on Idän horoskoopin mukaan kanamainen, koska japanilaisille ja kiinalaisille Härän kuvio on sama kuin Kanan kuvio.

Länsi <–>Itä:

Neitsyt<–>Käärme
Vaaka<–>Lohikäärme
Skorpioni<–>Jänis
Jousimies<–>Tiikeri
Kauris<–>Härkä
Vesimies<–>Rotta
Kalat<–>Sika
Oinas<–>Koira
Härkä<–>Kana
Kaksoset <–>Apina
Krapu<–>Vuohi
Leijona<–> Hevonen

Jos muinaissuomalaiset olisivat antaneet nimet eläinradoille, ne olisivat tällaiset:
Impi–> (saa ainakin 12 lasta)
Puntari–> (tasapainoinen pähkäilijä)
Jänönen–> (arka, hirttäytyy helposti byrokratian kiemuroihin)
Poro–> (menestyy bisneksissä, taitaa verosuunnittelun)
Possu–> (urhea, taipumus ylipainoon)
Mesikämmen–> (mökkinaapurina hankala)
Orava–> (lainaa toisten varoja ulkomaille vaatimatta takaisin)
Silakat–> (veltto, kylmänkalsea)
Näkki–> (pilaa työpaikkailmapiirin)
Krapula–> (taipumus alkoholismiin, perustaa suurperheen)
Suopunkihenkilö–> (saivartelija, kyyninen)
Sammakko–> (päättämätön, loikkii sinne tänne, puhuu ennenkuin ajattelee)

Vierailija

Tottakai taivaankappaleet ovat eria sennossa katsoen Kiinasta kuin Suomessa. Kun vuorokausikin taittuu eri aikaan.

Vierailija

Olin muutama vuosi sitten kesätöissä eräässä höpöhöpölehdessä. Joutoaikoinani kirjoittelin lehden horoskooppeja.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olin muutama vuosi sitten kesätöissä eräässä höpöhöpölehdessä. Joutoaikoinani kirjoittelin lehden horoskooppeja.

Kyllähän se käy melkolailla keltä tahansa jos on itsetuntemusta, elämänkokemusta,  ja siinä ohessa ihmistuntemusta. Juuri niin kuin ruolla aiemmassa "analyysissäsi" kerroit intiimeihin asioihin nojaten:) :) todella höpönlöpöä! Astrologia on hieman toista!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On viisasta kysyä vanhemmilta ennen kuin on myöhäistä. Esim. lasten neuvola korteista saa tarkat ajat, jos ne on tallella. Nyt kun ovat jo keski-ikäisiä on ollut mukava tunnistella luonteita ja elämäänsä taivaan kappaleiden mukaan. On helpompi suhtautua ja elää, kun tuntee itsensä ja läheisensä luonteet.

Oma äitini ei muistanut kellonaikaa joten se siitä, eli toki olen kysynyt. Yksi kummi olisi vielä elossa, mutta tuskin tietää tai muistaa. Ehkä sitä kellonaikaa ei ennen edes kerrottu naapureille /puolitutuille. Ehkä se uutinen silloin oli vain että lapsi oli nyt syntynyt . Siskokaan ei muista, joten aika hämäräksi jää.

Tuttuja ja omia lapsia olen "tutkinut" ilman karttaa, hyvin ovat eri horoskooppimerkit  erilaisia. Leijonanaisia on jostain syystä läheisissäni paljon, tai osa nyt jo edesmenneitä, hieman samaa heissä on. Tätä nykyä vesimiesnaiset läheisimpiä, tämä merkki ollutkin hieman vieras mutta löytyy heistäkin samaa.  Päivälehtien horoskoopit voisi poistaa satuiluina.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tottakai taivaankappaleet ovat eria sennossa katsoen Kiinasta kuin Suomessa. Kun vuorokausikin taittuu eri aikaan.

Siis ihan totta, oletko tosissasi tuosta, mitä kirjoitit? Eiköhän tuo esityksesi tähtitieteestä kuuluisi ennemminkin "Vitsien vitsi, kerro vitsi joka sai sinut repeämään"-kommenttipalstalle.

Rakas kommentoija, todennäköisesti kirjoitit kommenttisi pilke silmäkulmassasi, koska todennäköisesti samaan aikaan Kiinassa ja Suomessa syntyvä lapsi on samassa tähdistössä Auringon sijaintiin nähden?

Ursa:
"Tähtitaivaan asento on 2000 vuoden aikana muuttunut niin, etteivät horoskooppimerkit enää ole ajan tasalla. Horoskooppimerkkien tarkoitushan on ilmaista, missä tähdistössä Aurinko sijaitsi syntymähetkellä. Monessa tapauksessa merkki ei kuitenkaan enää osu oikeaan."

Eläinrata on ekliptikaa tähtitaivaalla ympäröivä vyöhyke, jonka alueella Aurinko, Kuu ja aurinkokunnan planeetat näennäisesti liikkuvat Maasta katsottuna. Ekliptika on taivaan ekvaattoria vastaan 23,5 asteen kulmassa, joten eläinrata ulottuu sekä eteläiselle että pohjoiselle taivaan pallonpuoliskolle.

Eläinrata jaetaan 12 osaan, jotka vastaavat 30 asteen kaaria ekliptikalla. Merkkijakoa ei enää käytetä tähtitieteellisissä yhteyksissä, mutta astrologiassa on keskeinen. Merkit ovat saaneet nimensä saman­nimisten tähdistöjen mukaan, jotka noin 2200 vuotta sitten sattuivat likipitäen yhteen vastaavien merkkien kanssa.

Merkit on kuitenkin pysyvästi määritelty niin, että Oinaan merkki alkaa kevättasauspisteestä. Tähtien asema suhteessa maapalloon on kuitenkin jatkuvassa muutoksessa prekession vuoksi, joten kyse on mielivaltaisesta valinnasta.

Vierailija

Hei kirjoittaja 27/19 klo 11:19  20.10.2019

Vuosia sitten veljeni kysyi syntymäkuntansa arkistonhoitajalta omaa ja sisartensa tarkkaa syntymäaikaa .

Sitä kautta sain oman tarkan s.aikani (syntynyt v. 1957).  Veljeni on syntynyt 3 vuotta aikaisemmin, hänen tarkkaa  syntymäaikaansa ei löytynyt.

En tiedä eikö niitä ole silloin vielä kirjattu niin tarkkaan, vai mikä lie syy. 

Se on sitten eri asia alkavatko arkistojaan kaivelemaan, kun tällaiseen tarkoitukseen kysytään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat