Yöksi uimarannalle – tiedätkö, missä matkailuautolla saa yöpyä?

Matkailuauto on oma liikkuva hotellihuoneesi. Mutta tiedätkö, mihin saat sen yöksi pysäköidä? Keräsimme ohjeet.Lue koko juttu

Yöksi uimarannalle – tiedätkö, missä matkailuautolla saa yöpyä?

Kommentit (14)

Karvavaanari jo yli 30v

Kokemuksesta emme yövy ainakaan aakkosasemien parkissa,koska siinä pitää olla hyvät unenlahjat,sillä mopo- ja autoralli loppuu vasta klo 4.00. Eikä se ralli ole aivan hiljaista.

Leiriytyminen?

Tassut alas - se on leiriytymistä? Voi hitsin hitsi, on siinä joku keksinyt ja saanut "peukalonjälkensä" näkyville.  Eikö tyhmempää ole löytänyt?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Karvavaanari jo yli 30v kirjoitti:
Kokemuksesta emme yövy ainakaan aakkosasemien parkissa,koska siinä pitää olla hyvät unenlahjat,sillä mopo- ja autoralli loppuu vasta klo 4.00. Eikä se ralli ole aivan hiljaista.

Neuvottelujen tulos: maksuttomasta yöpymisestä tullut maksullinen :) :)  :) ......

Satunnainen matkailija

Julkisten rakennusten parkkialueet ovat hyviä, jos rajoituksia ei ole. Kaupungeissa myös rauhalliset katuvarret käyvät. Vaunumatkoilla Ruotsissa olen yöpynyt pääasiassa muualla kuin leirintäalueilla: tehtaiden parkkipaikoilla, valtion tai metsäyhtiöiden metsäteiden varrella, pikkukaupungin kaduilla. Legendojen mukaan rosvoja voi olla liikkeellä, mutta harvemmin syrjäseuduilla. Helsingissä esim. Suomen pankin ympärillä on öisin vapaa pysäköinti, valvontakameroita riittää ja vartijat töissä yötä päivää.

atski

yöpyminen huoltoasemien parkipaikoilla on hyvin kysenalaista tässä pahassa mailmassa kokemusta on ryöstön merkeissä on ihmisiä jotka haluavat vahingoitaa ja vidä toisen ömaisuutta tässä pahassa milmassa koskee myös kotimaata kuin ulkomaitta

Vierailija

Hohhoijaa, kovin on teennäinen tuo leirinnän tunnumerkistö: tassut alas, tuoli ulos.... Kenen idea on että  vain leirintäalueet on nukkumista varten? Eikö P-levikkeet ole juuri lepäilyä varten, jotti väsyneenä ajella, eikä "lieriytymisestä" ole silloinkaan kysymys. Jos henkilöautoilija on levikkeella ja nostaa tuolin takakontista istuskelemista varten, sehän vasta leiriytymistä on, vai?

Karavaanari vuodesta 1979

Camping-alueita en käytä juuri koskaan.  Miksi maksaa, kun matkailuautossa on kaikki mukavuudet, ja rauhattomiahan nekin ovat. Hyviä maksuttomia paikkoja kyllä löytyy niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Fuengirolassakin käytiin maita pitkin ajellen 6 vk, 11 500 km eikä poikettu yhdellekään camping-alueelle.

Laki on kaikille sama

Mahtaakohan tukijalkojen köyttö olla ratkaisevaa? Kyseessä on auton tekninen osa, joka on tarkoitettu pysäköinnin varmistamiseksi. Eihän rekkaakaan saisi silloin pysäköityä ilman nuppia. Jos tukijalat tulevat niin ulos, että niistä aiheutuu vaaraa muille, on asia selkeä. Itse pysäköin 1 - akselisen peräkärryn aina apupyörää käyttäen enkä laskemalla vetoaisaa maahan. Sekin olisi silloin luvanvaraista.

hese

Asun parin kivenheiton matkan päässä Pirkkalan ABC asemasta eikä rauhallisempaa kulmaa ole. Ellei nyt lasketa sitä miinukseksi että lentokentälle on kolme kilometriä ja ohitustie menee juuri siitä ABC:n vierestä. Jotkut kulmakunnan asukkaat väitti alkuun että asemalla käyvät rekat pitää ääntä parkkiin ajaessaan. Hiljaisempiahan ne tyhjäkäyntikierroksilla liikkuessaan on kun ajaessaan sataa ohi. Joten mistä ihmisillä sikiää viha jos mitä hyvänsä asiaa kohtaan. Kuten nyt juuri niitä styroks looria hinaavia tai niissä istuvia vastaan. Tai jopa aakkosia kohtaan.

vieras

Yhtään yötä en ole maksullisella paikalla leirialueilla viettänyt seitsemän vuoden kokemuksen aikana.  Olin ainakaan purjehtija ja sain yhteyksia vartioituihin vapaa-ajan venesatamiin. Pelasin nuorena tennistä ja niihin piireihinkin on yhteyksiä, golfia pelasin varttuneempana ja heilläkin oli paikkona matkamiehelle, jne.  Yhden ainoan maksun olen maksanut kun piti tyhjentää wc:n tankki, 1€ ottivat.

Pasi

En minäkään leirintäalueilla liiemmin luuhannut.. Vien pois sen minkä tuonkin ja sähkön tuotan akuilla ja inverttrillä

ja olemaan niin etten aiheuta muille ihmisille haittaa.   Pasi+Paku

joopa joo

Naurettavaksi tekevät itsensä nuo. jotka keksivät "lakeja" leiriytymisen määrittelystä.  Kun kirjoitatte laittakaa viite lakipykälään.  jättäkää lain kirjoittaminen eduskunnalle.

ahdasmielistä

hei vain

Ympristöministeriön ohjeessa "Jokamiehenoikeudet, lainsäädäntöä ja käytäntöä" sivulla 5 kerrotaan : "Luonnossa oleskelu ja leiriytyminen, kuten teltassa, ajoneuvossa tai veneessä yöpyminen on sallittua, jos siitä ei aiheudu vahinkoa tai haittaa maan omistajalle." Siis oleskelu ja leiriytyminen on sallittua olkoon käpälät tai tuolit ulkona tai ei. Ja toinen lainaus samalla sivulla "Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat mm. asunnot, loma-asunnot, teltat, asuntovaunut, asuttavat veneet sekä" eli leiriytymistä häiritsevä on heikoilla. Siis meillä on vapaa maa kunhan osaamme nauttia vapaudestamme. Retkeilkäämme iloisesti.

Itse rauhallisuus.

Kaikkialla saa siis nukkua autossa, kunhan ei tyhjennä autoa sen ympäristöön. Kaikkialla jossa pysäköinti on sallittua voi auton pysäköidä, ja taas täytyy pitää tavarat autossa. Mikä siis on ongelmana? Pysäköinnistä ei pidä maksaa yhtään mitään merkityillä pysäköintipaikoilla, pysäköintiin ei tarvita erikseen pyydettyä lupaa. Kunhan noudattaa kylteissä olevia ohjeita. Kyselijöiltä ja häiritsijöiltä on syytä kysyä henkilöpaperit, voi myös vaihtaa paikkaa ja kysyä poliisilta häiritsemisestä. Kuljettajan on syytä antaa nukkua rauhassa, koska väsyneenä ei ole turvallista kuljettaa ajoneuvoa. Häirinnällä syyllistyy liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat